Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 3 123 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 42

Téma: Asus K50AB - nazor?

  1. #1
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Maximus12
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    768

    Ahoj,

    kolega schani NTB - nechce do toho moc investovat, puvodne chtel Lenovo R500, ale po delsim precitani clanku a uvaze zistil ze by ho plne nevyuzil a tak sme koukali po necem jinem. Chce NTB na praci a obcasne hrani her, kdyz ta prace nebude . Doma ma slusnej stroj takze ten NTB by byl jen na takove odreagovani v praci, na chate a tak proste..

    Tak jsme nasli tento kousek:
    http://www.mironet.cz/asus-k50absx03...ez-os+dp94501/

    Co myslite ? Jak na tom bude s kvalitou provedeni ? Nosil by ho prakticky denne do prace - ale mel by na to nejaky batoh patrne od Dicoty takze slusnej bagl a prevazel by ho autem - choval by se k tomu setrne takez by to mohlo aj vydrzet ne ? Jinak v posledni dobe nemame moc zkusenosti ani jeden s Asusem, same HPcko, Lenovo, TravelMate, jak je na tom soucasne Asus - s kvalitou provedeni, servisem a tak ? Jinak myslim, ze za ty prachy to je docela slusnej stroj - sice uvazoval o rozpoctu cca 10-20K, ale na to obcasne blbnuti a praci by stacil ne ?

    Pripadne pokud mate nekdo jinou alternativu sem s ni, ja sem nic tak zajimaveho nenasel pokud nepocitam herni MSIcka nebo pracovni Lenovo R500...
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele VencaX
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    3,706

    Sám K50AB vlastním... mám ho sice týden, ale jsem spokojený. Kupodivu plasty docela drží, obraz je pěkný... Servis Asusu jsem zatím neměl šanci vyzkoušet. Výkonově je na tom slušně (Crysis zvládne na střední detaily na 1024x600). Určitě na to blbnutí by stačl.

    Alternativou může být tento Acer (s Vista HP zde), tento ProBook (bude hlučnější), takovýto dražší HP. Nic zajímavějšího jsem nenašel ani já.
    Naposledy upraveno uživatelem VencaX: 03-08-2009 v 17:09
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Maximus12
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    768

    Citace Původně odesláno od VencaX Zobrazit příspěvek
    Sám K50AB vlastním... mám ho sice týden, ale jsem spokojený. Kupodivu plasty docela drží, obraz je pěkný... Servis Asusu jsem zatím neměl šanci vyzkoušet. Výkonově je na tom slušně (Crysis zvládne na střední detaily na 1024x600). Určitě na to blbnutí by stačl.

    Alternativou může být tento Acer (s Vista HP zde), tento ProBook (bude hlučnější), takovýto dražší HP. Nic zajímavějšího jsem nenašel ani já.
    Tak ten Acer neni spatnej, ale pri porovnani grafik ten Asus jasne vevodi 4570 je vykonem vyse proti 105, Probook urcite ne - ta hlucnost odrazuje a Pavillion uz je zbytecne drahej.

    Jaky mas s tim NTB zkusenosti co se tyce her - co si zkousel vsecko za hry ? Jak behali ? Sou na nem videt hodne otisky prstu ? Pripadne kde ? Na viku nebo vevnitr ? Co chlazeni ?
    Diky moc..
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele VencaX
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    3,706

    Citace Původně odesláno od Maximus12 Zobrazit příspěvek
    Tak ten Acer neni spatnej, ale pri porovnani grafik ten Asus jasne vevodi 4570 je vykonem vyse proti 105, Probook urcite ne - ta hlucnost odrazuje a Pavillion uz je zbytecne drahej.

    Jaky mas s tim NTB zkusenosti co se tyce her - co si zkousel vsecko za hry ? Jak behali ? Sou na nem videt hodne otisky prstu ? Pripadne kde ? Na viku nebo vevnitr ? Co chlazeni ?
    Diky moc..
    Hlučný určitě není. Při startu je sice slyšet dost, ale už od nabíhání systému ztichne a moc slyšet neni. Při tom je slabě slyšet disk. Otisky jsou dopře viditelné zevnitř okolo displaye, na plastu okolo klávesnice moc ne, zvenka na víku jsou o něco zřetelnější. Na povrchu displaye moc vidět nejsou (aspoň podle mě).
    Zatím jsem na něm hry moc nehrál ale mám nainstalované Crysis, Mass Effect, Call of Duty 4 a Stalker: Clear Sky, ty odzkouším a napíšu, jiné novější jsem zatím nenainstaloval
    Zde je ozkoušené GTA4
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW Avatar uživatele VencaX
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    3,706

    Mass Effect:
    15-30 fps, 1024x600, střední detaily textur, střední částicové efekty, lineární vykreslování, stíny, roznazání vypnuté - celkem hratelné.
    12-30 fps, 1024x600, vysoké detaily textur, vysoké částicové efekty, lineární vykreslování, stíny, roznazání vypnuté

    Call of Duty 4:
    25-30 fps, 1024x600, vysoké textury, střední detaily postav a vody, bez AA
    30-40 fps, 1024x600, střední textury, střední detaily postav a vody, bez AA
    15-25 fps, 1024x600, střední textury, střední detaily postav a vody, 2x AA - už se moc nedá hrát

    Crysis (benchmark):
    15-30 fps (avg 23), 1024x768, vše medium, bez AA, DX9
    35-50 fps (avg 45), 1024x768, vše low, bez AA, DX9
    15-25 fps (avg 20), 1024x768, vše low, bez AA, DX10
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele SkyVessel
    Registrace
    Mar 2007
    Příspěvků
    172

    Může mi někdo říct, jakou má ten notes baterii?? Nikde jsem to nenašel a při koupi si chci objednat hned i silnější baterku - jestli bude ... Se v tom vůbec nevyznám... Díky
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW Avatar uživatele VencaX
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    3,706

    Citace Původně odesláno od SkyVessel Zobrazit příspěvek
    Může mi někdo říct, jakou má ten notes baterii?? Nikde jsem to nenašel a při koupi si chci objednat hned i silnější baterku - jestli bude ... Se v tom vůbec nevyznám... Díky
    Baterii to má 4400 mAh, 46Wh
    model ASUS A32-F82 L0690L6
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW Avatar uživatele VencaX
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    3,706

    Zkoušel jsem teploty.
    Při normálním běhu:
    CPU 55°C
    GPU 60°C
    HDD 34°C

    Nehučí, pěkně funguje, není co řešit

    Při burnu: zkoušen pouze notebook
    CPU 55°C
    GPU 67-69°C
    HDD 35-38°C

    Mírně hučí, ale to se musí nechat. Aspoň to něco zvládne

    Při Burnu: Zkoušeno se zapojeným displayem pro lepší monitorování
    CPU 65°C
    GPU 65-70°C
    HDD 37-39°C

    Display jsem zapojil při restartování k notebooku, teplota CPU se zvedla na 65°C a větráček začal hlasitě hučet. Po ozkoušení teplot v burnu jsem odpojil monitor, bohužel po 10 minutách si větráček hučel dál. Ntb jsem musel vypnout a chvilku nechat. Po spuštění bez externího displaye vše OK.

    Zkusím ještě zítra.

    EDIT: Omlouvám se za dva příspěcky pod sebou. Kvůli přehlednosti jsem teploty psal zvůášť.
    Naposledy upraveno uživatelem VencaX: 03-08-2009 v 22:14
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Maximus12
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    768

    Hm a ted me kolega poslal jeste jeden odkaz, ze nekde nasel slusnou Toshibu a ma ted docela dilema a ja uz z nej hlavu v pejru pac hledat a porovnavat dalsi kus uz se me nechce :-D

    http://www.ribbon.cz/toshiba-satellite-a300d-213
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SHW Avatar uživatele VencaX
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    3,706

    Citace Původně odesláno od Maximus12 Zobrazit příspěvek
    Hm a ted me kolega poslal jeste jeden odkaz, ze nekde nasel slusnou Toshibu a ma ted docela dilema a ja uz z nej hlavu v pejru pac hledat a porovnavat dalsi kus uz se me nechce :-D

    http://www.ribbon.cz/toshiba-satellite-a300d-213
    Procesor bude myslím mírně výkonnější, grafická karta je mírně lepší (má mírně menší takty jádra a pamětí, ale za to paměti má 128 bit) a co hlavně, je až 8GB RAM. Teď to nevyužije, možná za pár let. Ale spíš bych řekl, že za pár let bude kupovat celý nový notebook. Pokud mě oči neklamou, tak na fotkách není lesklý, takže bude možná o malinko vhodnější.

    Nicméně volba není na mě..
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Maximus12
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    768

    Citace Původně odesláno od VencaX Zobrazit příspěvek
    Procesor bude myslím mírně výkonnější, grafická karta je mírně lepší (má mírně menší takty jádra a pamětí, ale za to paměti má 128 bit) a co hlavně, je až 8GB RAM. Teď to nevyužije, možná za pár let. Ale spíš bych řekl, že za pár let bude kupovat celý nový notebook. Pokud mě oči neklamou, tak na fotkách není lesklý, takže bude možná o malinko vhodnější.

    Nicméně volba není na mě..
    Tak co sem na nej koukal - komplet matny s drsnym povrchem, nema dve karty - ma jen 3650 tudiz zravejsi, mensi vydrz na baterku - pac pobezi nonstop na tu 3650.

    Jinak si myslim, ze provedenim bude jeste o neco lepsi nez ten Asus ne ?
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Starousedlík SHW Avatar uživatele VencaX
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    3,706

    Já osobně s toshibama nemam dobrý zkušenosti, ale je pravda, že z okruhu přátel nikdo novou toshibu nemá, takže nemohu posoudit.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Jul 2008
    Příspěvků
    183

    Taky uvazuji na timto notebookem, ve specifikaci pisou:Grafická karta ATI Radeon HD 3200 + ATI Radeon HD 4570 (http://www.alfacomp.cz/php/product.p...40000000000Q8O), to ma jako dve karty?
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Starousedlík SHW Avatar uživatele mstejska
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    2,919

    Citace Původně odesláno od homi Zobrazit příspěvek
    Taky uvazuji na timto notebookem, ve specifikaci pisou:Grafická karta ATI Radeon HD 3200 + ATI Radeon HD 4570 (http://www.alfacomp.cz/php/product.p...40000000000Q8O), to ma jako dve karty?
    Ano. Jedna je integrovaná v chipsetu, druhá je samostatná.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Jul 2008
    Příspěvků
    183

    A no a k cemu je to dobre? DVI vystup tam nevidim. Sorry jsem lama, trochu googlil,ale odpoved nenasel,ale hlavne specham,mam pred objednavkou, diky za rychlou reakci.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 3 123 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Asus k50ab (k50ab-sx081v)
    Od lubic v sekci Notebooky a netbooky
    Reakcí: 9
    Poslední příspěvek: 16-01-2010, 17:54
  2. NB Asus K50AB, problem s wifi
    Od Flaiming v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 21-11-2009, 10:31
  3. Asus K50AB Nebootuje
    Od m1ch3l v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 13-08-2009, 00:49
  4. Asus K50AB-SX010
    Od VencaX v sekci Notebooky a netbooky
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 10-07-2009, 21:35