Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Problém s "exe"

Melkes (2)|3.8.2009 23:13
Zdravím,
mám problém s otvíráním souborů s příponou "exe". Našel jsem v nějakém foru radu na toto téma. Otevřít "Ovládací panely" dále "Možnosti složky", potom "Typy souburů",tlačítko "Nový",
dále "Upřesnit", do pole "Přípona souborů" vepsat "EXE", OK. Provedl jsem to dle návodu a po
restartu se ke všem souborům připisuje přípona "EXE" a nejde mě nic otevřít. Potřeboval bych radu jak to vrátit do původního stavu. Zkoušel jsem to přes "Obnovení systému" který však také nefunguje.
děkuji za radu
Navr (12)|3.8.2009 23:57
A co zkusit obrácený postup a zrušit to povolení pro otvírání souborů .exe?

Obnovení systému v tomto případě asi nepomůže, pokud ho nemáš nastavený.

Vlézt znovu do možnosti složky, najít to povolení pro přípony .exe a dát odstranit.

Mělo by to pomoci.
Melkes (2)|4.8.2009 11:41
dík za radu ale problem je v tom, že po otevření třetí záložky "Typy souborů" v seznamu souborů žádný soubor s příponou "exe" není, čili ho ani nemůžu odstranit. Avšak při otevření jakehokoliv soboru se objeví okno s hláškou na příklad, Adobe Reader nemohl otevřít "rundl 32.exe". Uvítal bych nějaký postup jak se dostat do výchozího nastavení
kevin00 (10238)|4.8.2009 15:52
Jak došlo k tomu, že soubory *.exe nelze otevřít ? Instaloval jsi nový software, dělal nějaké úpravy ve Win, apod ?
Vlož sem log z HijackThis.
Harry_ (30)|7.8.2009 13:56
Podrobně o přiřazení typů souborů: http://www.adminxp.cz/windowsxp/index.php?aid=213
ale to všechno asi víš, takže bych zkusil
http://www.dougknox.com/xp/file_assoc.htm
kde lze pomocí REG souboru, tj. nastavení registrů dosáhnout defaultní stav.

BEZ ZARUKY, NEZKOUSEL JSEM!
Takze bych zkusil stahnout ten ZIP pro EXE, rozbalil ho, prohledl si ho, zda to neni nejaky oskliva vec, a spustil.
BEZ ZARUKY, NEZKOUSEL JSEM!