Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 11 z 11

Téma: MOBILITY RADEON X1450 - rozlišení externího monitoru

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Jan 2007
    Příspěvků
    4

    Mám notebok asus F2JE s touto grafickou kartou, rozlišení pracovní plochy je 1400x1050, chtěl bych si k němu připojit externi monitor s rozlišením 1680x1500 (širokoúhlý), ale tato hodnota rozlišení není v nastavení.... v nabídce jsou hodnoty 1600x1200 i jine mnohem vyšši,[1920x1080, 1920x1200, 2048x1536]ale jak můžu nastavit aby bylo rozlišení 1680x1050?
    Mam originalni ovladac od ati...
    co s tim?
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,784

    Citace Původně odesláno od P_A_V_E_L
    Mám notebok asus F2JE s touto grafickou kartou, rozlišení pracovní plochy je 1400x1050, chtěl bych si k němu připojit externi monitor s rozlišením 1680x1500 (širokoúhlý), ale tato hodnota rozlišení není v nastavení.... v nabídce jsou hodnoty 1600x1200 i jine mnohem vyšši,[1920x1080, 1920x1200, 2048x1536]ale jak můžu nastavit aby bylo rozlišení 1680x1050?
    Mam originalni ovladac od ati...
    co s tim?
    mas k tomu ten monitor uz pripojene? nebo ti to to rozliseni nenabizi kdyz jedes na display notebooku?
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW Avatar uživatele robky
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    3,217

    Po pripojení iného monitora by ovladač mal rozpoznať aké rozlíšenie, popr. obnovovaciu frekvenciu daný monitor zvláda a určite tam bude aj jeho natívne rozlíšenie ( teda to ktoré požaduješ ). Ešte by som možno pohľadal na nete ovládač k tomu monitoru ( *.inf ) aby ho systém rozpoznal ako presný typ a nie ako monitor plug&play. Potom by malo všetko pracovať v pohode
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    Jan 2007
    Příspěvků
    4

    Ne nemám ho připjeny, monitor jeste nemam, chci si ho koupit... ale aby mi fungoval a abych neměl moc problémů... to rozliseni mi nenabizi ani kdyz tam mam jiny monitor. neni ani v zobrazeni kdyz si dam zobrazit vsechny rezimi i - i ty co nepodporuje monitor...
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,784

    Citace Původně odesláno od P_A_V_E_L
    Ne nemám ho připjeny, monitor jeste nemam, chci si ho koupit... ale aby mi fungoval a abych neměl moc problémů... to rozliseni mi nenabizi ani kdyz tam mam jiny monitor. neni ani v zobrazeni kdyz si dam zobrazit vsechny rezimi i - i ty co nepodporuje monitor...
    Proste by to chtelo ten monitor pripojit a ta moznost se ti automaticky ukaze... Na monitoru ktere stejny rozliseni zvlada jsi to urcite nezkousel ze?
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    Jan 2007
    Příspěvků
    4

    Citace Původně odesláno od mech13
    Proste by to chtelo ten monitor pripojit a ta moznost se ti automaticky ukaze... Na monitoru ktere stejny rozliseni zvlada jsi to urcite nezkousel ze?
    Zadny takovy monitor nemam, ale asi to tak budu muset udelat ze to vyskousim... hlavne najit nejakeho ochotneho prodejce.
    Je mi divné proč to není v nabídce všech režimů, ale ta karta by to měla zvládnout když zvládne mnohem větší rozlišení.....

    Můžu udělat něco aby mi když pustím video aby ho zobrazil i na druhém monitoru? proste ho zobrazí jen na jednom... nějaká ochrana?
    dík
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,784

    Citace Původně odesláno od P_A_V_E_L
    Můžu udělat něco aby mi když pustím video aby ho zobrazil i na druhém monitoru? proste ho zobrazí jen na jednom... nějaká ochrana?
    dík
    jj tusim ze to dela bordel.. musis nastavit jako primarni monitor ten druhy a na neho pak hodit video a zase ti nepojede na tom prvnim... nijak sem si s tim nehral, jen zjistil ze to tak funguje... ale urcite na to bude nejake figl... nebo mozna ze to jede pri zrcadleni (oba naprosto stejny obsah) ale to nevim moc jiste...
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Jan 2007
    Příspěvků
    4

    nj autorske prava...
    ale tak ja zkusim ten monitor u nejakeho prodejce prijit a snad ho najde a nebude problem...
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,784

    Citace Původně odesláno od P_A_V_E_L
    nj autorske prava...
    ale tak ja zkusim ten monitor u nejakeho prodejce prijit a snad ho najde a nebude problem...
    urcite bez problemu pojede, jestli najdes slusnyho prodejce, tak ti monitor urcite predvede, a jestli ho pichne na nejake jeho komp nebo na tvuj NB mu bude jedno
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Petr S.
    Registrace
    Nov 2006
    Příspěvků
    1,241

    Můžeš si nastavit i jiné než standardní rozlišení - např. pomocí programu Powerstrip, tzn. pokud požadované rozlišení nebudeš mít v nabídce, můžeš si ho tam sám hodit Sám jsem dříve používal rozlišení kolem 900 x ??? (už si to přesně nepamatuji), protože 800 x 600 bylo moc malé a 1024 x 768 zas moc velké...

    U CRT monitorů s tímto není problém, u LCDček by ale mohl nastat problém pokud nemají kvalitně udělané přepočítávání obrazu. Největší problém bude asi u analogového připojení...

    Jinak toto by měli zvládat i ovladače grafických karet - u ForceWare to jde určitě, u Catalystu jsem to nezkoušel.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Starousedlík SHW Avatar uživatele wizaard
    Registrace
    Jun 2006
    Příspěvků
    932

    Citace Původně odesláno od Petr S.
    (...)
    Jinak toto by měli zvládat i ovladače grafických karet - u ForceWare to jde určitě, u Catalystu jsem to nezkoušel.
    Pokud mluvíš o pouštění videa na jednom konkrétním monitoru, tak si myslím, že by to Catalysty měly určitě umět (ruku do ohně bych za to nedal, ale na Gaudeámu jsem viděl jeden shodou okolností notebook s ATi kartou, ze kterého se promítalo video na velkou LCD televizi a to video jelo jen na LCD TV - nepředpokládám, že by instalovali jiné ovladače, ale kdo ví, že... ).
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Radeony: ATI mobility radeon HD 3650
    Od pasecak v sekci Grafické karty
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 13-11-2012, 07:59
  2. Problém s nastavením rozlišení externího monitoru
    Od VolfLu v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 27-11-2009, 20:04
  3. Radeony: ovladač v xp pro ATI Mobility Radeon HD 3470
    Od thaavi v sekci Grafické karty
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 07-04-2009, 20:20
  4. ATI Mobility Radeon X1250
    Od Speda v sekci Ovladače a BIOSy
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 19-07-2008, 10:42
  5. Radeony: ATI mobility radeon X1800(XT)
    Od ranger123 v sekci Grafické karty
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 30-06-2006, 23:31