Zamrzavani PC, ze by vysoka teplota?
Zdravim,
kamosovi sem sestavoval pocitac
INTEL Core 2 Duo E8400
GIGABYTE EP45C-DS3R - P45/ ICH10R
4GB (KIT 2x2GB) DDR2 1066MHz PC8500 CL5-5-5-15 PATRIOT Extreme
SEASONIC SS-650HT Energy 80-Plus, 650W ATX 2.2, aktivní PF
plus Asus 8600GT
a stava se mu ze se mu pocitac zasekne, a zvuk utvori smycku. Tak desetinku vterinky, pomuze jen restart.
Grafarna jela Furmarkem prez 4 hodiny bez zaseku. Pameti projeli kazdej kus na memtestu 6hodin bez chyby.
Jedine co mi dela starosti je procesor. Vcera jsem pustil OCCT, spustil prvni test bohuzel asi po 30 minutach se PC zaseklo.Teplota byla neco kolem 73.
Pak jsem jeste zkusil OCCT Linpack, tam teplota vybehla az nad 85 a pak programek milej zlatej napsal ze je PC moc prehraty a ze se vypne. Vypnul se a zaseklo se to.
Kamos rikal ze se mu to seklo v menu hry, pri hrani GTA a taky ze se mu to stalo ve winu. Ikdyz v tom winu to muze bejt nahoda.
Teplota v IDDLE tj po nabootovani win je nejakejch 548-52 v klidu!!!!! :mistake
Je tam BOX chladic,pasta oroginal a pasivek je tam nasazenej na doraz.
Dlouhodobe maximum pro E8400 je 72.2
Takze ptam se???? Mam procak reklamovat ze se prehrejva a zasekava?????? Nebo zkusit koupit treba Freezra jestli se to nezmeni????
kamosovi sem sestavoval pocitac
INTEL Core 2 Duo E8400
GIGABYTE EP45C-DS3R - P45/ ICH10R
4GB (KIT 2x2GB) DDR2 1066MHz PC8500 CL5-5-5-15 PATRIOT Extreme
SEASONIC SS-650HT Energy 80-Plus, 650W ATX 2.2, aktivní PF
plus Asus 8600GT
a stava se mu ze se mu pocitac zasekne, a zvuk utvori smycku. Tak desetinku vterinky, pomuze jen restart.
Grafarna jela Furmarkem prez 4 hodiny bez zaseku. Pameti projeli kazdej kus na memtestu 6hodin bez chyby.
Jedine co mi dela starosti je procesor. Vcera jsem pustil OCCT, spustil prvni test bohuzel asi po 30 minutach se PC zaseklo.Teplota byla neco kolem 73.
Pak jsem jeste zkusil OCCT Linpack, tam teplota vybehla az nad 85 a pak programek milej zlatej napsal ze je PC moc prehraty a ze se vypne. Vypnul se a zaseklo se to.
Kamos rikal ze se mu to seklo v menu hry, pri hrani GTA a taky ze se mu to stalo ve winu. Ikdyz v tom winu to muze bejt nahoda.
Teplota v IDDLE tj po nabootovani win je nejakejch 548-52 v klidu!!!!! :mistake
Je tam BOX chladic,pasta oroginal a pasivek je tam nasazenej na doraz.
Dlouhodobe maximum pro E8400 je 72.2
Takze ptam se???? Mam procak reklamovat ze se prehrejva a zasekava?????? Nebo zkusit koupit treba Freezra jestli se to nezmeni????
je poradne usazeny chladic na CPU?
jake teploty ukazuje core temp nebo everest?
taky se podivej na programek throttlewatch, pokud ti procak throttluje, jasne se prehriva
jake teploty ukazuje core temp nebo everest?
taky se podivej na programek throttlewatch, pokud ti procak throttluje, jasne se prehriva
- zkontroluj, jestli je spravne nastavena voltaz v BIOSu
- imho jsi nezacvakl spravne jednu nozicku chladice...
- imho jsi nezacvakl spravne jednu nozicku chladice...
Ja sem zapomel napsat vsechno. Chladic je urcite spravne nasazenej, ty teploty co sem udaval sou mereni v CoreTemp na jadrech.
Nozicky sem zacvakl dobre a napeti je na auto. Zapnutej Eist a 1C1E
Prave ze i kdyz je to ve winu tak je to podtaktovany na 2GB tak teplota je 48-50
Nozicky sem zacvakl dobre a napeti je na auto. Zapnutej Eist a 1C1E
Prave ze i kdyz je to ve winu tak je to podtaktovany na 2GB tak teplota je 48-50
A je to zebro chladice teply nebo studeny? Pri 70°C by melo byt hodne vrely a nebude se na nem dat udrzet ruka...
Je zapojeny ventilator? :-D
Je zapojeny ventilator? :-D
Tak teply je, na to sem taky sahal. Ale neni nejak horky aby se na nem nedala udrzet ruka...... Ventilator je samozrejme zaplej. Kdyz se otevre bocnice o 2 stupne to klesne ale to nas problem neresi. Zdroj ma fan, a v bedne je intake i outtake 2xnexus.
Ta teplota je fakt divna,protoze ja mam ten samej procak, sice mam 9700 Zalmana ale v Iddle mam 29-30 a to se vetrak ani netoci. Prakticky ten heatpipe je pri tyhle teplote studenej........
Ta teplota je fakt divna,protoze ja mam ten samej procak, sice mam 9700 Zalmana ale v Iddle mam 29-30 a to se vetrak ani netoci. Prakticky ten heatpipe je pri tyhle teplote studenej........
vyzkousel bych jiny chladic, pak procak v druhe desce, je mozny ze to bude delat porad - procesor ma krivy IHS a je to na reklamaci
[quote=Georginek;278460]Tak teply je, na to sem taky sahal. Ale neni nejak horky aby se na nem nedala udrzet ruka......[/quote]
Tak jak psal Ice - pokud ti nepříjde nijak zvlášť teplý při 70°C, je chladič buďto špatně nasazený, nebo rozbitý (např. prasklá heatpipe). Pro většinu lidí (kromě Áji Schwarzeneggera :D) je povrch o teplotě přes 60°C "vařící".
Tak jak psal Ice - pokud ti nepříjde nijak zvlášť teplý při 70°C, je chladič buďto špatně nasazený, nebo rozbitý (např. prasklá heatpipe). Pro většinu lidí (kromě Áji Schwarzeneggera :D) je povrch o teplotě přes 60°C "vařící".
Takze jeste neco shrnu. Ted jsem to zkousel.
Chladic je urcite pevne nasazeny, vsechny nozicky sou na doraz a chladic se ani nehne. Jak psal Dee-an tak napraskle heat pipe tam urcite neni, pac je to BOX.
Pustil sem komp a vlezl do biosu. po minute praci v biosu teplota CPU mereno v biosu 49
Hodnoty co sem vycetl jak jsou nastavene. Vse je na auto
CPU termination 1,200V
CPU PPL 1,500V
CPU reference 0,760V
Vcore 1,28750V
vsude je auto
Ale ta Vcore je naka divna. Ja mam teda MSI desku a ten samej procak. Mam ho nataktovanej na 3.8 a Vcore mam pevne stanovenej na 1,2125V
Pak sem nabootoval win a teplota v iddle je 50.
Pustil sem OCCT test linpack a za minutu teplota lezla nad 73.
nekdo jeste nejaky napad??????? Jdu ted zkusit snizit Vcore
PS: Jak psal Mechcore, zkusil jsem Ten throttle programek, ale procak nethrottluje. Bezi porad na 3BG i pri teplote 80. Pak jsem OCCT radsi vypnul
Chladic je urcite pevne nasazeny, vsechny nozicky sou na doraz a chladic se ani nehne. Jak psal Dee-an tak napraskle heat pipe tam urcite neni, pac je to BOX.
Pustil sem komp a vlezl do biosu. po minute praci v biosu teplota CPU mereno v biosu 49
Hodnoty co sem vycetl jak jsou nastavene. Vse je na auto
CPU termination 1,200V
CPU PPL 1,500V
CPU reference 0,760V
Vcore 1,28750V
vsude je auto
Ale ta Vcore je naka divna. Ja mam teda MSI desku a ten samej procak. Mam ho nataktovanej na 3.8 a Vcore mam pevne stanovenej na 1,2125V
Pak sem nabootoval win a teplota v iddle je 50.
Pustil sem OCCT test linpack a za minutu teplota lezla nad 73.
nekdo jeste nejaky napad??????? Jdu ted zkusit snizit Vcore
PS: Jak psal Mechcore, zkusil jsem Ten throttle programek, ale procak nethrottluje. Bezi porad na 3BG i pri teplote 80. Pak jsem OCCT radsi vypnul
[quote=Georginek;278506]... pac je to BOX.
[/quote]
á, omlouvám se, překoukl jsem se :mistake:shut.
Jinak to skutečně může být křivý IHS (také mám jeden takový kousek), což by společně se zvýšenou voltáží mohlo být příčinou. Stalo se mi to samé při mé životní OC epizodě.
[/quote]
á, omlouvám se, překoukl jsem se :mistake:shut.
Jinak to skutečně může být křivý IHS (také mám jeden takový kousek), což by společně se zvýšenou voltáží mohlo být příčinou. Stalo se mi to samé při mé životní OC epizodě.
to Vcore je normal, 1,3V to musi snyst a chladit. muzes prubnout 1,2V ale imho to bude mit efekt maximalne par stupnu.
bud mas vadny chladic nebo procesor - vyzkousej ho jak jsem psal
bud mas vadny chladic nebo procesor - vyzkousej ho jak jsem psal
Defaultni Vcore je 2,1000V???? Ze? Jinak chladic vadnej nebude, protoze na nem neni co se pokazit. Mozna ze ten procak je vadnej. Kdyz ho poslu na reklamaci, co jim mam rict? Mam rict ze se prehrejva???
Bohuzel nemam moznost zkusit jinej chladic, protoze jinej nemam. Maximalne muzu koupit Freezra a pak se uvidi.... Vas nazor????
Bohuzel nemam moznost zkusit jinej chladic, protoze jinej nemam. Maximalne muzu koupit Freezra a pak se uvidi.... Vas nazor????
ne 2,1 ale neco mezi 1,2 a 1,3 - default Vcore se nastavuje intividualne pro kazdy kus jinak - VID
jestli mas 1,28 tak to je normalni
psal jsi ze to je kamosovo a ty mas ten samy procak a jiny chladic ne? co brani ho vyzkouset u tebe?
jestli mas 1,28 tak to je normalni
psal jsi ze to je kamosovo a ty mas ten samy procak a jiny chladic ne? co brani ho vyzkouset u tebe?
Mě příjde divné, že ten pasiv není při těchto teplotách horký. Ten Freezer je IMHO lepší volba tak jako tak, takže při výměně zkus ten box pořádně prohlédnout, jestli třeba není prasklý. Také můžeš zkusit položit na IHS žiletku ostřím proti světlu a třeba uvidíš, jak hodně je prohlý.
Takye zmena.
Takze to auto napeti co tam bylo 1,2825V sem nastavil napevno na 1,2000V tak jak mam ja svuj procak na default a hle. Pri OCCT linpack teplota nevyleze nad 69.
Takze to bylo asi tim napetim, ten box to zkratka neuchladi. Tech 67-69 uz jde. Upozornuji ze 67-69 je na jadrech mereno v CoreTemp.
Jak rika mech13, stejnej procak mam, ale ten zalman je chycenej sroubama prez backplate a kvuli tomu nebudu vyndavat dve desky a jeste davat znova pastu a cistit procaky. To se mi fakt delat nechce :D
Ale je opravdu mozny ze to bylo tim napetim.
TO DEE-AN:Neni vlazny, je teply, ale neni horky aby se na nem nedala udrzet ruka....
Udelam to tak, ze ted necham bezet OCCT , pak mu reknu at na tom hraje a pokud se to s tim 1.2000V nebude zasekavat necham to. Ted jsem si vzpomel ze muzu zkusit vymenit ten svuj BOX chladic za ten jeho. Ale to si moc nepomuzu :D
Takze to auto napeti co tam bylo 1,2825V sem nastavil napevno na 1,2000V tak jak mam ja svuj procak na default a hle. Pri OCCT linpack teplota nevyleze nad 69.
Takze to bylo asi tim napetim, ten box to zkratka neuchladi. Tech 67-69 uz jde. Upozornuji ze 67-69 je na jadrech mereno v CoreTemp.
Jak rika mech13, stejnej procak mam, ale ten zalman je chycenej sroubama prez backplate a kvuli tomu nebudu vyndavat dve desky a jeste davat znova pastu a cistit procaky. To se mi fakt delat nechce :D
Ale je opravdu mozny ze to bylo tim napetim.
TO DEE-AN:Neni vlazny, je teply, ale neni horky aby se na nem nedala udrzet ruka....
Udelam to tak, ze ted necham bezet OCCT , pak mu reknu at na tom hraje a pokud se to s tim 1.2000V nebude zasekavat necham to. Ted jsem si vzpomel ze muzu zkusit vymenit ten svuj BOX chladic za ten jeho. Ale to si moc nepomuzu :D