Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 20

Téma: Počítač zamrzne vždy na stejném místě

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Aug 2009
    Příspěvků
    8

    Počítač mi zamrzne vždy na stejném místě při načítání WIN. Zkoušel jsem taky Ubuntu, ale to také zamrzlo, takže to bude asi HW problém. Také funguje "nouzový režim", ale nefunguje "nouzový režim s prací v síti", takže to bude nejspíše problém se síťovými kartami. Jenže když jsem je vyndal, tak to nepomoho, ani nepomohlo, když jsem je zkoušel různě přeházet. Jsem už docela bezradný a každa rada by bodla...
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Moderátor Avatar uživatele speedsnail
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,982

    My jsme taky bezradní, nenapsal si totiž vůbec nic o svém počítači a křišťálové koule už nám přestaly fungovat..

    Takže napiš sestavu (podrobně, včetně typu zdroje!), kdy se problém začal projevovat (jestli si něco měnil, nebo se to stalo zcela náhle) atd..
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Aug 2009
    Příspěvků
    8

    vím že to je krám, ale pro mě lepší něco než nic.

    procesor - amd duron morgan 1GHZ
    RAM - 768MB
    grafika - nvidia geforce 4 mx 440
    zvučka - Realtek AC'97 Audio
    síťovky(2) - Realtek RTL8139 Family PCI Fast Ethernet NIC

    Jak zjistím typ zdroje?

    přesalo to fungovat, když jsem nainstalovat SP1 a na něj SP3. Potom mi widle neviděli síťovky. Tak jsem vrátil bod obnovení před SP1 a od té doby to nejde. Žádný zásah do HW
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele Deee-aN
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    3,872

    Citace Původně odesláno od Backup Zobrazit příspěvek
    vím že to je krám, ale pro mě lepší něco než nic.
    My se ti smát nebudem. Nevidím tam HDD.

    Citace Původně odesláno od Backup Zobrazit příspěvek
    Jak zjistím typ zdroje?
    Přinejhorším vyfotíš štítek na jeho boku, je-li tam. Pak ho postneš sem.
    V kterém místě přesně se to sekne? Kdy jsi naposledy dělal čistý reinstal Winů?
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,244

    Najeď do nouzového režimu, vlož do DVD mechaniky instalační CD s Win a proveď příkaz scf /scannow.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    Aug 2009
    Příspěvků
    8

    HDD -> co k nim mám napsat? jeden 30GB, druhý 40GB, nejspíše stejný typ.

    Zdroj -> na štítku jsou napsaný tyhle údaje:
    EC MODEL: 250X
    S/N: 0008621
    ATX 2.03
    THERMO CONTROL
    a pak už jenom rúzný volty, watty, ampéry a hertze...

    čistý reinstall winů -> o to jsem se taky pokoušel, to bylo první co mě napadlo, jenomže když z CD bootuju, tak se to sekne dříve než to dojde k hlavní nabídce; a když jsem spustil instalaci z WINů, tak se to seklo po reebootu(při bootování z boot sektoru so si to vytvořilo)

    v kterém místě se to přesně sekne -> hmm, jak to mám zjistit? jezdí mi tam ty tři modrý čtverečky a zastaví se vždy v jednom místě, jak mám vědět, co zrovna pc dělá?

    příkaz scf /scannow -> otevřel jsem CMD a tam mi to řeklo, že to neexistuje.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,244

    Citace Původně odesláno od Backup Zobrazit příspěvek
    HDD -> co k nim mám napsat? jeden 30GB, druhý 40GB, nejspíše stejný typ.
    Na HDD je štítek a na něm je napsán výrobce a typové označení.

    Citace Původně odesláno od Backup Zobrazit příspěvek
    Zdroj -> na štítku jsou napsaný tyhle údaje:
    EC MODEL: 250X
    S/N: 0008621
    ATX 2.03
    THERMO CONTROL
    a pak už jenom rúzný volty, watty, ampéry a hertze...
    Máš možnost vyzkoušet jiný zdroj ?

    Citace Původně odesláno od Backup Zobrazit příspěvek
    čistý reinstall winů -> o to jsem se taky pokoušel, to bylo první co mě napadlo, jenomže když z CD bootuju, tak se to sekne dříve než to dojde k hlavní nabídce; a když jsem spustil instalaci z WINů, tak se to seklo po reebootu(při bootování z boot sektoru so si to vytvořilo)
    v kterém místě se to přesně sekne -> hmm, jak to mám zjistit? jezdí mi tam ty tři modrý čtverečky a zastaví se vždy v jednom místě, jak mám vědět, co zrovna pc dělá?
    Proveď kontrolu modulů RAM pomocí GoldMemory - otestuj každý modul zvláště v slotu DIMM1

    Citace Původně odesláno od Backup Zobrazit příspěvek
    příkaz csf /scannow -> otevřel jsem CMD a tam mi to řeklo, že to neexistuje.
    Jsi přihlášen jako administrátor ?
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele Deee-aN
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    3,872

    Citace Původně odesláno od Backup Zobrazit příspěvek
    HDD -> co k nim mám napsat? jeden 30GB, druhý 40GB, nejspíše stejný typ.
    Značku
    Citace Původně odesláno od Backup Zobrazit příspěvek
    Zdroj -> na štítku jsou napsaný tyhle údaje:
    EC MODEL: 250X
    No vida, Eurocase a poněkud starší, takže na pováženou...

    Citace Původně odesláno od Backup Zobrazit příspěvek
    ... jezdí mi tam ty tři modrý čtverečky...
    O tohle mi šlo
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SHW Avatar uživatele robky
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    3,218

    Citace Původně odesláno od Backup Zobrazit příspěvek
    příkaz scf /scannow -> otevřel jsem CMD a tam mi to řeklo, že to neexistuje.
    asi preto, že to má byť sfc /scannow
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,244

    Citace Původně odesláno od robky Zobrazit příspěvek
    asi preto, že to má byť sfc /scannow
    jj, už to bude tak, děkuji za opravu
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček
    Registrace
    Aug 2009
    Příspěvků
    8

    sfc /scannow ->
    Program Ochrana souborů systému Windows nemohl spustit vyhledávání chráněných systémových souborů.
    Chybový kód je 0x000006ba [Server RPC není k*dispozici.].

    HDD ->
    Seagate
    Model ST340810A
    a ten druhý HDD je ST330810A

    Zdroj -> jiný vyzkoušet nemůžu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,244

    Spouštíš CMD jako administrátor ?
    Stáhni si SeaTools a otestuj oba HDD.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Nováček
    Registrace
    Aug 2009
    Příspěvků
    8

    Citace Původně odesláno od kevin00 Zobrazit příspěvek
    Spouštíš CMD jako administrátor ?
    Je to stejné za admina i za normálního usera.
    Citace Původně odesláno od kevin00 Zobrazit příspěvek
    Stáhni si SeaTools a otestuj oba HDD.
    Z nouzového režimu to nejde nainstalovat.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,244

    Citace Původně odesláno od Backup Zobrazit příspěvek
    Z nouzového režimu to nejde nainstalovat.
    Lze stáhnout i verzi bootovatelnou verzi.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    30

    Podíval bych se také do BIOSu jaká je teplota komponent a zkontroloval, zda se všechny fofrníky točí a případně zkusil teplotu (prstem na čipsetu, paměti a HDD.
    Starý zdroj také není od věci, tj. může být problémový.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. PC se vždy rozejede, ale občas nenabootuje.
    Od Sheea v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 26-08-2014, 22:39
  2. Seknutí NB vždy při určitých hrách.
    Od izzi v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 21-07-2012, 16:15
  3. BSOD v jediné hře pokaždé na stejném místě
    Od Devouver v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 07-01-2011, 11:48
  4. Windows 7: xp + W7 na stejném diskovém oddílu
    Od konecnyvopa v sekci OS Windows
    Reakcí: 15
    Poslední příspěvek: 16-06-2009, 14:04
  5. Při instalaci mi to vždy nahlásí chybu
    Od mutinek v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 20
    Poslední příspěvek: 22-05-2009, 12:22