Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 7 z 7

Téma: kompatibilita pamětí

  1. #1
    Občasný diskutér
    Registrace
    Oct 2008
    Příspěvků
    81

    Ahoj, omlouvám se, v pamětích se nevyznám a tak mám velice triviální (a hloupou) otázku:
    můžu na MB ASUS A7N8X-E DeLuxe, která umí DualChannel přidat ke Kingston DDR 256MB 400 CL2,5 (PN:KVR400X64C25/256) Kingston 1GB PC3200 CL3184 (neznám jinou specifikaci, nemám to u sebe je to PC sestry. Předpokládám, že PC3200 by mělo odpovídat pracovní frekvenci 400, CL v tomto případě, že bude 3)?

    Fungovalo by to v DCH nebo asi ne?
    V normálním režimu by to snad fungovat mělo ne?, popř. by mohly nastat jaké problémy? (Nebudu u výměny a myslím,že i např. nutnost resetu CMOS by pro ní byly smrtící komplikace...)
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,240

    Asus A7N8X-E Deluxe podporuje 3 moduly RAM o max. velikosti 1 x 3 GB, tudíž 1 GB modul RAM můžeš do základní desky instalovat. Pro dosažení nejlepší funkčnosti modulů je doporučeno instalovat moduly RAM se stejným časováním (CAS Latency). Při osazení 3 modulů RAM by měli tyto moduly fungovat v DualChannelu.

    Připojené soubory Připojené soubory
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Občasný diskutér
    Registrace
    Oct 2008
    Příspěvků
    81

    To jakože dvě paměti můžou na této desce fungovat pouze DualChannelu? Myslel sem, že by šlo dát moduly do A1 a A2, DCH by sice zůstal nevyužitý, ale PC by měl 1,25gb ram.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Moderátor Avatar uživatele speedsnail
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,982

    Budou fungovat, pokud je deska "schroustá". nForce 2 byla vyhlášená vybíravostí na paměťové moduly. Jo a pojedou single.. asymetrický dual channel (s ruzně velikými moduly) umí až novější chipsety intel.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Občasný diskutér
    Registrace
    Oct 2008
    Příspěvků
    81

    Citace Původně odesláno od speedsnail Zobrazit příspěvek
    Budou fungovat, pokud je deska "schroustá". nForce 2 byla vyhlášená vybíravostí na paměťové moduly. Jo a pojedou single.. asymetrický dual channel (s ruzně velikými moduly) umí až novější chipsety intel.
    Jo dík. Jenom ještě malej dotaz: Co s tím má společného nForce 2? To je grafika ne?
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW Avatar uživatele cool.user
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,891

    nForce 2 je chipset na tve zakladni desce.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Občasný diskutér
    Registrace
    Oct 2008
    Příspěvků
    81

    Citace Původně odesláno od cool.user Zobrazit příspěvek
    nForce 2 je chipset na tve zakladni desce.
    Aha Dík všem
    Odpovídat lze po přihlášení



Podobná témata

  1. DDR1: Kompatibilita pamětí
    Od polabanek v sekci Operační paměti
    Reakcí: 15
    Poslední příspěvek: 27-05-2010, 06:49
  2. DDR1: Kompatibilita pamětí
    Od Smoja v sekci Operační paměti
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 02-02-2009, 13:57
  3. Kompatibilita pamětí
    Od georginho v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 10
    Poslední příspěvek: 09-09-2007, 11:11