Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 10 z 10

Téma: problem s DDR2 na desce MB GIGABYTE MA790X-UD3P - AMD 790X

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Jun 2009
    Příspěvků
    37

    zdar lidi mam problem u teto desky MB GIGABYTE MA790X-UD3P - AMD 790X mam tyto pameti 4096MB DDR2 1066MHz CL5 Kingston ktere by meli mit frekvenci tech 1066Mhz ale bios ukaze jen 800Mhz.

    pak mam jeste jeden problem mam Win 7 RTM7600.kdyz nainstaluju ovladace na chipset a dam spravce zarizeni tak vsechny ovladace co patri k desce maj datum ovladace z roku 2006 a jsou od Microdoftu to je spravne?diyk moc za rady
    Naposledy upraveno uživatelem chlumec83: 06-08-2009 v 16:03 Důvod: změna
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Nováček Avatar uživatele hochopepa
    Registrace
    Jul 2009
    Příspěvků
    49

    Ahoj, s pamětmi 1066 a rychlejšími má tato deska (nebo procesor AMD?) problém. Viz stránka (http://www.gigabyte.com.tw/Products/...ProductID=3107) a poznámka 2 u pamětí:
    (Note 2) Whether 1066MHz or above memory speed is supported depends on the CPU being used.
    Nebo další poznámka na stránce podporovaných pamětí (http://www.gigabyte.com.tw/FileList/...a790x-ud3p.pdf
    Note: Due to AMD AM3/AM2+ CPU limitation, memory module DDR2 1066 or above speed is only supported by 1 dimm per channel.
    Takže je dej to slotů tak aby jsi dodržel 1 dimm na jeden kanál, ale bez dual chanel, a možná pojedou na 1066 nebo je nech jak je máš a pojedou dual chanel.

    EDIT: upravoval jsem nefunkční odkazy
    Naposledy upraveno uživatelem hochopepa: 06-08-2009 v 18:54
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,269

    Jaký máš nainstalovaný procesor ? Pokud máš nainstalován procesor AM2 jejich max. frekvence bude 800 MHz. Pokud máš nainstalován procesor AM2+/AM3 musíš frekvenci 1066 MHz nastavit manuálně.
    V BIOSu stiskni CTRL+F1, otevřou se Ti skrytá nastavení BIOSu. Otevři menu MB Intelligent Tweaker a položku Set Memory Clock nastav na Manual. Dále nastav položku Memory Clock na x5.33.
    Doporučuji nastavit manuálně i časování modulů RAM.
    Naposledy upraveno uživatelem kevin00: 06-08-2009 v 19:03
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    Jun 2009
    Příspěvků
    37

    Citace Původně odesláno od kevin00 Zobrazit příspěvek
    Jaký máš nainstalovaný procesor ? Pokud máš nainstalován procesor AM2 jejich max. frekvence bude 800 MHz. Pokud máš nainstalován procesor AM2+/AM3 musíš frekvenci 1066 MHz nastavit manuálně.
    V BIOSu stiskni CTRL+F1, otevřou se Ti skrytá nastavení BIOSu. Otevři menu MB Intelligent Tweaker a položku Set Memory Clock nastav na Manual. Dále nastav položku Memory Clock na x5.33.
    Doporučuji nastavit manuálně i časování modulů RAM.
    mam AMD Phenom A3 720Be.takze to dam v tom biosu manualne a melo by to jet v pohode bez problemu?
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,269

    Citace Původně odesláno od chlumec83 Zobrazit příspěvek
    mam AMD Phenom A3 720Be.takze to dam v tom biosu manualne a melo by to jet v pohode bez problemu?
    Ano, mělo by to fungovat.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    Jun 2009
    Příspěvků
    37

    Citace Původně odesláno od kevin00 Zobrazit příspěvek
    Ano, mělo by to fungovat.
    koukam ze mas taky Win7.Já mam taky akorat x86.ta deska ti snima funguje v pohode?jaky pouzivas ovladace?s cd nebo jsi stahl?ja kdyz pod win7 dam spravce uloh a dam tan výkon a snazim se co nejvice pretizit ramky tak kdyz jsou zatizeny na 1.75Gb tak zacne byt system nestabilni.Kdyz nainstaluju XP tak je zatizim na 3.08Gb a system je stabilni nevis cim by to mohlo být?
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,269

    Citace Původně odesláno od chlumec83 Zobrazit příspěvek
    koukam ze mas taky Win7.Já mam taky akorat x86.ta deska ti snima funguje v pohode?jaky pouzivas ovladace?s cd nebo jsi stahl?ja kdyz pod win7 dam spravce uloh a dam tan výkon a snazim se co nejvice pretizit ramky tak kdyz jsou zatizeny na 1.75Gb tak zacne byt system nestabilni.Kdyz nainstaluju XP tak je zatizim na 3.08Gb a system je stabilni nevis cim by to mohlo být?
    Jaký build používáš ?
    Mimo SATA driverů při instalaci,ovladačů k TV kartě a grafické kartě jsem žádné ovladače neinstaloval, všechny drivery již byly obsaženy ve Win7. Co se týče využití operační paměti v idlu mám zabráno něco okolo 1,5 GB, rezervováno 1,6 GB a zbytek je volný. Žádnou nestabilitu nepozoruji.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Jun 2009
    Příspěvků
    37

    Citace Původně odesláno od kevin00 Zobrazit příspěvek
    Jaký build používáš ?
    Mimo SATA driverů při instalaci,ovladačů k TV kartě a grafické kartě jsem žádné ovladače neinstaloval, všechny drivery již byly obsaženy ve Win7. Co se týče využití operační paměti v idlu mám zabráno něco okolo 1,5 GB, rezervováno 1,6 GB a zbytek je volný. Žádnou nestabilitu nepozoruji.
    ted mam nainstalovanej 7260 ale pred tim jsem mel 7600 nevim kterej nechat.No ja taky prave doinstaloval jen grafiku a jinak vse bylo ve voknech.Nejakej update ovladacu na chipset si nedelal?ptz ty ovladace co da win7 jsou z roku 2006 coz mi prijde zastaraly.zkousel jsi nejak 3d mark na test?ja zkousel 06 tam mi to udelalo 13807bodu a ventage se dostanu na 35tis.nevim zda to jsou vysledky jake by ta sestava mela dat.

    grafiku mam 275gtx
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,269

    Používám build 7600.16385. Aktualizaci ovladačů chipsetu jsem nedělal. Porovnat výkon tvé sestavy můžeš s nějakou podobnou z testů nebo recenzí

    3DMark 06 / SuperPI
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Nováček
    Registrace
    Jun 2009
    Příspěvků
    37

    Citace Původně odesláno od kevin00 Zobrazit příspěvek
    Používám build 7600.16385. Aktualizaci ovladačů chipsetu jsem nedělal. Porovnat výkon tvé sestavy můžeš s nějakou podobnou z testů nebo recenzí

    3DMark 06 / SuperPI
    jo a tim ze je nestabilni pocitatc mam namysli to z ekdyz si das "spravce uloh-výkon a zacnes spoustet napriklad malovani (to zabira dost pameti) tak se ti zacne zaplnovat pamet a me u win 7 se zaplni na 1.75Gb a system padne a dela kraviny a u Xp kdyz udelam to sam tak vydrzi na 3.08Gb a pak to napise ze uz nema dost pameti ale v systemu se da dal pracovat coz u tech Win 7 pak uz nejde.
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Socket 775: Gigabyte EP45-UD3 nebo UD3P
    Od Richo v sekci Intel - procesory a základní desky
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 12-08-2009, 20:55
  2. Chlazení procesorů: Scythe Ninja 2 a MB Gigabyte GA-EP45-UD3P
    Od kare v sekci Chlazení
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 17-03-2009, 11:34
  3. Gigabyte MA78G-DS3H nebo Gigabyte MA790X-DS4
    Od mstejska v sekci AMD - procesory a základní desky
    Reakcí: 27
    Poslední příspěvek: 22-02-2009, 16:39
  4. Socket 775: Pretaktovani E8400 na desce GIGABYTE GA-X48-DQ6 s DDR2 2x2GB a jeho napeti aj.
    Od Subtech v sekci Intel - procesory a základní desky
    Reakcí: 12
    Poslední příspěvek: 28-01-2009, 08:06