Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 4 123 ... PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 58

Téma: taktovani Phenom X3 720

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Jun 2009
    Příspěvků
    37

    Cus lidi vydrzi tento procesor taktovani na desce GA-MA790X-UD3P.vetrak na CPU mam ten Boxovanej vydrzi to?a na kolik to tak taktnout?diky
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,240

    Phenom II X3 720 je Black Edition, takže Ti stačí zvedat násobič. Lepší je vždy zvedat vícekrát po menších skocích. Zvláště s BOX chladičem - hlídej si pořád teploty procesoru. Co se týče motherboardu, s ním problém mít nebudeš. Rozhodně doporučuji přečíst nějaké články o taktování na internetu.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele Hellow
    Registrace
    Aug 2008
    Příspěvků
    199

    Taky mám dotaz ten X3 720 s Gigabyte MA770T-UD3P a chladič by byl Zalman (teď nevím přesně jakej mám ho na půdě) ale pasuje tam.A kdyby ne tak jakej by ste mě doporučili z rodiny Scytche?
    Chtěl bych taktovat a byl bych ochotnej trošku zvednout napětí.Šloby to s tou MB?
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,784

    lidi cetly jste si nekdy neco o taktovani? je toho strasne moc a psat to pokazde kdyz se nekdo zepta: mam procesor XXX a chladic YYY, na kolik to nataktuju? neznicim to? pripadne doplni motherboard ZZZ...
    to se proste neda, musite si vyhledat nejake clanky a neco se naucit sami.

    Gigabyte MA770T-UD3P a napeti - dival jsi se do biosu co tam je za moznosti? dival jsi se do manualu? jelikoz nejspis ani jedno tak ti zrovna reknu, ze to urcite pude

    chaladic - jednou je lepsi ten, jednou jine.... kazdy se hodi vic na neco jineho... chtelo by to vic info
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele Hellow
    Registrace
    Aug 2008
    Příspěvků
    199

    Takže co jsem si pročítal nějaký věci,recenze a rady. Tak by bylo vhodné upgradovat bios (nejdřív se podívat co se píše o upgradu).A pak už jen zkoušet?(hlavně né bez hlavě, ale s citem) Jen se chci zeptat jestli je to skloubeno aspoň trochu dobře. Aby to na 3GHz šlo stable.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Moderátor Avatar uživatele speedsnail
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,982

    Základ je 2.8Ghz, na 3Ghz ani nemusíš zvedat napětí, to neni skoro taktování (ale na začátek si to zkus)..
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,784

    jj, jak pises postupne a overovat ze je vse OK. az budes mit neco taktovani za sebou, pujde to rychlej a zjistis co si muzes a co nemuzes dovolit, ale ze zacatku neni opatrnosti nikdy dost

    imho tak 3,4GHz das jak nic, 3,6-3,8 by mohlo jit
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,240

    Citace Původně odesláno od mech13 Zobrazit příspěvek
    jj, jak pises postupne a overovat ze je vse OK. az budes mit neco taktovani za sebou, pujde to rychlej a zjistis co si muzes a co nemuzes dovolit, ale ze zacatku neni opatrnosti nikdy dost

    imho tak 3,4GHz das jak nic, 3,6-3,8 by mohlo jit
    IMHO U těch 3,6 - 3,8 GHz už bude muset zvedat napětí. Ani Phenomu X4 940 BE se na 3,6 bez zvednutí napětí nechce v 3D běžet stabilně
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SHW Avatar uživatele hawkeye9898
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    820

    max voltage podla amd je pre tento procak 1.425V

    myslite si ze je safe ist dlhodobo na hranici 1.435? podotykam ze CPU je denne 6h v kuse vytaze na min 70%
    pri 1.435 zvlada 3800Mhz
    inak musim ist "len" na 1.397 a 3600Mhz
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,240

    Citace Původně odesláno od hawkeye9898 Zobrazit příspěvek
    max voltage podla amd je pre tento procak 1.425V
    myslite si ze je safe ist dlhodobo na hranici 1.435? podotykam ze CPU je denne 6h v kuse vytaze na min 70%
    pri 1.435 zvlada 3800Mhz
    inak musim ist "len" na 1.397 a 3600Mhz
    Tohoto zvýšeného napětí bych se nebál. Max. co bych do něj pustil je 1,45 V, víc se vzduchovým chlazením bych si netroufl.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Starousedlík SHW Avatar uživatele 16cmfan
    Registrace
    Jul 2009
    Příspěvků
    2,160

    Hellow, u té desky se nemusis bát taktováni, mám ji taky ale to skor záleží na tom procesoru, s X3 720 nebude problém taktit...

    Pretaktováni procesoru s tvoji deskou:

    http://www.legitreviews.com/article/985/6/

    dalsi clanek ( po anglicky) o pretaktováni X3 720BE

    http://www.neoseeker.com/Articles/Ha...m_ii_x3_720be/

    snad ti to pomuže...
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Starousedlík SHW Avatar uživatele hawkeye9898
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    820

    nemam problem s taktovanim a viem aj jak nato
    sak si bezim na 3600 teraz

    len podla specifikacie AMD je max voltage 1.425 pre 720...
    na 3800 by som sa dostal a asi stabilne az keby dam voltage asi cez 1.45 (1.435 mi staci na 3700)

    uchladim to aj vzducom...3600 a 1.397 v burne dam na 48-49 a dying temp pre 720 je 73stupnov,takze rezevu mam dostatocnu (vsetky noctua mam na najnizsich otackach,takze este v poho mozem zvysit otacky)

    zakladna a ta najpodstatnejsia otazka je ci je bezpecne fungovat na napati ktore je vyssie ako doporucuje AMD...
    podotykam ze CPU je nonstop zatazeni min na 70% a ide denne 6-7h...cez vikend 14-16h
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Občasný diskutér
    Registrace
    Sep 2009
    Příspěvků
    75

    No a slyšel jsi o odemčení 4 Jádra ?

    Já mam tež tenhle CPU . desku mam Gigabyte MA790XT?-UD4P a zkusil sem odemčít 4 jádro.Pak zkusil všechny testy jako bench marky , 3dmarky a dalši abych zjistil jestli je stabilni a ustoji to. chladic tam mam noctua NH-U12P a teploty krasa. mam to natakteny na 3400 takže mam 4 jadra za cenu 3jadra měl jsem štesti na kus
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,240

    Citace Původně odesláno od maniiax Zobrazit příspěvek
    No a slyšel jsi o odemčení 4 Jádra ?
    Nevím co má hawkeye9898 za motherboard, ale pokud jeho základní deska nepodporuje ACC, tak si neodemkne nic.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Starousedlík SHW Avatar uživatele hawkeye9898
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    820

    MSI K9A2 platinum
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 4 123 ... PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Taktování AMD Phenom II X4 965 3.40GHz @ 3.80GHz
    Od gouzdog v sekci Modding/tuning
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 13-07-2013, 21:01
  2. AMD Phenom II X4 965 BE-Taktování
    Od bulhy v sekci AMD - procesory a základní desky
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 30-10-2011, 23:53
  3. Taktování
    Od jelinek.green v sekci Modding/tuning
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 18-06-2009, 01:02
  4. Taktování cpu
    Od Jamall v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 11-01-2009, 16:34
  5. Taktování
    Od Jamall v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 16-11-2008, 12:40