Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 4 z 4 PrvníPrvní ... 234
Zobrazené výsledky: 46 až 58 z 58

Téma: taktovani Phenom X3 720

  1. #46
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    A proc se porad bavis o 940? Tu bych pak ani nikomu neprodal, natoz abych si ji daval do myho pc
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #47
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,240

    Citace Původně odesláno od Richmond Zobrazit příspěvek
    A proc se porad bavis o 940? Tu bych pak ani nikomu neprodal, natoz abych si ji daval do myho pc
    Že by další argument jak vycouvat z něčeho, co jsi už dávno projel ?
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #48
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele Hellow
    Registrace
    Aug 2008
    Příspěvků
    199

    Asi ano třeba připustit že to jsou bludy? a že jsi trefil mimo?
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #49
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    Citace Původně odesláno od kevin00 Zobrazit příspěvek
    Že by další argument jak vycouvat z něčeho, co jsi už dávno projel ?
    Dobra, az budu delat neco s 940 (o cem dost pochybuju) tak ho taktnu. Jsem spis pro 955 pac ty obcas davam a par tech lepsich jsem uz videl.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #50
    Starousedlík SHW Avatar uživatele hawkeye9898
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    820

    este taka otazka do plena znalcov
    upgrade biosu moze pomoct lepsiemu taktovaniu? resp ze by som sa dostal s vyssou voltage na 3800? teraz bezim este na nejakej bete a odvtedy som nemenil kedze vsetko fici ako ma...neni som prave fanusik upgradu biosu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #51
    Obyvatel SHW Avatar uživatele KunNy
    Registrace
    Jan 2007
    Příspěvků
    411

    Zdravim, update biosu může ale nemusí pomoct. Pokud máš jak píše nějákou starší betu, tak rozhodně do upgradu jdi - dneska už je to přece jen o něčem jiném, moc problému kde to drhne není. Většinou se možnosti OC mění nejvíc od prvních (beta) biosů po pár prvních final verzí, pak už možnosti tak razantně nestoupají - ale je to opravdu a konkrétních případech a štěstí.
    Jinak mysli na to, že poslední verze biosu nemusí znamenat nejlepší/nejvhodnější pro OC, zkus se třeba kouknout na PCT fórum popř na velká zahraniční fóra do topiců a tvé desce, který bios je ověřený a pod OC podává dobré (nejlepší) výsledky.
    Naposledy upraveno uživatelem KunNy: 28-09-2009 v 21:32
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #52
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,240

    Souhlas s Kunnym. Rozhodně flashem nic neriskuješ, takže to můžeš zkusit. IMHO spíše bych typoval, že je to hranice procesoru.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #53
    Starousedlík SHW Avatar uživatele hawkeye9898
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    820

    Citace Původně odesláno od kevin00 Zobrazit příspěvek
    Souhlas s Kunnym. Rozhodně flashem nic neriskuješ, takže to můžeš zkusit. IMHO spíše bych typoval, že je to hranice procesoru.
    vyzera to tak, len mi nejde do hlavy ze sa zvysi voltage z 1.395 az na 1.510 a nedozvladne to ani 3700
    nevadi su aj taky co na 1.42 idu max 3400
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #54
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,240

    Asi jsem to tu psal. Mám svůj procesor taktován s voltáží 1,45 V. Pokud zvednu voltáž na 1,55 V, tak na 3,8 GHz je stále nestabilní. A to pokud má běžet na 3,6 GHz, tak mu stačí nějakých 1,4 V. Prostě nejde, tak nejde. S tím se musíme smířit
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #55
    Starousedlík SHW Avatar uživatele flanker
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    1,595

    protože Phenom II není tolik o voltáži jakjo o teplotách. Nejvíc se osvědčuje napětí okolo 1.45-1.475V, další navýšení bývá už nárustem frekvence spíše zanedbatelné. Pro příklad dám svůj x4 955:
    1.35V-max 3550 MHz stabilně
    1.425V-max 3800 MHz stabilně
    1.475V-3870 MHz
    1.488V-3895 MHz
    1.502V -3914 MHz
    až poslední 3 pokusy jsem ladil na MHz včetně NB (frekvence jsou vysoké, jedná se o nadprůměrný x4 955)
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #56
    Obyvatel SHW Avatar uživatele KunNy
    Registrace
    Jan 2007
    Příspěvků
    411

    Hold tak už to bývá, limit je pokaždé jindy, a já to mám na svém CPU podobně - a to jsou to odlišné procesory a celé platformy. Na solidní frekvenci (3520Mhz) mi stačí hodně pěkné napětí (1,367V v burnu, v biosu je tuším 1.40V, v reálu v idle je to cca 1.39; jen dodám že def je 1.35 a 2.66Ghz), ale když se chci došťourat jen o kousek dál tak už ani ránu, ani razantní navyšování vcore... U mě ale chyba bude spíše jinde - a to frekvence NB, starší deska a chipset neumožná pokročilé ladění hlavně strapu NB, ale ani skew, napětí můžu přidávat jen samotnému jádru CPU a NB.
    Nečetl jsem ty 4 stránky tématu, ale doufám že si kotroluješ frekvenci severního můstku a frekvenci HT.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #57
    Starousedlík SHW Avatar uživatele flanker
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    1,595

    to myslím že hlídá, by mu to jinak nenaběhlo...HT by to ještě ustálo, jelikož můžeš provozovat PHenom i s HT 2600 MHz,ale nemá to téměř žádny performance výkon do plusu (někdy spíš naopak). A uncore, pokud by ho příliš přestřelil, PC mu nenaběhne. S default voltáží na uncore to jde cca do 2400 MHz na uncore.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #58
    Starousedlík SHW Avatar uživatele hawkeye9898
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    820

    tak dneska som zistil ze moj phenom nejde ani na 3654..skusal som taktovat cez FSB alebo nejde ani za svet...cize moja hranica 3600 nech robim co robim
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 4 z 4 PrvníPrvní ... 234

Podobná témata

  1. Taktování AMD Phenom II X4 965 3.40GHz @ 3.80GHz
    Od gouzdog v sekci Modding/tuning
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 13-07-2013, 21:01
  2. AMD Phenom II X4 965 BE-Taktování
    Od bulhy v sekci AMD - procesory a základní desky
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 30-10-2011, 23:53
  3. Taktování
    Od jelinek.green v sekci Modding/tuning
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 18-06-2009, 01:02
  4. Taktování cpu
    Od Jamall v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 11-01-2009, 16:34
  5. Taktování
    Od Jamall v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 16-11-2008, 12:40