Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 17

Téma: Digitalni sensor

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    13

    Ahojte

    K8 v posledni revizi ma podle vseho taky digitalni sensor zrejme pristupny pres nejaky MSR registr. Nemate nekdo odkaz/nebo pdf s dokumentaci tyhle featurky. Urcite by sla implementovat do lm-sensors.

    Eagle?

    DIky

    Ruik
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    13

    Ahoj uz asi ne.
    http://www.amd.com/us-en/assets/cont...docs/32559.pdf

    Strana 177 myslim

    Navic:
    ruik:/home/ruik# lspci -xxx -s 00:18.3
    0000:00:18.3 Host bridge: Advanced Micro Devices [AMD] K8 [Athlon64/Opteron] Miscellaneous Control
    00: 22 10 03 11 00 00 00 00 00 00 00 06 00 00 80 00
    10: 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00
    20: 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00
    30: 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00
    40: ff 3b 00 00 40 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00
    50: f8 c3 c6 db ee 00 00 00 00 00 00 00 c0 6f 7d df
    60: 30 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00
    70: 11 01 02 51 11 80 00 50 00 38 00 08 1b 22 00 00
    80: 00 00 07 23 13 21 13 21 00 00 00 00 00 00 00 00
    90: 05 00 00 00 60 00 00 00 00 0c 3d 00 00 00 00 00
    a0: 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00
    b0: 00 00 00 00 00 00 00 00 3f 00 00 a0 00 00 00 00
    c0: 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00
    d0: 00 00 00 00 01 a7 0d 00 00 00 00 00 00 00 00 00
    e0: 00 00 00 00 20 03 5f 09 19 01 00 00 00 00 00 00
    f0: 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00

    Muj opteron 144 ten registr E4 ma... navic se meni i teplota
    momentalne je 95 (5f) - 49 = 46C

    po zatizeni asi na 52C

    Mozna je to dobry tema na zpravicku. Ze ten temp registr maji i drivejsi procesory
    eax in eax ebx ecx edx
    00000000 00000001 68747541 444d4163 69746e65
    00000001 00020f71 00000800 00000001 078bfbff
    80000000 80000018 68747541 444d4163 69746e65
    80000001 00020f71 00000303 00000001 e3d3fbff
    80000002 20444d41 6574704f 286e6f72 20296d74
    80000003 636f7250 6f737365 34312072 00000034
    80000004 00000000 00000000 00000000 00000000
    80000005 ff08ff08 ff20ff20 40020140 40020140
    80000006 00000000 42004200 04008140 00000000
    80000007 00000000 00000000 00000000 0000000f
    80000008 00003028 00000000 00000000 00000000
    80000009 00000000 00000000 00000000 00000000

    tady je muj CPUID. Jsem k nalezeni na kanale #linux-sensors
    na freenode.net

    Jeste poznamka. Zkousel jsem prepnout na druhy jadro a to pak hlasi 0x00 (raw)
    Momentalne si pisu driver
    Ruik
    Naposledy upraveno uživatelem ruik: 03-07-2006 v 13:56
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček Avatar uživatele filda2003
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    7

    Citace Původně odesláno od ruik
    Ahoj uz asi ne.
    http://www.amd.com/us-en/assets/cont...docs/32559.pdf

    Strana 177 myslim
    ....
    Zdravim. Neslo by to udelat, ze bys vytvoril nejaky programek?
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    13

    Ahoj

    Driver pro linux prave prgram ale mam tam nejaky bug. Pokud mas linux a chces aspon vyzkouset jestli ti tvuj procesor rika teplotu pak staci

    1) nabootovat linux
    2) prihlasit se jako root nebo spustit prikaz su
    3) napsat:\
    lspci -xxx -d 1022:1103 | grep "e0"

    a enter. Vysledkem je tahle radka

    e0: 00 00 00 00 20 03 5d 09 19 01 00 00 00 00 00 00

    na miste kde mam ja 5d bude tvoje teplota.

    Pokud tam bude hodnota jina nez nulova, jeste posli vystup z prikazu
    cat /proc/cpuinfo

    at vime co je to za procesor.

    Ruik
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Obyvatel SHW
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    377

    e0: 00 00 00 00 20 10 56 10 19 01 00 00 00 00 00 00

    lm_sensors s modulem w83627hf ukazují 35,5 °C.

    processor : 0
    vendor_id : AuthenticAMD
    cpu family : 15
    model : 31
    model name : AMD Athlon(tm) 64 Processor 3000+
    stepping : 0
    cpu MHz : 1001.298
    cache size : 512 KB
    fpu : yes
    fpu_exception : yes
    cpuid level : 1
    wp : yes
    flags : fpu vme de pse tsc msr pae mce cx8 apic sep mtrr pge mca cmov pat pse36 clflush mmx fxsr sse sse2 syscall nx mmxext fxsr_opt lm 3dnowext 3dnow lahf_lm
    bogomips : 2006.04
    TLB size : 1024 4K pages
    clflush size : 64
    cache_alignment : 64
    address sizes : 40 bits physical, 48 bits virtual
    power management: ts fid vid ttp
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    13

    [QUOTE=Ritchie83]e0: 00 00 00 00 20 10 56 10 19 01 00 00 00 00 00 00

    56 je 5*16 + 6 coz je 86 - 49 coz je eeeehm ... 35 Bingo

    lm_sensors s modulem w83627hf ukazují 35,5 °C.

    JJ takze to evidentne maji i predchozi procesory. Kamosuv sempron to ma taky.

    Oni jsou ve skutecnosti 4 senzory 2 na jadro. ALe u toho semperonu to hlasi vsechny 4 teploty stejny takze ty bity na prepinani asi nefungujou. Ted to prave zkousime Jestli jsou ty bity RO.

    Jestli chces pohodlnejsi cestu uz mam nejak funkcni ten driver. Poslu URL za chvilku.
    Ruik
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Obyvatel SHW
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    377

    0x56 - 49 = 37 :-p

    t=0x`lspci -xxx -d 1022:1103 | grep "^e0" | cut -d " " -f 8`; echo $((t-49))

    Pošli URL, jestli na to budu mít ještě dnes čas, tak na to mrknu.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    13

    >0x56 - 49 = 37 :-p

    Heh njn az na male epsilon sem to mel dobre.

    >Pošli URL, jestli na to budu mít ještě dnes čas, tak na to mrknu.


    http://assembler.cz/download/amd_digital_temp.tar.gz

    Tady to je. Je u toho nejaky readme. Momentalne resim autodetekci tech sensoru, protoze
    ten sempron nema prepinatko na place0/place1 ani core0/1

    Muj opetron 144 ma prepintko na place0/place1 ale uz ne na core0/1

    Takze podle toho se to da autodetekovat.

    vendor_id : AuthenticAMD
    cpu family : 15
    model : 28
    model name : AMD Sempron(tm) Processor 2600+

    Nefunguje zadny bit na prepinani

    vendor_id : AuthenticAMD
    cpu family : 15
    model : 39
    model name : AMD Opteron(tm) Processor 144

    Nefunguje prepinani core0/core1

    Ruik
    Naposledy upraveno uživatelem ruik: 03-07-2006 v 22:05
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    13

    Ahoj

    Me na tom opteronu nejdou prepinat sensory ale jdou prepinat jadra. (druhy hlasi nula) Ses si jistej ze nefunguje prepinani jader?

    Updatnul jsem driver takze ma nejakou detekci toho jaka teplota je jaka.

    Dik
    Ruik
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Obyvatel SHW
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    377

    Když jsem pročítal white papers, všiml jsem si bitů pro Diode Offset (http://www.amd.com/us-en/assets/cont...docs/26094.PDF str. 164). Co přesně tato hodnota znamená a kdy by se měla odečítat?

    Jaderný modul používá mutexy, které ještě nejsou v jádře 2.6.15 dostupné, takže jej budu moci vyzkoušet, až upgradnu jádro.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček Avatar uživatele filda2003
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    7

    Citace Původně odesláno od ruik
    Ahoj

    Me na tom opteronu nejdou prepinat sensory ale jdou prepinat jadra. (druhy hlasi nula) Ses si jistej ze nefunguje prepinani jader?

    Updatnul jsem driver takze ma nejakou detekci toho jaka teplota je jaka.

    Dik
    Ruik
    A nebylo by neco i pro windows ??? Mam dualcore athlon :-)
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele Limoto
    Registrace
    Jun 2006
    Příspěvků
    178

    na mým procesoru lspci -xxx -d 1022:1103 | grep "e0" nevypíše nic
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Obyvatel SHW
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    377

    Citace Původně odesláno od Limoto
    na mým procesoru lspci -xxx -d 1022:1103 | grep "e0" nevypíše nic
    Spouštíte to jako root? Pokud to spustíte jako user, tak se zobrazují jen hodnoty z adres 00-3f, nikoliv z celého rozsahu 00-ff.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Obyvatel SHW
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    377

    Až teď jsem si všiml, že máte Duron, tak nic.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    13

    http://assembler.cz/download/amd_digital_temp.tar.gz

    Uz je tam i userspace support.

    Ruik
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. digitalni tv
    Od matata v sekci Software denní potřeby
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 18-10-2010, 20:12
  2. Tepelný sensor
    Od Jerome82 v sekci AMD - procesory a základní desky
    Reakcí: 10
    Poslední příspěvek: 29-11-2009, 19:46
  3. 11-ti fázové digitální PWM
    Od Jirka_T v sekci Intel - procesory a základní desky
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 18-11-2009, 11:59