Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 13 z 13

Téma: 32bit nebo 64bit?

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Jun 2009
    Příspěvků
    37

    Zdar lidi.kdyz nainstaluju 64bit Windows 7 pujdou mi v tom hry a programy typu(ICQ,deamon,skype)a jim podobný?a na ktery mi nepujdou?diky moc za rady
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele czhunter
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    807

    Ano, půjdou.
    S Daemonem jsou (možná byly) problémy, Win7 tě na to při instalaci samy upozorní. Já místo něj teď mám Alcohol.

    Mně nejede akorát NFS Most Wanted ... a to v režimu žádné kompatibility. Ale ze zkušenosti vím, že vývojáři NFS jsou pěkný hovada, Porsche taky nejely pod XP.
    Naposledy upraveno uživatelem czhunter: 09-08-2009 v 10:17
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Obyvatel SHW / Pilot TMF Avatar uživatele grapherX
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    891

    Používám Win7 64bit, a ještě se nestalo, že bych měl problém s nekompatibilitou programu kvůli typu OS. Bez problémů šel nainstalovat i Deamon 4.30.4.0027. Jediný program s kterým jsem měl a mám problém je Ulead DVD moviefactory, který mě nechce fungovat ani na 32bit Win7. Ale jinak naprosto v pohodě. V případě, že by ti nějaký program nefungoval tak je ještě možnost přenout režim kompatibility na XP SP3 a nebo Vista SP1.

    Edit: Kromě ICQ, které vážně nemusím a radši používám QIP infium, zbylé prgoamy mám ověřeny, že jsou na systémech funkční.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    Jun 2009
    Příspěvků
    37

    Citace Původně odesláno od grapherX Zobrazit příspěvek
    Používám Win7 64bit, a ještě se nestalo, že bych měl problém s nekompatibilitou programu kvůli typu OS. Bez problémů šel nainstalovat i Deamon 4.30.4.0027. Jediný program s kterým jsem měl a mám problém je Ulead DVD moviefactory, který mě nechce fungovat ani na 32bit Win7. Ale jinak naprosto v pohodě. V případě, že by ti nějaký program nefungoval tak je ještě možnost přenout režim kompatibility na XP SP3 a nebo Vista SP1.

    Edit: Kromě ICQ, které vážně nemusím a radši používám QIP infium, zbylé prgoamy mám ověřeny, že jsou na systémech funkční.
    A ovladace na win7 mam pouzivat cvo mam na visty nebo na Xp
    ?diky
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW Avatar uživatele xmarek
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    1,689

    Citace Původně odesláno od chlumec83 Zobrazit příspěvek
    Zdar lidi.kdyz nainstaluju 64bit Windows 7 pujdou mi v tom hry a programy typu(ICQ,deamon,skype)a jim podobný?a na ktery mi nepujdou?diky moc za rady
    Tyto programy půjdou, ale s kompaktibilitou starších her to bude horši.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,784

    vetsinu ovladacu si to najde samo, nekteri vyrobci uz maji ovladace na win 7 a ty co ne tak pouzij na vistu x64 pripadne server 2008 x64 (vista SP2 ma stejne jadro jako server 2008 SP1 a win 7 jsou stejne jako server 2008 R2)

    ad hry - nekde jsem cetl, ze win 7 je lepe zpetne kompatibilni nez vista - XP programy co na viste nejely se na sedmickach muzou rozjet (i bez virtualnich XP)

    32bit aplikace na 64bit systemu normalne funguji (pokud se nesnazi instalovat ovladace nebo hrabat hluboko do OS) - diky windows on windows
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele MartyMcFly
    Registrace
    May 2007
    Příspěvků
    223

    Zdravím,
    Využití 64bit technologie doporučuji v případě, že využíváš víc než 4GB operační paměti. S menším množstvím to dle mě nemá žádný silnější význam. Spouštění některých aplikací bude třeba eventuálně rychlejší, ale jen 1 - 3% tak to není žádný extrém. Co se týká běžných aplikacích tak ty ti pracovat samozřejmně budou, protože je systém zpětně kompatibilní s 32bit aplikacemi.

    Celkově vzato je to tak, že pokud máš pod 4GB operační paměti jdi do 32bit systému, ale pokud máš víc jdu na 64bit systém. Je to na tobě..

    Howk.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Jandaskunk
    Registrace
    Mar 2009
    Příspěvků
    2,335

    Citace Původně odesláno od MartyMcFly Zobrazit příspěvek
    Celkově vzato je to tak, že pokud máš pod 4GB operační paměti jdi do 32bit systému, ale pokud máš víc jdu na 64bit systém. Je to na tobě..

    Pokud ovšem neplánuje v budoucnu navýšení pamětí
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    Jun 2009
    Příspěvků
    37

    Citace Původně odesláno od Jandaskunk Zobrazit příspěvek
    Pokud ovšem neplánuje v budoucnu navýšení pamětí
    tak mam ty 64bit Win7 RTM7600 ale nejde mi na ne klic z RC7260 da se to nejak vyresit aby byli do toho brezna legalni?diky
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SHW Avatar uživatele cool.user
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,891

    Citace Původně odesláno od chlumec83 Zobrazit příspěvek
    tak mam ty 64bit Win7 RTM7600 ale nejde mi na ne klic z RC7260 da se to nejak vyresit aby byli do toho brezna legalni?diky
    Kdyz se nad tim zamyslis tak je celkem logicke proc to nejde a ani nepujde...
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček
    Registrace
    Jun 2009
    Příspěvků
    37

    Citace Původně odesláno od cool.user Zobrazit příspěvek
    Kdyz se nad tim zamyslis tak je celkem logicke proc to nejde a ani nepujde...
    :-) uz to chapu
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12

    rs rs je offline
    Občasný diskutér
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    104

    Citace Původně odesláno od MartyMcFly Zobrazit příspěvek

    Celkově vzato je to tak, že pokud máš pod 4GB operační paměti jdi do 32bit systému, ale pokud máš víc jdu na 64bit systém. Je to na tobě..

    Howk.
    Co když mám právě 4Gb? (Kupodivu, v případě 64 bit systémů jde taky o paměť procesoru. Není to žádná náhoda, že nejvyšší řada inteláckých procesorů má dvojnásobnou L2 cache oproti nižší řadě. Podpora X86-64 zaručuje funkci, ne vyšší výkon.) Ono se to nedá moc zobecňovat, ale v případě 64 bit Vist platí, že 4GB Ram stačí. Systém je trochu rychlejší než 32 bit XP na stejném stroji. Předpokládám, že pro dopředu oslavované Win 7 to bude platit taky.... .

    Taktéž předpokládám, že všechno co funguje pod Vistama pojede taky pod Win 7. Z mého hlediska jediné co v 64 bit oknech chybí je možnost přetaktovat grafickou kartu. Tady to závisí na výrobci a modelu grafické karty. (Mám na mysli přetaktování oficiálními ovladači, jiné nástroje stejně v 64 bit systémech nefungují.)
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Starousedlík SHW Avatar uživatele mstejska
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    2,919

    Citace Původně odesláno od rs Zobrazit příspěvek
    Co když mám právě 4Gb?
    Když máš 4GB tak vem 64bit. Když k těm 4GB přičteš paměť na grafice atd, která musí být pro 32 bit systém taky namapována do těch 4GB tak se o na 632 bitech o pár set MB Ram připravíš
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Windows 7: Win 7 32bit na 64bit
    Od nofx_01 v sekci OS Windows
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 30-12-2010, 15:02
  2. Vista 32bit nebo 64bit.?
    Od pan klobouk v sekci OS Windows
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 08-07-2008, 14:42
  3. Reakcí: 31
    Poslední příspěvek: 22-06-2008, 00:37
  4. 64bit vs 32bit
    Od sheira v sekci OS Windows
    Reakcí: 17
    Poslední příspěvek: 20-02-2008, 11:28
  5. Vista 32bit nebo 64bit?
    Od first.indian v sekci OS Windows
    Reakcí: 39
    Poslední příspěvek: 19-03-2007, 23:43