Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Cd-rom

Dominimo (1)|10.8.2009 08:24
Mám obrovský problém trvá to už delší dobu ale má cd mechanika mi nenačte cd jak s hudbou tak pc cd rom se hrou nevím co mám dělat. Vložím tam cd a nenabíhá akorát vydává divný zvuk.
StD (1963)|10.8.2009 08:27
[quote=Dominimo;280190]Mám obrovský problém trvá to už delší dobu ale má cd mechanika mi nenačte cd jak s hudbou tak pc cd rom se hrou nevím co mám dělat. Vložím tam cd a nenabíhá akorát vydává divný zvuk.[/quote]
Asi skončila její životnost. Máš jen dvě možnosti - 1) Zkusit vyčistit čisticím CD; 2) Když to nezabere, vydat se koupit jinou novou...
kevin00 (10238)|10.8.2009 08:28
O jakou CD - ROM mechaniku se jedná (výrobce + typ) ?
S největší pravděpodobností bude mechanika "mrtvá". Můžeš se pokusit mechaniku vyčistit pomocí čistícího CD či ji rozebrat a vyčisti manuálně nebo zakoupit novou DVD-RW mechaniku.
Kirk1 (850)|10.8.2009 08:41
[quote=Dominimo;280190]Mám obrovský problém trvá to už delší dobu ale má cd mechanika mi nenačte cd jak s hudbou tak pc cd rom se hrou nevím co mám dělat. Vložím tam cd a nenabíhá akorát vydává divný zvuk.[/quote]
To sa mi tiež stalo v myslím že ti odišla ako mne šošovka asi už nie je v záruke čo? Ja som ju ešte stihol vyreklamovať.
johny__g (6387)|10.8.2009 08:58
Jestli je to skutečně Cd-rom, tedy nějaká prastará mechanika, tak bych ji jen vymontoval, odnesl do sběrného dvora a koupil novou. Cena čistícího CD nebo i jen času který bych strávil jejím čištěním je vyšší než cena mechaniky. Mám ještě doma několik fungujících CD mechanik, a časem je tam odnesu taky, ani zadarmo je nikdo nechce.
StD (1963)|10.8.2009 09:11
[quote=johny__g;280205]...Cena čistícího CD nebo i jen času který bych strávil jejím čištěním je vyšší než cena mechaniky...[/quote]

To je hodně relativní pojem. U mne to je tak, že vstanu ze židle, dojdu pro čisticí CD, zasunu, poslechnu si tu jednu 28vteřinovou skladbu a je hotovo. Doma si strojní čas neúčtuji... :p A investoval jsem těch pár korun už dávno, protože třeba CDplayer v autoradiu potřebuje čistit pravidelně...
Ale co se týče nákupu nových DVD-RW - ty "pořizuji" nové prakticky každý rok.
johny__g (6387)|10.8.2009 09:15
Když to bereš takhle tak jo, ale kdyby měl vstát ze židle, jít do obchodu, koupit to čistící CD, doma zjistit že ta CD-romka stejně nejde ... to je fakt lepší ji vyhodit hned. Na autorádia, navigace atd. se čistící CD určitě hodí, tam mechanika snadno měnit nejde a v tom autě se i víc práší.