Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 2 z 7 PrvníPrvní 1234 ... PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 16 až 30 z 97

Téma: vyber desky a procesoru

  1. #16
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,283

    Moduly RAM s frekvencí 800 MHz Ti budou stačit. Procesory AMD těží více z časování modulů než-li z jejich frekvence. Na druhou stranu je zase snazší udržet stabilní 2 moduly RAM než 4 moduly RAM. Vyšší frekvence modulů RAM by se hodila pokud by jsi chtěl zvedat nejen násobič procesoru, ale i BussSpeed.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #17
    Starousedlík SHW Avatar uživatele 16cmfan
    Registrace
    Jul 2009
    Příspěvků
    2,160

    Pro lexxxa:

    Ješte by bylo na zváženi koupit(pokud chces samozrejme) tohle: Phenom II X4 810 http://www.alza.cz/amd-phenom-ii-x4-810-d109576.htm (myslim, že je to slušné 4-jádro)

    dále:

    do budoucna si AM3 deskou (resp. celou platformou hodne pomuzeš, a když nepujdes k intelu, bude to nutný)

    X2 6000+ te brzdí, ale určite ne tak závratne jako to tu muže vyznet (i když to myslí dobre Cool atd. ), musis si stanovit priority: 2,3 nebo 4 jádro?

    Dále, proč takovou grafiku, jakou máš? když si si ji už koupil(máš ji v podpisu) tak ti ríkam, ze si mohl jeste nekdo to 5-ti kilko ušetrit...sou určite i lacnejši modely pokud necheš taktovat. Také záleží na monitoru je rozdíl hrát na 15 a 22 s 4870 Toxic.

    tak to je asi vše zatím....btw: možná blbá otazka...ale jaké hry chceš natom hrát?
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #18
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele lexxxa
    Registrace
    Jul 2009
    Příspěvků
    717

    Citace Původně odesláno od 16cmfan Zobrazit příspěvek
    Pro lexxxa:

    Ješte by bylo na zváženi koupit(pokud chces samozrejme) tohle: Phenom II X4 810 http://www.alza.cz/amd-phenom-ii-x4-810-d109576.htm (myslim, že je to slušné 4-jádro)

    dále:

    do budoucna si AM3 deskou (resp. celou platformou hodne pomuzeš, a když nepujdes k intelu, bude to nutný)

    X2 6000+ te brzdí, ale určite ne tak závratne jako to tu muže vyznet (i když to myslí dobre Cool atd. ), musis si stanovit priority: 2,3 nebo 4 jádro?

    Dále, proč takovou grafiku, jakou máš? když si si ji už koupil(máš ji v podpisu) tak ti ríkam, ze si mohl jeste nekdo to 5-ti kilko ušetrit...sou určite i lacnejši modely pokud necheš taktovat. Také záleží na monitoru je rozdíl hrát na 15 a 22 s 4870 Toxic.

    tak to je asi vše zatím....btw: možná blbá otazka...ale jaké hry chceš natom hrát?
    diky, predtim jsem k proc 6000+ mel 3870 toxic a byl jsem s ni rok spokojen, pak jsem na ni mel kupce jeste za slusny prachy a hlavne pri rozliseni 1680x1050 mi treba flatout(zavodni hra) pri hromadnejch bourackach nebo v chumlu aut nechodila uplne plynule,trosicku se to hryzalo,nic zavratnyho ale poznat to bylo,a cestou snizovani detailu a rozliseni jsem jit nechtel, tak jsem koupil 4870 zase toxic od sapphire,monitor mam 22",jinak hraju gta IV,zavodni hry,bioshock,call of duty apod hry,jinak o pc jsem se zacal zajimat tak pred rokem,1 pc mi navrhli kamosi,podle me jak jsem o tom nemel poneti ne uplne stastne, ted si to snazim stavet podle mych predstav

    ted mi slo o ten proc, ten phenom X3 720 BE mi zvyse hora doporucovali,hlavne jsem ho uz objednal,tak nevim jestli to bylo dobre, a ted mi slo o ty ramky, vim ze 4gb pri 32bit xp nevyuziju,spis o tu frekvenci 800/1066,jestli to ma smysl,a hlavne ted mam 4moduly 2x512/2x1gb,tak jestli mam koupit 2x2gb/1066 nebo nechat ty stavajici
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: P1040865.JPG 
Zobrazení: 113 
Velikost: 2.40 MB 
ID: 12312  
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #19
    Starousedlík SHW Avatar uživatele cool.user
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,891

    nech ty stavajici ramky, mely by byt zcela dostatecne.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #20
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele lexxxa
    Registrace
    Jul 2009
    Příspěvků
    717

    Citace Původně odesláno od cool.user Zobrazit příspěvek
    nech ty stavajici ramky, mely by byt zcela dostatecne.
    ok,dik,verim vam
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #21
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,283

    Citace Původně odesláno od cool.user Zobrazit příspěvek
    nech ty stavajici ramky, mely by byt zcela dostatecne.
    Souhlas. Výměna modulů RAM by měla smysl při vyšším OC - to jest nejen zvedáním násobiče, ale i zvedáním BussSpeed. Poté se vyšší frekvence modulů RAM hodí - ostatně i 2 moduly jsou lepší volbou.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #22
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele lexxxa
    Registrace
    Jul 2009
    Příspěvků
    717

    jeste se zeptam prosim moje deska ma SB600 a MODERATOR COOL.USER napsal ze X3 720 vice slusi SB710/750,vysvetli mi nekdo prosim rozdil a co to znamena pro procesor? jak moc se to projevi na vykonu nebo v cem to bude horsi? diky moc
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #23
    Čestný člen Avatar uživatele johny__g
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    6,443

    SB600, SB710/750 jsou různé verze Southbridge. Čím vyšší číslo, tím víc adidas. Pro procesor to neznamená nic, na SB jsou připojeny disky, USB apod.

    Edit: Teď mě napadlo, jestli to cool.user nemyslel tak, že se SB710/750 je hypotetická možnost odemknout to čtvrté jádro. To samozřejmě na procesor a výkon vliv má.
    Naposledy upraveno uživatelem johny__g: 12-08-2009 v 13:47
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #24
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele lexxxa
    Registrace
    Jul 2009
    Příspěvků
    717

    Citace Původně odesláno od johny__g Zobrazit příspěvek
    SB600, SB710/750 jsou různé verze Southbridge. Čím vyšší číslo, tím víc adidas. Pro procesor to neznamená nic, na SB jsou připojeny disky, USB apod.

    Edit: Teď mě napadlo, jestli to cool.user nemyslel tak, že se SB710/750 je hypotetická možnost odemknout to čtvrté jádro. To samozřejmě na procesor a výkon vliv má.
    diky,to me trochu potesilo
    takze zaver, bude muj budouci procesor PHENOM X3 720BE nejak limitovan moji soucasnou deskou Gigabyte GA-MA790X-DS4 ? diiiiiiiiiik za odpoved a konecny verdikt
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #25
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,283

    Citace Původně odesláno od lexxxa Zobrazit příspěvek
    takze zaver, bude muj budouci procesor PHENOM X3 720BE nejak limitovan moji soucasnou deskou Gigabyte GA-MA790X-DS4 ? diiiiiiiiiik za odpoved a konecny verdikt
    Nebude
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #26
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele lexxxa
    Registrace
    Jul 2009
    Příspěvků
    717

    Citace Původně odesláno od kevin00 Zobrazit příspěvek
    Nebude
    tak to jsem klidnej, muzu si v pohode pockat do patku nez mi prijde,diky vsem za rady, cas,a trpelivost
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #27
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele lexxxa
    Registrace
    Jul 2009
    Příspěvků
    717

    Citace Původně odesláno od johny__g Zobrazit příspěvek
    SB600, SB710/750 jsou různé verze Southbridge. Čím vyšší číslo, tím víc adidas. Pro procesor to neznamená nic, na SB jsou připojeny disky, USB apod.

    Edit: Teď mě napadlo, jestli to cool.user nemyslel tak, že se SB710/750 je hypotetická možnost odemknout to čtvrté jádro. To samozřejmě na procesor a výkon vliv má.
    nemyslim si ze bych se o to pokousel ho odemykat, asi bych si treba rovnou koupil X4,takze v tomto pripade me to az tak nemrzi ze to nepujde s mym SB600
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #28
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,283

    Citace Původně odesláno od lexxxa Zobrazit příspěvek
    nemyslim si ze bych se o to pokousel ho odemykat, asi bych si treba rovnou koupil X4,takze v tomto pripade me to az tak nemrzi ze to nepujde s mym SB600
    Pokus o odemčení X3 na X4 je velmi jednoduché. Stačí zapnout položku ACC v BIOSu a je to - nic víc, nic míň
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #29
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele lexxxa
    Registrace
    Jul 2009
    Příspěvků
    717

    jeste jsem zapomel,mozna hloupa otazka,moje deska GA-MA790X-UD3P podporuje X3 720 od biosu F6, az ho budu flashovat mam tam dat F6 nebo rovnou uz F7 ? dik
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #30
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,283

    Citace Původně odesláno od lexxxa Zobrazit příspěvek
    jeste jsem zapomel,mozna hloupa otazka,moje deska GA-MA790X-UD3P podporuje X3 720 od biosu F6, az ho budu flashovat mam tam dat F6 nebo rovnou uz F7 ? dik
    Lepší je flashovat vždy nejnovější verzi. Většinou sebou přinese nějaké zlepšení.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 2 z 7 PrvníPrvní 1234 ... PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Výběr nového levného procesoru na taktování a vhodné desky
    Od morphal v sekci AMD - procesory a základní desky
    Reakcí: 20
    Poslední příspěvek: 08-04-2014, 12:58
  2. Pomoc s výběrem desky a procesoru
    Od Dawon v sekci Chci doporučit sestavu/notebook
    Reakcí: 20
    Poslední příspěvek: 07-10-2010, 22:47
  3. Výběr AMD procesoru
    Od gtbiker v sekci AMD - procesory a základní desky
    Reakcí: 21
    Poslední příspěvek: 26-03-2009, 00:02
  4. Procesory: kompatilibita desky a procesoru
    Od Neregistrovaný v sekci Poradna
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 27-11-2007, 23:21