Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 3 z 7 PrvníPrvní 12345 ... PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 31 až 45 z 97

Téma: vyber desky a procesoru

  1. #31
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele lexxxa
    Registrace
    Jul 2009
    Příspěvků
    717

    Citace Původně odesláno od kevin00 Zobrazit příspěvek
    Lepší je flashovat vždy nejnovější verzi. Většinou sebou přinese nějaké zlepšení.
    diky,tot asi vse, kdyby me neco napadlo tak se ozvu,diky
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #32
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele lexxxa
    Registrace
    Jul 2009
    Příspěvků
    717

    prece jen bych se chtel zeptat jeste na neco, moje deska gigabyte MA 790X DS4 ma 4 pin pridavne napajeni procesoru, i kdyz konektor je 8 pin a pres 4pin je plast zaslepka a pod ni dalsi 4 pin, mam zdroj corsair 620HX ktery ma 4 i 8 pin napajeni, k memu 6000+ mam zapojen 4pin,mam k phenomu X3 720 BE zaslepku odstranit a zapojit 8pin vetev? nebo je to jedno? nekde zde na foru jsem vycetl ze k phenomu je lepsi 8 pin napajeni? kdyz zaslepka je normalne k odstraneni tak by melo jit 8pin napajeni normalne pouzivat ne?
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #33
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,271

    Motherboard vyžaduje 8pin přídavné napájení jen v případě, že procesor má TDP 95 W a vyšší. Pokud je zdroj vybaven 8pin konektorem pro přídavné napájení motherboardu zapoj jej. Rozhodně tím nic nezkazíš, spíše naopak
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #34
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele lexxxa
    Registrace
    Jul 2009
    Příspěvků
    717

    Citace Původně odesláno od kevin00 Zobrazit příspěvek
    Motherboard vyžaduje 8pin přídavné napájení jen v případě, že procesor má TDP 95 W a vyšší. Pokud je zdroj vybaven 8pin konektorem pro přídavné napájení motherboardu zapoj jej. Rozhodně tím nic nezkazíš, spíše naopak
    diky,jinak procesor uz mam doma,ale bohuzel jsem az do nedele v praci tak z testovani nic nebude, jeste se zeptam na milionkrat polozenou otazku,predem upozornuji ze jsem na netu i zde pohledal,a spoustu odkazu nefunguje,a vy jste mi poradil vzdy dobre, chtel bych malicko X3 720 poskadlit tak na 3100-3200 bez zvysovani napeti pomoci AMD OVERDRIVE,co mam presne udelat? nikde jsem uplne nenasel presnej navod ani postup k tomuto programu,spise popis,nezlobte se a diky
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #35
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,271

    Nechceš taktovat z BIOSu ? Procesor má otevřený násobič a tudíž lehce dosáhneš kýženého OC. Vycházím z toho, že tvůj motherboard je Gigabyte GA-MA790X-DS4. V BIOSu stiskni kombinaci kláves Ctrl+F1 a otevřou se Ti skrytá nastavení BIOSu. V sekci M.I.T vyhledej položku CPU Clock Ratio (výchozí hodnota je 14) a její hodnotu změň vždy o jeden stupeň nahoru. Ulož změny v BIOSu, restartuj počítač a otestuj stabilitu pomocí LinX.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #36
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele lexxxa
    Registrace
    Jul 2009
    Příspěvků
    717

    Citace Původně odesláno od kevin00 Zobrazit příspěvek
    Nechceš taktovat z BIOSu ? Procesor má otevřený násobič a tudíž lehce dosáhneš kýženého OC. Vycházím z toho, že tvůj motherboard je Gigabyte GA-MA790X-DS4. V BIOSu stiskni kombinaci kláves Ctrl+F1 a otevřou se Ti skrytá nastavení BIOSu. V sekci M.I.T vyhledej položku CPU Clock Ratio (výchozí hodnota je 14) a její hodnotu změň vždy o jeden stupeň nahoru. Ulož změny v BIOSu, restartuj počítač a otestuj stabilitu pomocí LinX.
    bezva,takhle nejak jsem to chtel slyset,pro me srozumitenej jazyk,diky

    predpokladam hodnota 14x2=2800MHz - vychozi clock procesoru takze skok o 1 na 15=3000MHz
    16=3200MHz,takze to jde vzdy 2800,3000,3200,3400? a 2900,3100? nebo to tak neni? jen abych jen vedel co delam,delat jen neco bez toho abych to pochopil asi neni to prave,mam snahu se ucit
    Naposledy upraveno uživatelem lexxxa: 12-08-2009 v 18:55
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #37
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,271

    Ano, pochopil jsi to dobře. Výchozí frekvence BussSpeed je 200 MHz a výchozí násobič procesoru je 14. Výslednou frekvenci procesoru spočítáš tak, že vynásobíš BussSpeed a multiplikátor procesoru (14 x 200), což je v našem případě 2800 MHz. Takto si vždy spočítáš výsledný takt procesoru.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #38
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele lexxxa
    Registrace
    Jul 2009
    Příspěvků
    717

    tak phenom je tam,vse funguje, bios F7, teploty v idle 26 vsech jader,takze spokojenost,ted zkusim nataktovat a pak dam vedet
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #39
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele lexxxa
    Registrace
    Jul 2009
    Příspěvků
    717

    Citace Původně odesláno od kevin00 Zobrazit příspěvek
    Nechceš taktovat z BIOSu ? Procesor má otevřený násobič a tudíž lehce dosáhneš kýženého OC. Vycházím z toho, že tvůj motherboard je Gigabyte GA-MA790X-DS4. V BIOSu stiskni kombinaci kláves Ctrl+F1 a otevřou se Ti skrytá nastavení BIOSu. V sekci M.I.T vyhledej položku CPU Clock Ratio (výchozí hodnota je 14) a její hodnotu změň vždy o jeden stupeň nahoru. Ulož změny v BIOSu, restartuj počítač a otestuj stabilitu pomocí LinX.
    tak jsem to trosku taktoval,zvednul nasobic na 15x,projel tim linx a tam mi napsal ze bez chyb,tak jeste jsem ho zvednul na 16x,taky bez chyb,takze to tak mam nechat?
    teploty jader(EVEREST) iddle 26,load 38,napeti na procesoru 1.34V
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #40
    Starousedlík SHW Avatar uživatele 16cmfan
    Registrace
    Jul 2009
    Příspěvků
    2,160

    takže teď to máš na 3,2ghz ne? To je celkem dobrý...ješte se teď skus spíš pohrát s fsb..dej ho postupne na napr. 230mhz...
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #41

    jrx jrx je offline
    Starousedlík SHW / Pilot TMF
    Registrace
    Feb 2009
    Příspěvků
    1,894

    lexxxa: Doufám že víš, že změnou násobiče na pevnou hodnotu se ruší funkce cool'n'quiet, tedy podtaktování a podvoltování při nečinnosti z důvodu úspory energie a nižšího tepla Na té desce se bude velice dobře taktovat i přes FSB
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #42
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele lexxxa
    Registrace
    Jul 2009
    Příspěvků
    717

    Citace Původně odesláno od Jiri@tncm Zobrazit příspěvek
    lexxxa: Doufám že víš, že změnou násobiče na pevnou hodnotu se ruší funkce cool'n'quiet, tedy podtaktování a podvoltování při nečinnosti z důvodu úspory energie a nižšího tepla Na té desce se bude velice dobře taktovat i přes FSB
    jo CnQ jsem vypnul, netusim co znamena taktovat pres FSB,akorat vim ze je ted 201MHz,myslel jsem ze to tak uz necham,pri zvedani FSB musim zvedat napeti?
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #43
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,271

    Citace Původně odesláno od lexxxa Zobrazit příspěvek
    jo CnQ jsem vypnul, netusim co znamena taktovat pres FSB,akorat vim ze je ted 201MHz,myslel jsem ze to tak uz necham,pri zvedani FSB musim zvedat napeti?
    Nyní máš procesor nastaven takto: násobič = x16, BussSpeed (nesprávně FSB) = 200 MHz (výchozí hodnota) z čehož vyplývá, že výsledná frekvence je 3200 MHz.
    Násobič procesoru můžeš zkusit klidně zvednout na hodnotu x17. Pokud by byl počítač nestabilní v 3D zátěži, můžeš mu zvednout nap. napětí. !!! POZOR !!! Napětí zvedej vždy pouze v případě nestability a pozvolna po co nejmenších krocích. Platí zde pravidlo, čím méně, tím lépe. Max. napětí, které bych "do procesoru pustil" je 1.45 V a to je opravdu max. při dobrém chlazení !!!. Pokud se na změnu nap. napětí procesoru necítíš, zkoušej zvedat násobič procesoru do té doby, dokud bude počítač stabilní.
    CnQ Ti bohužel fungovat nebude, takže se musíš smířit, že budeš ochuzen o jakékoliv šetřící funkce.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #44
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele lexxxa
    Registrace
    Jul 2009
    Příspěvků
    717

    Citace Původně odesláno od kevin00 Zobrazit příspěvek
    Nyní máš procesor nastaven takto: násobič = x16, BussSpeed (nesprávně FSB) = 200 MHz (výchozí hodnota) z čehož vyplývá, že výsledná frekvence je 3200 MHz.
    Násobič procesoru můžeš zkusit klidně zvednout na hodnotu x17. Pokud by byl počítač nestabilní v 3D zátěži, můžeš mu zvednout nap. napětí. !!! POZOR !!! Napětí zvedej vždy pouze v případě nestability a pozvolna po co nejmenších krocích. Platí zde pravidlo, čím méně, tím lépe. Max. napětí, které bych "do procesoru pustil" je 1.45 V a to je opravdu max. při dobrém chlazení !!!. Pokud se na změnu nap. napětí procesoru necítíš, zkoušej zvedat násobič procesoru do té doby, dokud bude počítač stabilní.
    CnQ Ti bohužel fungovat nebude, takže se musíš smířit, že budeš ochuzen o jakékoliv šetřící funkce.
    jasne, takze zkusim nasobic na 17x, to je mi jasny,pak bude frekvence 3400MHz,(to by mi asi melo stacit ne?stim napetim taky chapu, a ted jeste co to FSB-BussSpeed- 200MHz,stim mam hejbat nebo ne? jinak diky za ochotu

    jinak odkaz http://www.overclock.net/amd-cpus/47...00-series.html
    jak jsem koukal tak 17x pri FSB 200 pri standartni voltazi co mam1.38 by melo myslim bezet stabilne, ma cenu se poustet jeste dal? asi to necham tak kdyz to pobezi ne? stabilitu pak otestuju zase tim programem co jste doporucoval nebo pak ve 3D primo nejakou hrou,treba GTA IV ?
    Naposledy upraveno uživatelem lexxxa: 15-08-2009 v 18:17
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #45
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,271

    S hodnotou Bus Speed bych hýbal teprve až poté, co by nešel zvednout násobič procesoru.

    jak jsem koukal tak 17x pri FSB 200 pri standartni voltazi co mam1.38 by melo myslim bezet stabilne
    Toto je docela specifické kus od kusu. Může a nemusí Např. můj procesor na jednom serveru "dal" pouze 3,6 GHz a na druhém 3,8 GHz. Sám nyní provozuji 3,7 GHz. Takže počítej, že pokud budeš výsledek porovnávat s nějakým serverem, vždy to bude +/-, ale nikdy ne přesně Kam až chceš s OC zajít je jen na Tobě. Meze se nekladou ... můžeš se pokusit o rekord, ale také nemusíš ... je to jen tvá volba na co se cítíš
    Osobně testuji stabilitu tak že pustím LinX s 20ti opakovacími cykly, poté s 50ti opakovacími cykly a nakonec si pustím nějakou nenáročnou hru, např. Mirror´s Edge

    EDIT:
    Např. zde z procesoru "vytáhli" 3,7 GHz při voltáži 1,5 V
    Naposledy upraveno uživatelem kevin00: 15-08-2009 v 18:28
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 3 z 7 PrvníPrvní 12345 ... PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Výběr nového levného procesoru na taktování a vhodné desky
    Od morphal v sekci AMD - procesory a základní desky
    Reakcí: 20
    Poslední příspěvek: 08-04-2014, 11:58
  2. Pomoc s výběrem desky a procesoru
    Od Dawon v sekci Chci doporučit sestavu/notebook
    Reakcí: 20
    Poslední příspěvek: 07-10-2010, 21:47
  3. Výběr AMD procesoru
    Od gtbiker v sekci AMD - procesory a základní desky
    Reakcí: 21
    Poslední příspěvek: 25-03-2009, 23:02
  4. Procesory: kompatilibita desky a procesoru
    Od Neregistrovaný v sekci Poradna
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 27-11-2007, 22:21