Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 7 123 ... PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 97

Téma: vyber desky a procesoru

  1. #1
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele lexxxa
    Registrace
    Jul 2009
    Příspěvků
    717

    dobry den, mam athlona X2 6000 +winsdor 125 TDP,a desku Gigabite Gigabyte GA-MA790X-DS4

    chtel jsem se zeptat pri vyberu procesoru,co ma dneska cenu kupovat? 2-3-4 jadro?
    (hry,internet grafika 4870 1GB TOXIC)

    1. brzdi muj procesor tuto grafiku?
    2. ma cenu kupovat procak do AM2+ nebo uz radsi AM3?
    3.nektere procesory am3 jdou i do moji desky je to pravda? ktere? jak se bude chovat proc AM3 v desce AM2+
    4.jaky proc. a kolik jader ma dnes smysl umerne ke graf. 4870 a trochu do budoucnosti?
    5.popripade jakou desku koupit,mela by byt Gigabite


    diky moc za odpovedi
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele Hellow
    Registrace
    Aug 2008
    Příspěvků
    199

    Zdravím sice nejsem odborník, takže to nebude slavná rada. Ale podle mě záleží jěště jak hodně jsou ty hry náročný a jaký máš zdroj podle mě by v pohodě stačilo koupit Phenoma II x3 720 do AM3 s DDR3. (můj názor) nebo DDR 2
    Chvilku by to mělo vydržet. Toxic 4870 by neměla mít problém stěma hrama (záleží jaký máš monitor).
    Ale jestli máš GK,zdroj tak by tě to vyšlo cca na http://www.alfacomp.cz/php/basket.php?eid=104140
    6 500,- kč a měl bys tak na cca 1-2 roky čas.(možná víc záleží jak jsi náročný)
    Aha jsem si nevšiml podpisu kde zdroj a monitor uvádíš.
    Naposledy upraveno uživatelem Hellow: 10-08-2009 v 19:05
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW Avatar uživatele cool.user
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,891

    1) tvuj procesor tuto grafiku brzdi
    2) Soucasne AM3 jsou kompatibilni i s AM2+ socketem, nevidim tedy duvod proc prechazet na novou platformu kdyz uz mas zakoupenou realtivne slusnou AM2+ desky vcetne pameti
    3) Ano, jdou, staci se podivat na seznam komaptibilnich cpu na webu vyrobce desky
    4) Zalezi kolik jses do toho ochoten investovat, rekneme ze k tve sestave se stavaji zajimava cpu od Phenomu II x3 710 a vejs.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele lexxxa
    Registrace
    Jul 2009
    Příspěvků
    717

    Citace Původně odesláno od cool.user Zobrazit příspěvek
    1) tvuj procesor tuto grafiku brzdi
    2) Soucasne AM3 jsou kompatibilni i s AM2+ socketem, nevidim tedy duvod proc prechazet na novou platformu kdyz uz mas zakoupenou realtivne slusnou AM2+ desky vcetne pameti
    3) Ano, jdou, staci se podivat na seznam komaptibilnich cpu na webu vyrobce desky
    4) Zalezi kolik jses do toho ochoten investovat, rekneme ze k tve sestave se stavaji zajimava cpu od Phenomu II x3 710 a vejs.
    diky,to jsem chtel slyset!!!! dale prosim,ok koupim procak,dejme tomu 3jadro,jak se bude chovat to am3 3jadro v moji desce? bez problemu? bude treba reinstal win?
    diky za rady,jdu se kouknout co to stoji ty phenomy

    AMD Phenom II X3 720 Black Edition Triple-Core (95W), 2800MHz, BOX, socket AM3 (Heka)
    no asi tento? pujde?
    Naposledy upraveno uživatelem lexxxa: 10-08-2009 v 19:21
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW Avatar uživatele cool.user
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,891

    Mozna bude potreba updatovat bios na aktulni verzi, ktera podporuje nove phenomy. Reinstal windowsu nutny nebude.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele lexxxa
    Registrace
    Jul 2009
    Příspěvků
    717

    Citace Původně odesláno od cool.user Zobrazit příspěvek
    Mozna bude potreba updatovat bios na aktulni verzi, ktera podporuje nove phenomy. Reinstal windowsu nutny nebude.
    nevim jestli jsem to stihl vcas,co tento, bude vhodny k moji sestave?
    AMD Phenom II X3 720 Black Edition Triple-Core (95W), 2800MHz, BOX, socket AM3 (Heka)

    nikdy jsem bios nefleshoval,je to slozite?zvladne to i trochu pokrocily uzivatel?
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW Avatar uživatele flanker
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    1,595

    ANo, bios flash zvládneš...Stačí stáhnout z webu bios, rozbalit ho (je to vlastně archiv) a zkopírovat nejlépe na flashku. Pak restartuješ PC, je tam někde položka QFLASH (možná kláívesa F10?), potvrdíš, že chceš flashnout nový BIOS, vybereš odkud (najdeš to jendoduše na flashdisku) a odentruješ a jen čekáš. Pak se ti PC restartuje a měl by být nahraný nový BIOS. Jinak před flashováním je dobré si nastavit v BIOSU load default setings a pak až provádět flash BIOSU.

    X3 720 BE je supr, budeš koukat .-)
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele lexxxa
    Registrace
    Jul 2009
    Příspěvků
    717

    Citace Původně odesláno od flanker Zobrazit příspěvek
    ANo, bios flash zvládneš...Stačí stáhnout z webu bios, rozbalit ho (je to vlastně archiv) a zkopírovat nejlépe na flashku. Pak restartuješ PC, je tam někde položka QFLASH (možná kláívesa F10?), potvrdíš, že chceš flashnout nový BIOS, vybereš odkud (najdeš to jendoduše na flashdisku) a odentruješ a jen čekáš. Pak se ti PC restartuje a měl by být nahraný nový BIOS. Jinak před flashováním je dobré si nastavit v BIOSU load default setings a pak až provádět flash BIOSU.

    X3 720 BE je supr, budeš koukat .-)
    diky,co znamena " Jinak před flashováním je dobré si nastavit v BIOSU load default setings a pak až provádět flash BIOSU."
    a jestli jsem to dobre pochopil tak na strankach gigabyte http://www.gigabyte.cz/products/mb/c...0x-ds4_1x.html
    pisou ze tento proc funguje az od verze F6,pochopil jsem to spravne? tusim ze musi flash bios jeste s mym starym procesorem,je to tak?
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,240

    Ano, pochopil jsi to dobře. Pro korektní fungování procesoru v tvé základní desce je zapotřebí mít nahraný min. BIOS ver. F6. Ten můžeš stáhnout zde. Stáhni si BIOS, rozbal jej na svůj USB flash disk (ten musí být zformátován na FAT32) a restartuj počítač. Klávesou Del se dostaň do BIOSu a jako první vyber volbu Load Optimized Default. Poté stiskni klávesu F8, spustí se Q-Flash, vyber jako flashovací médium svůj USB flash disk a flashni. Poté restartuj počítač. Tím máš flash za sebou
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele lexxxa
    Registrace
    Jul 2009
    Příspěvků
    717

    Citace Původně odesláno od kevin00 Zobrazit příspěvek
    Ano, pochopil jsi to dobře. Pro korektní fungování procesoru v tvé základní desce je zapotřebí mít nahraný min. BIOS ver. F6. Ten můžeš stáhnout zde. Stáhni si BIOS, rozbal jej na svůj USB flash disk (ten musí být zformátován na FAT32) a restartuj počítač. Klávesou Del se dostaň do BIOSu a jako první vyber volbu Load Optimized Default. Poté stiskni klávesu F8, spustí se Q-Flash, vyber jako flashovací médium svůj USB flash disk a flashni. Poté restartuj počítač. Tím máš flash za sebou
    DIKY, to asi zvladnu, sorry jeste jednu otazku, nerad bych kupoval neco "spatnyho" je opravdu
    AMD Phenom II X3 720 Black Edition Triple-Core (95W), 2800MHz, BOX, socket AM3 (Heka) tou nejlepsi volbou k moji desce a grafice? a pujde a bude fungovat? nezlobte se a diky
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,240

    Citace Původně odesláno od lexxxa Zobrazit příspěvek
    AMD Phenom II X3 720 Black Edition Triple-Core (95W), 2800MHz, BOX, socket AM3 (Heka) tou nejlepsi volbou k moji desce a grafice? a pujde a bude fungovat? nezlobte se a diky
    Ano, Phenom II X3 720 BE je dobrou volbou do tvé sestavy. Procesor stačí na všechny nynější hry a budeš s ním jistě spokojen
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele lexxxa
    Registrace
    Jul 2009
    Příspěvků
    717

    Citace Původně odesláno od kevin00 Zobrazit příspěvek
    Ano, Phenom II X3 720 BE je dobrou volbou do tvé sestavy. Procesor stačí na všechny nynější hry a budeš s ním jistě spokojen
    diky vsem co mi poradily,a jdu ho nekam objednat
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Starousedlík SHW Avatar uživatele flanker
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    1,595

    i s videem si na něm můžeš dobře pohrát, zvládá je poměrně svižně, cca jak slabší 4-jádra
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele lexxxa
    Registrace
    Jul 2009
    Příspěvků
    717

    jeste posledni otazecku, co moje pameti, 2x512,2x1GB/800MHz cl4,budou stacit? nebo koupit 2x2GB/1066? bude to mit nejaky smysl? diky
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele elpsycho
    Registrace
    Nov 2006
    Příspěvků
    1,603

    Na 32-bit operačním systému si se 4GB vpodstatě nepomůžeš, např. já mám dostupných 3,25 GB. 800 MHz budou stačit, nevím jaké jsou vztahy sběrnice a rychlosti paměti u AMD, ale u Black Edition procesoru při taktování stejně všechny ostatní frekvence můžou zůstat na základní hodnotě protože umožňuje měnit násobič.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 7 123 ... PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Výběr nového levného procesoru na taktování a vhodné desky
    Od morphal v sekci AMD - procesory a základní desky
    Reakcí: 20
    Poslední příspěvek: 08-04-2014, 11:58
  2. Pomoc s výběrem desky a procesoru
    Od Dawon v sekci Chci doporučit sestavu/notebook
    Reakcí: 20
    Poslední příspěvek: 07-10-2010, 21:47
  3. Výběr AMD procesoru
    Od gtbiker v sekci AMD - procesory a základní desky
    Reakcí: 21
    Poslední příspěvek: 25-03-2009, 23:02
  4. Procesory: kompatilibita desky a procesoru
    Od Neregistrovaný v sekci Poradna
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 27-11-2007, 22:21