Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 25

Téma: Gigabyte MA790X-UD4

  1. #1
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jan 2007
    Příspěvků
    72

    Zdravím všechny. Vlastním 3 měsíce základní desku Gigybyte MA790X-UD4 v tištěném manuálu (Rev. 1001 12ME-MA79XU4-1001R) uvádí hned na první straně, že deska má socket AM2+/AM2. Mám totiž v plánu koupit nový typ čtyřjádrového procesoru s jádrem Daneb.
    Tu, ale začíná moje dilema, v manuálu sice píšou o socketu AM2+/AM2, ale na oficiálních stránkách GA uvádí
    HTML kód:
    http://www.gigabyte.com.tw/Products/Motherboard/Products_Spec.aspx?ProductID=3002
    že tato deska podporuje procesor i na socket AM3, takže, který z následujících procesorů můžu koupit, aby my fungoval?

    AMD Phenom II X4 940 Quad-Core AM2+ ?
    HTML kód:
    http://www.alza.cz/amd-phenom-ii-x4-940-black-edition-d107968.ht
    m

    NEBO

    Procesor AMD Phenom II X4 955 AM3 ?
    HTML kód:
    http://www.alza.cz/amd-phenom-ii-x4-955-d115465.htm
    Za pomoc při řešení tohoto problému předem moc děkuji.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Obyvatel SHW / Pilot TMF Avatar uživatele grapherX
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    891

    Ten X4 940 je určitě kompatibilní. Už jsem viděl nějaké uživatelé s touto deskou a tím procesor. To stejné je i s druhým jmenovaným procesorem. nevidím v tom žádný problém.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,271

    Můžeš zakoupit jak procesor AM2+ tak AM3. Procesory AM3 mají integrovaný řadič jak pro paměti DDR2, tak pro paměti DDR3. Takže je lze použít jak pro základní desky AM2+ tak i AM3. Ovšem procesor AM2+ již nelze použít pro základní desky AM3 - nemají integrovaný řadič pamětí pro DDR3.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele 16cmfan
    Registrace
    Jul 2009
    Příspěvků
    2,160

    když ti nezáleži na cene tak jednozančne AM3 X4 955 BE.
    V budoucnu se bude hodit podpora DDR3 pameti...protože tenhle procak podporuje DDR2/3.

    ak by si chtel desku,

    maji na alze supr tuto: http://www.alza.sk/gigabyte-ma770t-ud3p-d121273.htm

    ta tie peníze človek, který nechce CF získa fakt nadupanou desku s dobrým OC a podporou 140W procáku, 10 fáz napajení proste kalsika od Gigabyte a ich UD3(Ultra durable) marketingu

    ps. sám ji mám a 100% spokoejnost ,-)
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,271

    Citace Původně odesláno od 16cmfan Zobrazit příspěvek
    ak by si chtel desku, maji na alze supr tuto: http://www.alza.sk/gigabyte-ma770t-ud3p-d121273.htm
    Uživatel píše, že již 3 měsíce základní desku vlastní. Jinak motherboard Gigabyte MA770T-UD3P je dobrý základ, ale rozhodně bych jej neřadil mezi OC desky. A co se týče Alzy, tak nic proti jen ji nabízíš o cca 1.000 Kč dráž než-li jinde, např. na Alfě.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW Avatar uživatele 16cmfan
    Registrace
    Jul 2009
    Příspěvků
    2,160

    Citace Původně odesláno od kevin00 Zobrazit příspěvek
    Jinak motherboard Gigabyte MA770T-UD3P je dobrý základ, ale rozhodně bych jej neřadil mezi OC desky.

    já ji sem dal jen kvuli AM3 paltforme, ktera ma vecsi perspektivu...co se týče OC desky, myslim že je to dobrá volba a jasne neni to Asus formula atd. ale zatu cenu to je dost mozná to nejlepší...10 fáz. je vždy hod jak napr. 5 jako má desku, kterou má Solitario ted...ale to je jedno...jede tu o pracík...já bych volil 955
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW Avatar uživatele flanker
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    1,595

    podívej se do mého podpisu a uvidíš, co mi na této desce tiká za procesor :-)
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW Avatar uživatele 16cmfan
    Registrace
    Jul 2009
    Příspěvků
    2,160

    no vidíš...o 5 fáz méne a dal si fpoho P2 nad 4.2ghz..nemyslim, že tahle rada GB nejsou nebo nepatri mezi OC desky.... :-)
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jan 2007
    Příspěvků
    72

    Citace Původně odesláno od grapherX Zobrazit příspěvek
    Ten X4 940 je určitě kompatibilní. Už jsem viděl nějaké uživatelé s touto deskou a tím procesor. To stejné je i s druhým jmenovaným procesorem. nevidím v tom žádný problém.
    Citace Původně odesláno od kevin00 Zobrazit příspěvek
    Můžeš zakoupit jak procesor AM2+ tak AM3. Procesory AM3 mají integrovaný řadič jak pro paměti DDR2, tak pro paměti DDR3. Takže je lze použít jak pro základní desky AM2+ tak i AM3. Ovšem procesor AM2+ již nelze použít pro základní desky AM3 - nemají integrovaný řadič pamětí pro DDR3.
    Citace Původně odesláno od 16cmfan Zobrazit příspěvek
    když ti nezáleži na cene tak jednozančne AM3 X4 955 BE.
    V budoucnu se bude hodit podpora DDR3 pameti...protože tenhle procak podporuje DDR2/3.

    ak by si chtel desku,

    maji na alze supr tuto: http://www.alza.sk/gigabyte-ma770t-ud3p-d121273.htm

    ta tie peníze človek, který nechce CF získa fakt nadupanou desku s dobrým OC a podporou 140W procáku, 10 fáz napajení proste kalsika od Gigabyte a ich UD3(Ultra durable) marketingu

    ps. sám ji mám a 100% spokoejnost ,-)
    Citace Původně odesláno od 16cmfan Zobrazit příspěvek
    já ji sem dal jen kvuli AM3 paltforme, ktera ma vecsi perspektivu...co se týče OC desky, myslim že je to dobrá volba a jasne neni to Asus formula atd. ale zatu cenu to je dost mozná to nejlepší...10 fáz. je vždy hod jak napr. 5 jako má desku, kterou má Solitario ted...ale to je jedno...jede tu o pracík...já bych volil 955
    Citace Původně odesláno od flanker Zobrazit příspěvek
    podívej se do mého podpisu a uvidíš, co mi na této desce tiká za procesor :-)
    Výborná práce kluci, za pomoc děkuji mnohokrát!
    Co se týče ceny HW, na tom mi až tak nesejde a v alze nakupuji už několik let i když vím, že není nejlevnější (prostě mám to po ruce, atd.), jen prostě z principu nechci investovat do nové desky z podporou DDR3 a dalších drahých komponentů do PC, kterému chci prodloužit životnost o maximálně rok a půl (dokupuji ještě novou graf. kartu od ATI to sem ale už rozebíral v sekci Grafické karty). Pak zakoupím železo nové a to tu teprv rozvedu diskuzi
    Takže definitivní rozhodnutí je:

    Nové
    Procesor: AMD Phenom II X4 955 Black Edition Quad-Core (125W), 3200MHz, BOX, socket AM3 (Deneb)
    Grafika: SAPPHIRE HD 4890 Toxic, 1GB DDR5 (4200MHz), ATI Radeon HD 4890 (960MHz)

    Zůstává
    MB: GA-MA790X-UD4
    Paměť: 4GB (4x1GB) DDR2 800MHz CL4-4-4-12 CORSAIR XMS2 DOMINATOR DHX BOX
    Chladič CPU: ZALMAN CNPS9700 LED
    Zdroj: SEASONIC M12-700, 700W ATX 2.2
    Zvukovka: Creative SOUND BLASTER X-Fi XtremeGamer 24-bit 7.1
    HDD: SEAGATE Barracuda 7200.12 320GB, SATA II NCQ 8MB cache
    Skříň: CoolerMaster Stacker 830 EVOLUTION
    Monitor: SUMSUNG SyncMastec 931c
    Klávesnice: Logitecg G15 blue
    Myš: RAZER Copperhead Tempest Blue 2000dpi
    Repro: Logitech Z-2300 2.1 200W RMS, THX

    Původní
    CPU: AMD X2 5200+ 64-bit (již slabota)
    Grafika: ASUS - N-Vidia Ge-Force 8800GTX 768MB (vyhořená)

    Co si myslíte ohledně vyhlídek na cca 1rok vystačí mi to? Za předpokladu, že do ty doby nevynaleznou 100GHz CPU a 20GB Grafické karty za "babku". Ještě jednou díky.
    Naposledy upraveno uživatelem Solitario: 11-08-2009 v 21:57
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,271

    Co se týče doby 1 roku, myslím si, že Ti sestava bude stačit. Ovšem je třeba počítat, že pokrok nezastavíš a za rok si nové hry nemusíš na plné rozlišení zahrát.
    A co se týče AM2+ vs. AM3 je to bezpředmětné. Pokud budeš upgrade dělat min. za rok, nynější zákl. deska bude stejný "šrot" ať bude na jakékoliv platformě. A pokud vlastníš kvalitní základní desku a moduly RAM je úplná blbost investovat do nového hardwaru.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jan 2007
    Příspěvků
    72

    Citace Původně odesláno od kevin00 Zobrazit příspěvek
    Co se týče doby 1 roku, myslím si, že Ti sestava bude stačit. Ovšem je třeba počítat, že pokrok nezastavíš a za rok si nové hry nemusíš na plné rozlišení zahrát.
    A co se týče AM2+ vs. AM3 je to bezpředmětné. Pokud budeš upgrade dělat min. za rok, nynější zákl. deska bude stejný "šrot" ať bude na jakékoliv platformě. A pokud vlastníš kvalitní základní desku a moduly RAM je úplná blbost investovat do nového hardwaru.
    Jasně chápu co chceš říct, prostě před 2,5 rokem sem si kupoval jako lamka Hygh-Endovej komp, do ketěrýho sem zainvestoval přes 70 000,- ted už se 3/4 věcí ani nevyrábí, hlavně sem chytnul nesprávnou dobu, půl roku nato vyšli nové grafické karty, které předčili ty H-E skoro jednou tolik a za stejnou cenu, proste sem byl hloupej. Ted už vím, že bych poskládal výborný komp za poloviční cenu. Hold chybami se člověk učí. Právě proto dneska všechen HW co si plánuji obstarat konzultuji tady na svethardware a moc si cením toho co děláte.
    Ještě jednou velké díky.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Jandaskunk
    Registrace
    Mar 2009
    Příspěvků
    2,335

    S těma grafickýma kartama to bude stále stejné, dycky vyjdou tak jednou za rok nové a za stejnou cenu s větším výkonem, to bys mohl čekat do nekonečna
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Starousedlík SHW Avatar uživatele flanker
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    1,595

    nepočítek však s tím, že dáš taky 4200MHz, mám orpavdu dobrý kousek a solidní zkušenosti s Phenomy i dobrého "učitele" přes Phenomy . Na HWbot jsme druhý s AIR chlazením, v superpí držím cz+sk rekord pro AMD se vzduchem, ve stvětě v první 10-tce ...Ale domnívám se, že tato deska rozhodně pro vzduchové chlazení netrpí nějakým neduhem,některé položky zde chybí, ale jsou naprosto zbytečné (např navýšování HT napětí).
    Možná ještě pár dní počkej a neukvap se, za dva dny je tu totiž x4 965 BE...
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jan 2007
    Příspěvků
    72

    Citace Původně odesláno od flanker Zobrazit příspěvek
    nepočítek však s tím, že dáš taky 4200MHz, mám orpavdu dobrý kousek a solidní zkušenosti s Phenomy i dobrého "učitele" přes Phenomy . Na HWbot jsme druhý s AIR chlazením, v superpí držím cz+sk rekord pro AMD se vzduchem, ve stvětě v první 10-tce ...Ale domnívám se, že tato deska rozhodně pro vzduchové chlazení netrpí nějakým neduhem,některé položky zde chybí, ale jsou naprosto zbytečné (např navýšování HT napětí).
    Možná ještě pár dní počkej a neukvap se, za dva dny je tu totiž x4 965 BE...
    Reaguješ na 4200MHz u grafické karty? Já myslel, že pokud je grafická paměť taktovaná na 4200MHz od výrobce, tak bude i na ty frekvenci fungovat?! Nebo to záleží i od procesoru???
    Co se tíče x4 965 BE, bude to sice novinka, ale myslím, že do mého PC to nebude asi až taky markantní přínos. Jak sem už zmiňoval, že na ten rok, rok a půl to vydrží a myslím si, že i x4 955 BE není špatná volba.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Jandaskunk
    Registrace
    Mar 2009
    Příspěvků
    2,335

    X4 965 BE použít sice nemusíš, ale v době příchodu by se mohly zlevnit ostatní procesory...pokud přemýšlím špatně, tak mě opravte

    Těch 4200MHz myslí flanker u procesoru
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Gigabyte MA78G-DS3H nebo Gigabyte MA790X-DS4
    Od mstejska v sekci AMD - procesory a základní desky
    Reakcí: 27
    Poslední příspěvek: 22-02-2009, 16:39
  2. Gigabyte GA-MA790X-DS4 (rev. 1.0)
    Od Celofan v sekci AMD - procesory a základní desky
    Reakcí: 10
    Poslední příspěvek: 08-02-2009, 01:44
  3. Socket AM2/AM2+: Gigabyte GA–MA790x DS4
    Od petr.stony v sekci AMD - procesory a základní desky
    Reakcí: 10
    Poslední příspěvek: 22-12-2008, 02:58
  4. Gigabyte GA-MA790X-DS4
    Od _FrOst_ v sekci AMD - procesory a základní desky
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 20-10-2008, 18:10
  5. nahrada za Gigabyte MA790X-DS4
    Od f3rd@ v sekci AMD - procesory a základní desky
    Reakcí: 10
    Poslední příspěvek: 17-04-2008, 15:16