Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 22

Téma: Ga-ep45-ud3 + e7600

  1. #1
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Jul 2009
    Příspěvků
    153

    Zdravim,

    mam takovy zajimavy problem. prvni byl po zjisteni, ze nasobic byl nastaven na 6, namisto 11.5 ,kde je jeho skutecna frekvence (3.06Ghz) ,prenastavil jsem a zhruba necely mesic bylo vse ok. dnes jsem vymenil box chladic za ac-freezer 7Pro a v cpu-z jsem zjitil, ze je nasobic o5 na 6, zmenil jsem v biosu a nastal problem, ktery bych nazval: gigabyte boot crash, pc se zkratka resetne a vypne ,samo se po par vterinach zapne a najede do win, ale nasobic je o5 na 6. nechapu to. zkusil jsem pc vypnout, x-krat prenastavit na 11.5 ,ale nejde to. nejde ani taktovat, nic. pokud potrebujete dalsi info, dejte vedet. ztm diky za rady.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,779

    nerika ti neco EIST a C1E?
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Jul 2009
    Příspěvků
    153

    ..takze eist a c1e ma za pricinu nestabilitu?? jelikoz pri zmene toho nasobice spadne boot, pote najede a v biosu zustava nadale 6×

    v biosu se vyznam-nevyznam, takze.. muzu se prosim zeptat jak vypnout tyto funkce? resp.,ktere 2 polozky to v biosu jsou, at nevypnu neco jinyho. diky.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,779

    z toho tveho popisu jsem to tak nejak uplne nepobral, EIST a C1E maji na starost ze se system pri nevytizeni podtaktuje a snizi napeti - ale to az po nabehnuti windows.

    co mas za verzi biosu? a co za revizi desky?
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Jul 2009
    Příspěvků
    153

    Citace Původně odesláno od mech13 Zobrazit příspěvek
    z toho tveho popisu jsem to tak nejak uplne nepobral, EIST a C1E maji na starost ze se system pri nevytizeni podtaktuje a snizi napeti - ale to az po nabehnuti windows.

    co mas za verzi biosu? a co za revizi desky?
    bios f3, revize 1.0 (v cpu-z A3)

    ..btw, posledni r. biosu F8 (Improve ITE8718 I/O chip compatibility)

    je to tak dulezity? doted nebyl problem, to je to. ted jedu na 1,6hz a nemuzu s tim nic delat. kdyz v biosu nastavim nasobic na 11.5 ,tak bios po savu nastaveni spadne, vypne se kompletne pc, za par vterin nabehne a nasobic je o5 na 6 a najede do winu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Jul 2009
    Příspěvků
    153

    ..hm, tak ted uz tomu nerozumim vubec. slo jen o vymenu chladice, nevim proc tyhle problemy. btw ted jsem v biosu vypl c1e a eist ,nedoslo k padu po savu nastaveni, ale nasobic zustal zase na 6tce, i kdyz jsem ho nastavil na 11.5 ..ta hodnota se zkratka neulozi, ja uz to nechapu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Jul 2009
    Příspěvků
    153

    ..tak dokonce jsem i prehral bios na F8(nejnovejsi) a problem pretrvava. nelze nastavit nasobic ,porad je na 6tce. sakra!
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Moderátor Avatar uživatele speedsnail
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,982

    Udělej reset biosu, bůh ví co je tam teď nastaveno. U násobiče by mělo v biosu být "AUTO". Ve win potom pokud není procesor zatížen tak násobič 6* , pokud pustíš třeba winrar nebo něco náročného, sám se přepne na 11,5*. Funguje to takhle?
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Jul 2009
    Příspěvků
    153

    u nasobice v biosu je: 6, a nastavit se da pouze urcita hodnota (1-11), dale (+0,5)=11.5

    Ve winu vidim v klidu i pri zatezi 6× =1,6Ghz
    Zkratka, v biosu kdykoliv nastavim 11× + 0,5 tak se to budto vypne a najede, nebo normalne probehne restart ,ale po nabehnuti win o5 vidim 6×

    .nejaky napad? staci kdyz na nejakou dobu vytahnu baterku??
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,779

    vyzkousel byc jiny procesor, pokud se to bude chovat stejne reklamace. mozna se to probere a az tam vratis ten puvodni to pojede...

    taky treba vyzkousej ten procesor v jine desce
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Jul 2009
    Příspěvků
    153

    ja zkratka vylucuju moznost vadneho procesoru ci desky, DOTED vse bylo okey. vymenil jsem jen chladic, nemenil jsem zadne nastaveni ci dalsi hw. resetnu ten bios a uvidim, ptal jsem se zda na reset staci vyndani baterie.. diky.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Jul 2009
    Příspěvků
    153

    ..jeste malickost, v biosu vidim hodnotu 1,6Ghz s nasobicem 6× ,ktery se mi nedari navysit.. ale! kdyz zkusim napr. cpuspeedprofi, tak vidim frekvenci pres 3Ghz, dale i v programku cpuinfo. neleze mi to do hlavy, jak muze vymena chladice zapricinit 'zaseknuti' nasobice. dopr****.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,779

    nektere programy nerozeznaji s kterym nasobicem procesor bezi a ukazuji grekvenci jak by to jelo, kdyby byl maximalni....

    tak zkus ten procak vyndat a dat ho zpatky jesli jen blbe nesedi

    na reset biosu by melo stacit prehodit jumper clr_cms do druhe pozice a zpet. pokud budes vytahovat baterku tak samozdrejme odpoj zdroj
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Jul 2009
    Příspěvků
    153

    ..takze, provedl jsem clr_cmos, dokonce jsem i vytahl baterku. vysledek 0. o5 stejny problem, zkousel jsem optimized defaults i fail-safe def.,ale nic. pozn.: pri vymene toho chladice jsem cpu z patice nevytahoval, pouze vycistil pastu, nanesl novou a prilozil chladic. kdykoliv se dostanu do win, kdykoliv do biosu. kazdopadne po nastaveni at uz rucniho nebo preddefinovaneho se po save&exit pc vypne, za par vterin zapne a zase na hodnote 1,6Ghz pri 6×+0

    mam tedy zkusit sundat chladic, coz se mi opravdu nechce ,vytahnout cpu, nandat ho zpatky a zkusit? nejak se mi to nezda.. (+zaznamenavam diky tomu i obcasne 'lagy' ve win, napr. pri pouhem spusteni winampu mam co cca.5minut vterinovy zasek, ale to asi diky frekvenci na jake prave procesor bezi nebo nvm. ramky a vse ostatni jede spravne, az na to cpu)
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Jul 2009
    Příspěvků
    153

    ..jen tak placam, ale neco me napadlo. Pr. u OC pri vyssi frekvenci je take nutno zvysit napeti. Neni treba mozny, ze se mi nejak snizila voltaz?? jelikoz to by i odpovidalo.. protoze ted jedu na nejakych 1,6Ghz a chci 3Ghz+. Netusim jakou voltaz mam mit nastavenou a taky se toho pekne bojim.. komponenty jsou zanovni a nechci prijit o zaruku ,kdybych procesor nahodou odpalil (i kdyz s freezerem 7Pro by prehrati hrozit nemelo). Nvm zda to pomuze, ale tyto hodnoty vidim v ET6 a hwmonitor:
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: aaa.jpg 
Zobrazení: 86 
Velikost: 55.8 KB 
ID: 12331   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: abc1.jpg 
Zobrazení: 89 
Velikost: 59.4 KB 
ID: 12332   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: abc2.jpg 
Zobrazení: 75 
Velikost: 35.3 KB 
ID: 12333  
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Kde sehnat GA EP45 UD3
    Od Richo v sekci Intel - procesory a základní desky
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 07-12-2009, 14:36
  2. Socket 775: Vybírám nejlepší možný CPU pro Motherboard 975X Platinum. E7600?
    Od Misak69 v sekci Intel - procesory a základní desky
    Reakcí: 13
    Poslední příspěvek: 01-11-2009, 18:34
  3. Socket 775: Ga-ep45-ud3 + e7600
    Od Fuckaroo v sekci Intel - procesory a základní desky
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 25-07-2009, 15:40
  4. Gigabyte EP45-DS4 max fsb?
    Od Kostinek112 v sekci Intel - procesory a základní desky
    Reakcí: 13
    Poslední příspěvek: 25-09-2008, 07:45
  5. Gigabyte GA-EP45-DS3L vs Gigabyte GA-EP45-DS3
    Od neotek v sekci Intel - procesory a základní desky
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 24-08-2008, 13:23