Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Zamrznutí Visty

Barnabas (73)|12.8.2009 15:28
Zdarec všem, pls mám dost velký problém.
Při nečinnosti PC (asi od 20 min více) mi PC zamrzne a musím ho tvrdě restartovat. Tento problém se objevil zničeho nic, jen jsem instaloval NOD 32 z verze 3 na 4. Když na PC dělám i několik hodin, vše šlape OK. Jakmile je v klidu (i vypnutý monitor), zamrzne. Přitom gadgets v postranním panelu jdou (využití CPU, monitoring sítě). Jen mi pokaždé přestane jít DU meter. Zkoušel jsem ho už nespouštět, ale problém trval.
Teď jsem nechal dělat DVD v Pinnacle Studio, vypnul jsem monitor a po asi půl hodince jsem ho zapnul a neudělal jsem už nic. Pinnacle stál v jednom místě, shodil jsem ho do lišty a už jsem neudělal nic, ani žádné okno neotevřel, pak jakokdyby zbělala plocha a musel jsem tvrdě restartovat. Poraďte, pls. Díky

Procesor v klidu, HDD v klidu.

Když si otevřu IE8, ve správci úloh se mi objeví 3 - 5 procesů iexplore a u jednoho z nich mi neustále stoupá zabraná paměť, vyšplhala se až na 1,2 GB pak jsem radši IE ukončil, celkem mám 2 GB paměti. Je to normální?

Win vista Ultimate 32-bit, Intel Core Duo E2180, MB ASUS P5PE-VM, 2 x HDD IDE, 1 x HDD SATA, GK GeFORCE 7600GS
Fezo (66)|13.8.2009 07:07
Pozri si viry a spyware,ale hlavne ako prvé si skontrojuj teploty...
Kaizer Soze (58)|13.8.2009 14:32
[quote=Barnabas;281174]Zdarec všem, pls mám dost velký problém.
Při nečinnosti PC (asi od 20 min více) mi PC zamrzne a musím ho tvrdě restartovat. Tento problém se objevil zničeho nic, jen jsem instaloval NOD 32 z verze 3 na 4. Když na PC dělám i několik hodin, vše šlape OK. Jakmile je v klidu (i vypnutý monitor), zamrzne. Přitom gadgets v postranním panelu jdou (využití CPU, monitoring sítě). Jen mi pokaždé přestane jít DU meter. Zkoušel jsem ho už nespouštět, ale problém trval.
Teď jsem nechal dělat DVD v Pinnacle Studio, vypnul jsem monitor a po asi půl hodince jsem ho zapnul a neudělal jsem už nic. Pinnacle stál v jednom místě, shodil jsem ho do lišty a už jsem neudělal nic, ani žádné okno neotevřel, pak jakokdyby zbělala plocha a musel jsem tvrdě restartovat. Poraďte, pls. Díky

Procesor v klidu, HDD v klidu.

Když si otevřu IE8, ve správci úloh se mi objeví 3 - 5 procesů iexplore a u jednoho z nich mi neustále stoupá zabraná paměť, vyšplhala se až na 1,2 GB pak jsem radši IE ukončil, celkem mám 2 GB paměti. Je to normální?

Win vista Ultimate 32-bit, Intel Core Duo E2180, MB ASUS P5PE-VM, 2 x HDD IDE, 1 x HDD SATA, GK GeFORCE 7600GS[/quote]

skusil by som v power managemente skontrolovat ci nieje nastavene odpajanie HDD po urcitom case, v niektorych situaciach som sa z podobnym problemom stretol a problem bol v opatovnom napojeni disku samotnym systemom :eek:
typek747 (1)|13.8.2009 21:35
Souhlasím s Fezo... Zkusit projet počítač antispanovým a antivirovým programem... Pokud problém přetrvá, navrhoval bych přeinstalovat Visty... S tím automatickým vypnutím HDD po určité době nečinosti si myslím, že není možné, pokud před aktualizací NODU32 bylo vše v normálu.
Barnabas (73)|14.8.2009 17:32
Je to divné, pokud na PC asi 15 min nic nedělám, myslím klávesnicí a myší, tak to vytuhne. Teď sem hrál hru, odběhl sem asi na 10 min a když sem se vrátil, hra byla seklá. To samé se mi stalo asi před dvěma dny, dělal sem DVD v Pinnaclu, nechal sem to běžet, trvá to asi hodinu, po půl hodině sem se vrátil a to samé, bylo to seklé. Když buším do klávesnice nebo dělám s myší, vše je OK.

Když sem dělal to DVD v Pinnaclu, tak procák jede na 100% a HDD taky fachá, tak nevím.
Liqid (410)|14.8.2009 18:58
Vypada to na SW problem, zkusil bych reinstall OS pokud problem nezmizi je to v HW.
Barnabas (73)|15.8.2009 22:41
Problém vyřešen, byly to asi nějak pošahané ovladače od grafiky, přeinstaloval jsem je nejnovějšími a zatím vše OK. Díky všem.