Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 8 z 8

Téma: Asus K50AB Nebootuje

  1. #1
    Občasný diskutér
    Registrace
    May 2009
    Příspěvků
    134

    Zdravím,koupil sem tenhle notebook bez OS.Zapnu dám tam windows xp sp3(stažený z msdnaa)normální začátek instalace a najednou zničeho nic bsod...a teďka když nastartuju pc,tak naskočí uvodni obrazovka asus a pak tam jen bliká kurzor...Nevím co se stalo :X Nějaké rady?
    Tak už sem na to přišel....Přehazuje to bootovací pořadí takže při startu mačkat ESC a změnit na dvd a pak to začne zas bootovat...
    Tak problém s bootováním zmizel,ale problém s BSOD ne :X Takže pokud by někdo věděl...
    Naposledy upraveno uživatelem m1ch3l: 12-08-2009 v 23:56
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Nováček
    Registrace
    Mar 2007
    Příspěvků
    22

    nepridaval si tam pametovej modul ?
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Občasný diskutér
    Registrace
    May 2009
    Příspěvků
    134

    Citace Původně odesláno od mafinphoenix Zobrazit příspěvek
    nepridaval si tam pametovej modul ?
    ne...Jinak zkoušel sem tam dát live cd ubuntu a to jelo....
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    Mar 2007
    Příspěvků
    22

    tak mas spatnej image, nemas to nahodou vypaleny na RW mediu ...
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Občasný diskutér
    Registrace
    May 2009
    Příspěvků
    134

    Citace Původně odesláno od mafinphoenix Zobrazit příspěvek
    tak mas spatnej image, nemas to nahodou vypaleny na RW mediu ...
    zkusil sem i Krabicovou Verzi z domova a stejný výsledek,jinak verze z msdnaa byla na verbatim dvd-...
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    Mar 2007
    Příspěvků
    22

    A mas nastaveny v biosu native sata ??
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW Avatar uživatele xmarek
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    1,689

    Většina nových NB s Intel čipsetem má standartně nastavený SATA řadič HDD v AHCI módu. Windows XP nemají pro tento mód řadiče integrovaný ovladač a proto při instalaci hlásí, že nebyl detekován HDD. Řešení je jednoduché - stačí v BIOSu přepnout režim řadiče z AHCI do IDE módu. Do nastavení BIOSu se dostanete při startu NB zmáčknutím klávesy F2 (Acer, ASUS, Fujitsu Siemens,), DELETE (MSI), F10 (HP)

    Nastavení v BIOSu pro NB:

    * Hewlett Packard: System Configuration - Device Configurations - SATA Native Mode - nastavit na Disabled (nezapomeňte nastavení uložit klávesou F10).
    * Fujitsu Siemens: Advanced - AHCI Configuration - nastavit na Disabled
    * ASUS: Advanced - IDE Configuration - SATA Operation Mode - nastavit na Compatible
    * Acer: Main - SATA Mode - nastavit z AHCI Mode na IDE Mode
    * MSI: Advanced - AHCI Mode - nastavit na Disabled


    Takže ve vašem případě ASUS ....
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Občasný diskutér
    Registrace
    May 2009
    Příspěvků
    134

    Citace Původně odesláno od xmarek Zobrazit příspěvek
    Většina nových NB s Intel čipsetem má standartně nastavený SATA řadič HDD v AHCI módu. Windows XP nemají pro tento mód řadiče integrovaný ovladač a proto při instalaci hlásí, že nebyl detekován HDD. Řešení je jednoduché - stačí v BIOSu přepnout režim řadiče z AHCI do IDE módu. Do nastavení BIOSu se dostanete při startu NB zmáčknutím klávesy F2 (Acer, ASUS, Fujitsu Siemens,), DELETE (MSI), F10 (HP)

    Nastavení v BIOSu pro NB:

    * Hewlett Packard: System Configuration - Device Configurations - SATA Native Mode - nastavit na Disabled (nezapomeňte nastavení uložit klávesou F10).
    * Fujitsu Siemens: Advanced - AHCI Configuration - nastavit na Disabled
    * ASUS: Advanced - IDE Configuration - SATA Operation Mode - nastavit na Compatible
    * Acer: Main - SATA Mode - nastavit z AHCI Mode na IDE Mode
    * MSI: Advanced - AHCI Mode - nastavit na Disabled


    Takže ve vašem případě ASUS ....
    pomohlo děkuji
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Asus k50ab (k50ab-sx081v)
    Od lubic v sekci Notebooky a netbooky
    Reakcí: 9
    Poslední příspěvek: 16-01-2010, 17:54
  2. NB Asus K50AB, problem s wifi
    Od Flaiming v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 21-11-2009, 10:31
  3. Asus K50AB - nazor?
    Od Maximus12 v sekci Notebooky a netbooky
    Reakcí: 41
    Poslední příspěvek: 06-11-2009, 11:40
  4. Asus K50AB-SX010
    Od VencaX v sekci Notebooky a netbooky
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 10-07-2009, 21:35