Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.

Zobrazit výsledky hlasování: Jaký používáte webový prohlížeč?

Hlasujících
120. Pro hlasování se musíte přihlásit
  • Opera

    32 26.67%
  • Firefox

    57 47.50%
  • Internet Explorer

    4 3.33%
  • Google Chrome

    19 15.83%
  • Safari

    0 0%
  • Mozzila

    4 3.33%
  • Maxthon a jiné nádstavby IE

    3 2.50%
  • jiný - uvedu v diskuzi

    1 0.83%
Strana 4 z 4 PrvníPrvní ... 234
Zobrazené výsledky: 46 až 57 z 57

Téma: Jaký používáte webový prohlížeč?

  1. #46
    Nováček Avatar uživatele simon18355
    Registrace
    Aug 2014
    Příspěvků
    11

    Chvíli sem měl mozilu, ale nevím proč dost se sekala :/ proto říkám: "zlatý gůgl" jede mi rychle, mazat stačí za dní, prostě super.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #47
    Starousedlík SHW Avatar uživatele VencaX
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    3,706

    Citace Původně odesláno od simon18355 Zobrazit příspěvek
    Chvíli sem měl mozilu, ale nevím proč dost se sekala :/ proto říkám: "zlatý gůgl" jede mi rychle, mazat stačí za dní, prostě super.
    Asi proto, že jsi měl asi nějakou z verzí FF4-10, které byly dost nestabilní.

    Jinak zlatý gůgl je zlo, každou chvíli mění standarty pro zobrazování stránek, v poslední době nic moc extra, co se týká spolehlivosti a spotřeby paměti + náročnosti na CPU a vzhledem k tomu, že se vlastně Chrome v zásadě chová jako počítačový virus...
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #48
    Starousedlík SHW Avatar uživatele ICE_D
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    2,782

    Citace Původně odesláno od VencaX Zobrazit příspěvek
    Jinak zlatý gůgl je zlo, každou chvíli mění standarty pro zobrazování stránek, v poslední době nic moc extra, co se týká spolehlivosti a spotřeby paměti + náročnosti na CPU a vzhledem k tomu, že se vlastně Chrome v zásadě chová jako počítačový virus...
    No hele nevim, mlada ma netbůůůůk s jednojadrovym atomem na 1.6Ghz, 1GB RAM a W7 starter a Chrome je jedinej prohlizec, kterej na tom jakz takz funguje
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #49
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,150

    Od té doby co se z Opery stala Chropera, tak používám Maxthon Cloud Browser

    Citace Původně odesláno od VencaX Zobrazit příspěvek
    ... a vzhledem k tomu, že se vlastně Chrome v zásadě chová jako počítačový virus...
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #50
    Starousedlík SHW Avatar uživatele VencaX
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    3,706

    Citace Původně odesláno od NFG_ICE Zobrazit příspěvek
    No hele nevim, mlada ma netbůůůůk s jednojadrovym atomem na 1.6Ghz, 1GB RAM a W7 starter a Chrome je jedinej prohlizec, kterej na tom jakz takz funguje
    To protože to má ten jednojádrovej 4W procesor, kterej nic neutáhne víš co, většina prohlížečů běží jako jeden proces.. když spustim Chrome, tak jen když mi vyběhne úvodní stránka vyhledávače google, ak už má ten prohlížeč puštěných 5 procesů, co zabíraj min 150 MB RAM a to v tom prohlížeči nic neběží...

    Citace Původně odesláno od kevin00 Zobrazit příspěvek
    Už jenom stačí ta věc, že když jsi přihlášenej k účtu Google, tak co vyhledáváš ve vyhledávači, tak ti podle toho na stránkách s neutrálním obsahem vyskakujou reklamy. Dál bych zmínil u samotného Chromu odesílání dat o uživateli do Googlu (což je ale snad u všech produktů od této firmy, od Chromu až po Android), a vzhledem k tomu, kolik balastu běží na pozadí + to, že si ani nemůžeš vypnout automatické aktualizace, které ti taktéž běží na pozadí... mě tohle chování připadá dost podobné počítačovému viru a to jsem zmínil vlastně jen 3 věci.
    Naposledy upraveno uživatelem VencaX: 03-09-2014 v 01:20
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #51
    Starousedlík SHW Avatar uživatele ICE_D
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    2,782

    Nee, to ma jeste neco starsiho, nema to 4W ale 6,5W (N455)
    http://www.notebookcheck.net/Intel-A...r.25513.0.html

    Kazdopadne chrome je opravdu jediny prohlizec, ktery na tom shitoznim HW alespon trochu funguje.... cestny pionyrsky
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #52
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,150

    Citace Původně odesláno od VencaX Zobrazit příspěvek
    Už jenom stačí ta věc, že když jsi přihlášenej k účtu Google, tak co vyhledáváš ve vyhledávači, tak ti podle toho na stránkách s neutrálním obsahem vyskakujou reklamy.
    Vlastnost G účtu a vyhledávače, nikoliv prohlížeče.

    Citace Původně odesláno od VencaX Zobrazit příspěvek
    Dál bych zmínil u samotného Chromu odesílání dat o uživateli do Googlu (což je ale snad u všech produktů od této firmy, od Chromu až po Android)
    Vlastnost spadající pod synchronizaci prohlížeče s tvým G účtem. Zde je jednoduchá rada ... nesynchronizuj.

    Citace Původně odesláno od VencaX Zobrazit příspěvek
    ... a vzhledem k tomu, kolik balastu běží na pozadí + to, že si ani nemůžeš vypnout automatické aktualizace, které ti taktéž běží na pozadí... mě tohle chování připadá dost podobné počítačovému viru a to jsem zmínil vlastně jen 3 věci.
    Prosím o bližší specifikaci k pojmu "tolik toho balastu". Neruší se automatické aktualizace v sekci Plugins a deaktivací možnosti Google Update BTW Ona Ti automatická aktualizace bude běžet na pozadí i u FF, ale tam to lze uživatelsky přívětivěji nastavit. Což je asi zatím jediné relevantní mínus, které jsi zmínil
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #53
    Starousedlík SHW Avatar uživatele VencaX
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    3,706

    Citace Původně odesláno od kevin00 Zobrazit příspěvek
    Vlastnost G účtu a vyhledávače, nikoliv prohlížeče.
    Ano, a vzhledem k tomu, jak jsem to napsal, to snad z toho vyplývá, že nemyslím prohlížeč, ale google účet + vyhladávač.

    Citace Původně odesláno od kevin00 Zobrazit příspěvek
    Vlastnost spadající pod synchronizaci prohlížeče s tvým G účtem. Zde je jednoduchá rada ... nesynchronizuj.
    Nesynchronizuji, stejně je to problém (a nejen u Chromu, ale u většiny produktů od Googlu).

    Citace Původně odesláno od kevin00 Zobrazit příspěvek
    Prosím o bližší specifikaci k pojmu "tolik toho balastu".
    Když spustíš Chrome s jedním panelem, na kterém ti naskočí Google vyhledávač, tak krom toho, že se automaticky spustí googlovskeu updater, spustí se asi 6 procesů "chrome.exe". Prohlížeč má pak po spuštění více než 150MB v RAM a přitom na něm není spuštěné vůbec nic. Rozšíření jsou AdBlock a FB Messenger. Nechápu tedy, kde se bere 5-6 procesů (+ updater) jedné aplikace, když prakticky nic neběží? 2-3 bych možná ještě pochopil

    Citace Původně odesláno od kevin00 Zobrazit příspěvek
    Neruší se automatické aktualizace v sekci Plugins a deaktivací možnosti Google Update

    Tell me where?

    Citace Původně odesláno od kevin00 Zobrazit příspěvek
    BTW Ona Ti automatická aktualizace bude běžet na pozadí i u FF, ale tam to lze uživatelsky přívětivěji nastavit.
    No ona samozřejmě běží na pozadí, ale pouze, když si pustím okno "O aplikaci" a dám zkontrolovat aktualizace
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #54
    Starousedlík SHW Avatar uživatele r34ktor
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    7,547

    Počet procesů spouštěných Chrome lze omezit parametrem --renderer-process-limit=x (kde x je celé číslo počínaje 1).

    Každopádně je s podivem, že lidem u Chrome nevadí otřesné vykreslování fontů a nemožnost úpravy UI. To jsou pro mě u prohlížeče klíčové věci.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #55
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,150

    Citace Původně odesláno od VencaX Zobrazit příspěvek
    ...
    První dva argumenty nemají s prohlížečem samotným vůbec co do činění, takže z toho všeho jsme skončili u pro Tebe špatných "provozních vlastností", nikoliv u chování alá vir/malware/spyware
    Důvodem, proč Chrome využívá více procesů je ten, že pokud dojde k havárii enginu jednoho tabu nedojde k havárii enginu v tabech ostatních. Dále by měl být prohlížeč schopen "si sám určit", kterým akcím mohou být systémové prostředky pozastaveny a kterým naopak nikoliv. Mělo by to být cca tak, že každý tab má vlastní proces, stejně tak jako aktivní rozšíření či plug-in. Mělo by to jít taktéž ověřit přes Task Manager samotného prohlížeče.
    BTW Rozšíření nejsou Plug-iny. Do adresního řádku vepiš aboutlugins
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #56
    Starousedlík SHW Avatar uživatele VencaX
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    3,706

    Citace Původně odesláno od r34ktor Zobrazit příspěvek
    Každopádně je s podivem, že lidem u Chrome nevadí otřesné vykreslování fontů a nemožnost úpravy UI. To jsou pro mě u prohlížeče klíčové věci.
    Tak já chrome používám na jedinou věc, na FB Messenger (který ve FF nefunguje)... právě kvůli tomu, že nejde nic upravit, nic přizpůsobit, ale to není to, o čem jsem začal hovořit
    Jinak FF s různorodým počtem rozšíření a otevřenejma asi 100 panelama mi zabírá krásných 1-1,3 GB RAM, ani nechci myslet na to, co by s tolika panely dělal Chrome (pominu to, že cca 43 panelů viz obrázek už je dnes na běžném notebookovém rozlišení (1366x768) nepřehledné, když už ani ikonky stránek nejsou vidět).
    Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: GcLKYGU.png 
Zobrazení: 146 
Velikost: 35.6 KB 
ID: 30120



    Citace Původně odesláno od kevin00 Zobrazit příspěvek
    Důvodem, proč Chrome využívá více procesů je ten, že pokud dojde k havárii enginu jednoho tabu nedojde k havárii enginu v tabech ostatních.
    Ano, chápu "proč", jen nechápu "proč tolik"... když si vezmu, kolik věcí je potřeba nastavit u FF a kolik u Chromu, aby mi to vyhovovalo, kolik věcí u Chromu nastavit nejde a u FF ano...

    Citace Původně odesláno od kevin00 Zobrazit příspěvek
    BTW Rozšíření nejsou Plug-iny. Do adresního řádku vepiš aboutlugins
    Ok, normálka... proč to není přístupné uživatelským rozhraním, ale pouze přes "about:"? I ten ohnivej lišák to umí... prostě prohlížeč zaměřenej na jednoduchost, ale až moc velkou jednoduchost, která si dává do držky s uživatelskou přívětivostí, protože sice to běží svižně a každej si dokáže zvyknout na to rozložení, ale proč, když si můžu klidně uědlat vše podle sebe
    Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: GtFeYox.png 
Zobrazení: 136 
Velikost: 46.3 KB 
ID: 30121
    Naposledy upraveno uživatelem VencaX: 03-09-2014 v 23:15
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #57
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,150

    Takže nakonec Ti prostě daný prohlížeč uživatelsky nevyhovuje. Nic víc, nic míň. Žádné "viry" se nekonají. Zbytek nebudu rozebírat, je to otázka osobních preferencí.
    Co se týče první části tvé citace, tak odpověď na otázku "proč tolik" jsem Ti již podal v předchozím příspěvku.
    Odpovídat lze po přihlášení



Strana 4 z 4 PrvníPrvní ... 234

Podobná témata

  1. Jaký CMS používáte
    Od HiLow v sekci Internet
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 01-11-2010, 11:59
  2. Webové prohlížeče: Ktorý webový prehliadač používate ?
    Od Bergo v sekci Internet
    Reakcí: 232
    Poslední příspěvek: 13-08-2009, 09:21
  3. Jaký internetový prohlížeč používáte?
    Od husky14 v sekci Ankety v magazínu
    Reakcí: 38
    Poslední příspěvek: 12-02-2009, 13:33
  4. Chlazení procesorů: Jaký používáte chladič na AM2 ?
    Od Jester55 v sekci Chlazení
    Reakcí: 11
    Poslední příspěvek: 03-01-2008, 11:22