Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 18

Téma: Instalace xp

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Aug 2009
    Příspěvků
    11

    Čus
    pořídil sem si novej NB... du instalovat XP a po 2 minutach instalace mi to hodi modrou obrazovku:

    Byly zjisteny potize a system windows byl ukoncen....

    Pokud je to poprve co visite....

    Zkontrolujte zda v pc nejsou vury. Odeberte vsechny nove nainstalovane jednotky a radice pevnych disku. Zkontrolujte zda je pevny disk spravne konfigurovan a zakoncen.
    Pomoci programu CHKDSK zkontrolujte poskozeni pevneho disku a pote rest PC.

    Co s tim mam delat?? Zkousel sem i memtest...bezel ale 6 hodin a error zadnej... a vzhledem k tomu ze sem amater tak newim co dal zkusit...asi reklamace NB co...
    Naposledy upraveno uživatelem glacer: 14-08-2009 v 07:02
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Nováček
    Registrace
    Aug 2009
    Příspěvků
    11

    nikdo mi nic neporadi???:-( ach jo
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW Avatar uživatele pas!k
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    3,894

    Hele a co kdybys treba napsal aspon presny typ notebooku o ktery se jedna? Zkus vlizt do biosu a najit polozku ktera se bude jmenovat neco jako sata native mod .. a mrkni jestli je enabled nebo disabled ..
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    Aug 2009
    Příspěvků
    11

    presny tip... mam to pres konfigurator...je to HAL3000:

    - Compal KHLB2: 15.6'', 13660x768, ATi 4650 512MB DDR3, WebCam, FPR, BT
    - Intel® Core2Duo P8700, 2.53GHz, 1066 MHz FSB, 3MB, Penryn 45nm
    - Paměť 2x 2GB (celkem 4GB) 1066MHz DDR3
    - Seagate 500GB 7200ot. S-ATA-II 16MB

    sata native mod?? nic takovyho tam nemam... ja newim ten bios se mi zda nejakej moc jednoduchej...skoro vubec nic tam neni..mam tam jen zalozyk: Main, TPM State, Boot, Exit...
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Obyvatel SHW Avatar uživatele xstreetfighter
    Registrace
    Nov 2007
    Příspěvků
    462

    a ty XP mas legal/nelegal?Jakou verzi?
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW Avatar uživatele astec
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    1,830

    Kam přesně se dostaneš při instalaci.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Aug 2009
    Příspěvků
    11

    nelegal...zkousel sem XP profi cz i XP x64 edition... dela to u obou...
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Aug 2009
    Příspěvků
    11

    pri instalaci se dostanu jak je tam jeste modra obrazovka a dole pise ze system nacita soubory..pak to hodi chybu...
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SHW Avatar uživatele astec
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    1,830

    Citace Původně odesláno od glacer Zobrazit příspěvek
    pri instalaci se dostanu jak je tam jeste modra obrazovka a dole pise ze system nacita soubory..pak to hodi chybu...
    A začne je načítat?
    dostaneš se až k hlášce - stikněte xxx pro ovladače - nevím přesně. To by odpovídalo tomu, že nemáš v biosu vypnut native SATA mod
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Nováček
    Registrace
    Aug 2009
    Příspěvků
    11

    Citace Původně odesláno od astec Zobrazit příspěvek
    A začne je načítat?
    dostaneš se až k hlášce - stikněte xxx pro ovladače - nevím přesně. To by odpovídalo tomu, že nemáš v biosu vypnut native SATA mod

    a to stisknete jako ze to pise dole??? no hele kdyz to zacina nacitat tak tam je neco stisknout F6 neco jako jine instalacni ovladace nebo co...nestihnu precist a potom to pise Instalacni program nacita soubory a po chvilce eror...a jak mam ten modul vypnout kdyz tam v biosu nikde nic takovyho neni
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Dojigiri
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    1,636

    Hledej v biosu něco, kde je SATA anebo AHCI (enabled/disabled), anebo nějakej přepínač IDE/AHCI či IDE/SATA.

    Anebo si odsud stáhni F6 driver:
    http://downloadcenter.intel.com/Deta...onal*&lang=eng
    (měl by to snad být ten správnej, pokud je tam PM965, podle tohohle http://www.khlb2.cz/page10.htm)
    a naintegruj ho do instalačky WinXP přes nLite (protože ten NB asi disketovou mechaniku nemá, že - ale nLite si na CD-RW můžeš udělat svojí instalačku s naintegrovanýma ovladačema). Při integraci v nLite zvol, že jde o "TEXT MODE" driver (jsou tam 2 možnosti) a nic jinýho neměň a vyrob si nový iso anebo rovnou vypálit na RW.

    // EDIT: to přesměrovávání SHW nefunguje úplně dobře, uřízne část odkazu, kompletní odkaz na F6 driver zde:
    Kód:
    http://downloadcenter.intel.com/Detail_Desc.aspx?agr=Y&ProductID=2800&DwnldID=17883&strOSs=44&OSFullName=Windows%20XP%20Professional*&lang=eng
    Naposledy upraveno uživatelem Dojigiri: 14-08-2009 v 09:23
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Nováček
    Registrace
    Aug 2009
    Příspěvků
    11

    Citace Původně odesláno od Dojigiri Zobrazit příspěvek
    Hledej v biosu něco, kde je SATA anebo AHCI (enabled/disabled), anebo nějakej přepínač IDE/AHCI či IDE/SATA.

    Anebo si odsud stáhni F6 driver:
    http://downloadcenter.intel.com/Deta...onal*&lang=eng
    (měl by to snad být ten správnej, pokud je tam PM965, podle tohohle http://www.khlb2.cz/page10.htm)
    a naintegruj ho do instalačky WinXP přes nLite (protože ten NB asi disketovou mechaniku nemá, že - ale nLite si na CD-RW můžeš udělat svojí instalačku s naintegrovanýma ovladačema). Při integraci v nLite zvol, že jde o "TEXT MODE" driver (jsou tam 2 možnosti) a nic jinýho neměň a vyrob si nový iso anebo rovnou vypálit na RW.

    // EDIT: to přesměrovávání SHW nefunguje úplně dobře, uřízne část odkazu, kompletní odkaz na F6 driver zde:
    Kód:
    http://downloadcenter.intel.com/Detail_Desc.aspx?agr=Y&ProductID=2800&DwnldID=17883&strOSs=44&OSFullName=Windows%20XP%20Professional*&lang=eng
    hmmmm..tyo...dik za radu ale na tohle ja asi nemam...nebo mam ale zas by me to zabralo asi celej den:-D

    a jak uz sem psal...v biosu nic takovyho neni...bohuzel:-(
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Nováček
    Registrace
    Aug 2009
    Příspěvků
    11

    jedinny co muzu v biosu zmenit je cas, datum, TPM State, Boot...a tot vse...
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Dojigiri
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    1,636

    Citace Původně odesláno od glacer Zobrazit příspěvek
    hmmmm..tyo...dik za radu ale na tohle ja asi nemam...nebo mam ale zas by me to zabralo asi celej den:-D

    Neni to tak težký. Stáhni driver
    Kód:
    http://downloadcenter.intel.com/confirm.aspx?httpDown=http://downloadmirror.intel.com/17883/eng/f6flpy3289.zip&agr=&ProductID=2800&DwnldId=17883&strOSs=&OSFullName=&lang=eng
    Stáhni nLite http://www.nliteos.com/download.html

    Nainstaluj nLite, celý CD s XP překopíruj někam na disk (třeba C:\WinXPinst), rozbal někam ovladač, spusť nLite, zvol češtinu, zvol zdresář kam jsi nahrál XP, zaškrtni integrovat ovladače (zvol cestu, kam jsi je předtím rozbalil) a vytvořit iso, zvol dále, u integrace ovladačů nech přidat ovladač, zvol že je to TextMode driver, nech to proběhnout, a pak si vypal iso rovnou na CD-RW a nabootuj z něj v nb (není to asi úplně přesně, ale zhruba v tomhle smyslu, nemám tu teď u sebe nLite nainstalovaný ani instalačky XP).

    Pokud v biosu taková položka skutečně neni, tak stejně ani nemáš jinou možnost jak ty XP nainstalovat.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Nováček
    Registrace
    Aug 2009
    Příspěvků
    11

    Citace Původně odesláno od Dojigiri Zobrazit příspěvek
    Neni to tak težký. Stáhni driver
    Kód:
    http://downloadcenter.intel.com/confirm.aspx?httpDown=http://downloadmirror.intel.com/17883/eng/f6flpy3289.zip&agr=&ProductID=2800&DwnldId=17883&strOSs=&OSFullName=&lang=eng
    Stáhni nLite http://www.nliteos.com/download.html

    Nainstaluj nLite, celý CD s XP překopíruj někam na disk (třeba C:\WinXPinst), rozbal někam ovladač, spusť nLite, zvol češtinu, zvol zdresář kam jsi nahrál XP, zaškrtni integrovat ovladače (zvol cestu, kam jsi je předtím rozbalil) a vytvořit iso, zvol dále, u integrace ovladačů nech přidat ovladač, zvol že je to TextMode driver, nech to proběhnout, a pak si vypal iso rovnou na CD-RW a nabootuj z něj v nb (není to asi úplně přesně, ale zhruba v tomhle smyslu, nemám tu teď u sebe nLite nainstalovaný ani instalačky XP).

    Pokud v biosu taková položka skutečně neni, tak stejně ani nemáš jinou možnost jak ty XP nainstalovat.

    no dobre...a co kdyz to tim nebude...celej den v hajzlu a na reklamaci to pujde az v pondeli:-D v biosu fakt nic neni:-D i bratr rikal ze to musim udelat jak si rikal...:-D jenze jestli neni lepsi si do toho brna zajet (sem tam za hodinu) a at to smejdi udelajiiiiii....cekam na nej 14 dni kdyz u me mel bejt za 4 dny a jeste to nejde...
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. instalace win
    Od antonbaby v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 08-01-2014, 19:42
  2. Windows 7: instalace W7
    Od mike033 v sekci OS Windows
    Reakcí: 16
    Poslední příspěvek: 08-01-2012, 20:46
  3. Instalace OS
    Od iLianik v sekci Notebooky a netbooky
    Reakcí: 14
    Poslední příspěvek: 29-06-2011, 19:31
  4. Win 7 instalace
    Od semtu1 v sekci OS Windows
    Reakcí: 9
    Poslední příspěvek: 26-01-2010, 14:25
  5. Windows Vista: Instalace kb947821- příliš dlouhá instalace?!
    Od pepos01 v sekci OS Windows
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 20-08-2009, 21:24