Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 6 z 6

Téma: Problem pri instalaci XP

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    7

    Dobry den. Muj problem - pri instalaci XP-cek vse probiha zprvu normal, ale po naformatovani disku, vybrani instalacni slozky a konecnem kopirovani souborů se pc restartuje tak jak ma, ale po restartu kdy uz by mela instalace probihat v grafickem prostredi z hdd mi nabehne jen hlaska - pri zavadeni operacniho systemu doslo k chybe(nejsem si ted jisty presnosti hlasky) a tim vse skonci. Poprve jsem instaloval na disk kde uz byl win vista 64bit a tim padem jsem si rikal ze asi bude problem tam. Zalohoval jsem druhy hdd a disk se zalohou jsem zcela odpojil abych nahodou neco nepodelal - nahoda je blbec - disk, ktery jsem zalohoval jsem pri instalaci naformatoval (uplne formatovani, ne rychle) a instalaci provedl na cisty disk, ale problem pretrval. Zkousel sem 3 ruzne instalacky - 2 stahnute a jednu legalni koupenou, ale problem je vsude stejny. XP jsem v pc jeste asi pred pul rokem mel a fungovaly normal - jedina zmena hardware ktera byla je upgrade z 8800gt sli na gtx 275 a upgrade biosu na zakladni desce - msi nforce 650i sli platinum - verze biosu je nyni aktualni. Prosim o radu jestli nekdo mate s timto zkusenosti.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Dojigiri
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    1,636

    Je to SATA anebo IDE disk? A je první v bootovacím pořadí disků?

    U IDE disku jsem zažil, že se podobnej problém vyskytoval, když byl disk detekován v režimu CHS a ne LBA - instalace proběhla, ale nešlo z něj nabootovat.
    Naposledy upraveno uživatelem Dojigiri: 14-08-2009 v 10:08
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    7

    Je to SATA, v bootovaci tabulce je 3. po 2 optickych mechanikach.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele pas!k
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    3,894

    1. Pro Winxp budes potrebovat sata drivery ktery pomoci stisku tlacitka F6 ve spravne chvili (vyzva se ti zobrazi pri instalaci) doinstalujes.
    2. Pri instalaci uplne zrus oddil vytvor ho znova a naformatuj.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Moderátor / Poděs SHW Avatar uživatele ICEBOSS
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    3,652

    bud to ma na IDE nebo drivery doinstaloval, protoze prece pise, ze mu to nakopiruje soubory po naformatovani disku...

    zacal bych kontrolou toho disku (byt je novy - smart, povrch) a pameti. jeste mrkni do NIOSu jestli je tam nastavena hodnota Max CPUID Limit na disabled.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    7

    Tak uz sem to vcera poresil, ale nestihl sem to sem napsat protoze sem nechal winy jen doinstalovat a jely sme na chalupu. Taky me napadlo uplne zrusit oddil a zavest ho znova a pomohlo to, nevim jestli XP-ckum vadi oddil zavedeny ve Viste nebo to ze Visty byly 64bit, ale kazdopadne to pomohlo. Diky vsem za pomoc a vase odpovedi.
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Problem pri instalaci SW
    Od Georginek v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 24-04-2011, 08:35
  2. Windows 7: Problém s instalací Win 7
    Od INovák v sekci OS Windows
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 28-11-2009, 20:39
  3. Windows XP: Problém s instalací WIN XP
    Od cabic v sekci OS Windows
    Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 17-07-2009, 21:44
  4. Windows XP: Problém s instalací win xp
    Od k750flasher v sekci OS Windows
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 26-12-2008, 10:52
  5. Problem s instalaci Win
    Od aschrak v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 01-10-2008, 16:43