Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 25

Téma: HD4870 a case

  1. #1
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    185

    Zdravím,

    tak jsem teda postavil přítelkyni PC, ale když jsem dal do slotu HD4870 1GB Vapor-X od Sapphire, ne a ne se PC rozběhnout (větráky, neony, nic...).

    Nakonec jsem našel problém v tom, že grafická karta je o něco malinko širší, než case (nebo to tak aspoň vypadá) a spojení karty do slotu není 100%.

    Jedná se o case http://www.alfacomp.cz/php/product.p...40000000000A8M

    Zkoušel jsem trošku ohnout, potom ale zase nešla přišroubovat...


    Nějaké rady?
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    2,545

    tak tu case pomocí kladiva, flexy nebo jiného nástroje vhodného pro přesnou práci o pár mm rozšiř

    trochu vážnějc šoupni backplate pod základní deskou tak aby grafika seděla
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Liqid
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    419

    To mi prejde dost zvlastni pokud to neni naka Xverze ale normalni, jako ze je tak nevidim problem proc to nejde. Koukni jestli tam neco neprekazi. Popr radsi bych uriz kousek plechu ze zasleky ty grafiky nez mlatil do case.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4

    jrx jrx je offline
    Starousedlík SHW / Pilot TMF
    Registrace
    Feb 2009
    Příspěvků
    1,894

    Ta karta nemůže být širší než case, to dá rozum. Když se podíváš zezadu tak jdou vidět záslepky pozic pro porty z přídavných karet a napravo od toho je hromada místa k bočnici, zřejmě ji tam dáváš špatně. Já s tím někdy také zápasím, když se nemůžu trefit ať to tam sedne Zkus třeba vytáhnout desku a pak tam tu kartu napasovat jen tak jako kdyby si jí dával do desky a uvidíš kde ti to drhne

    edit. PC se musí rozběhnout i bez instalace grafické karty, pokud tomu tak není, bude ještě něco blbě
    Naposledy upraveno uživatelem jrx: 14-08-2009 v 20:12
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    185

    Citace Původně odesláno od matyyy Zobrazit příspěvek
    tak tu case pomocí kladiva, flexy nebo jiného nástroje vhodného pro přesnou práci o pár mm rozšiř

    trochu vážnějc šoupni backplate pod základní deskou tak aby grafika seděla
    Promiň, vím, zhruba, co po mně chceš, ale nevím, jak to provést :X

    Citace Původně odesláno od Liqid Zobrazit příspěvek
    To mi prejde dost zvlastni pokud to neni naka Xverze ale normalni, jako ze je tak nevidim problem proc to nejde. Koukni jestli tam neco neprekazi. Popr radsi bych uriz kousek plechu ze zasleky ty grafiky nez mlatil do case.
    Když tam tu kartu "narvu", tak opravdu vidím, jak je prohlá (když se dívám zezadu - na konektory). Uříznout kousek té záslepky grafiky mě taky napadlo, ale nemám asi čím.

    Citace Původně odesláno od Jiri@tncm Zobrazit příspěvek
    Ta karta nemůže být širší než case, to dá rozum. Když se podíváš zezadu tak jdou vidět záslepky pozic pro porty z přídavných karet a napravo od toho je hromada místa k bočnici, zřejmě ji tam dáváš špatně. Já s tím někdy také zápasím, když se nemůžu trefit ať to tam sedne Zkus třeba vytáhnout desku a pak tam tu kartu napasovat jen tak jako kdyby si jí dával do desky a uvidíš kde ti to drhne

    edit. PC se musí rozběhnout i bez instalace grafické karty, pokud tomu tak není, bude ještě něco blbě
    Zkoušel jsem to skoro celý den, bez výsledku. Teď jsem v práci, ale jak přijdu domů, opět to vyzkouším

    K tvému editu: MB bez grafiky se rozběhne, ale ta deska nemá int. grafiku, takže jen pípne... a když je tam ta grafika špatně vložená, "napůl", tak se nerozběhnou větráky, nic...
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6

    jrx jrx je offline
    Starousedlík SHW / Pilot TMF
    Registrace
    Feb 2009
    Příspěvků
    1,894

    Citace Původně odesláno od Bacon Zobrazit příspěvek
    K tvému editu: MB bez grafiky se rozběhne, ale ta deska nemá int. grafiku, takže jen pípne... a když je tam ta grafika špatně vložená, "napůl", tak se nerozběhnou větráky, nic...
    No rozběhnout jsem myslel jako že svítí, hučí, fouká a pípá A nic nezapínej pokud to není pevně zasazeno ve slotu.
    Btw. říkáš že karta je širší než case... bavíme se o stejném rozměru? viz. příloha:
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: 29559av copy.jpg 
Zobrazení: 101 
Velikost: 183.3 KB 
ID: 12346  
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    2,545

    hele taková technická v kterým směru je ta grafika velká?
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: thum_715004a858a8887243.jpg 
Zobrazení: 95 
Velikost: 31.9 KB 
ID: 12348  
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    185

    Citace Původně odesláno od Jiri@tncm Zobrazit příspěvek
    No rozběhnout jsem myslel jako že svítí, hučí, fouká a pípá A nic nezapínej pokud to není pevně zasazeno ve slotu.
    Btw. říkáš že karta je širší než case... bavíme se o stejném rozměru? viz. příloha:
    To právě nedělá, asi v důsledku toho nepevného zasazení ve slotu.

    Bavíme se o stejném rozměru, ale špatně jsem to formuloval, karta není širší než case, ale je evidentně širší, než ty "díry".

    Citace Původně odesláno od matyyy Zobrazit příspěvek
    hele taková technická v kterým směru je ta grafika velká?
    Tam, jak ukazuje zelená šipka, jsem to ohnul, to je vidět na foto. A příliš široká je ve směru červené.

    Citace Původně odesláno od Kotty Zobrazit příspěvek
    A jsi si jistý, že máš PCI-e (2.0) slot? I když do AGP bys to asi nenarval vůbec...přihoď fotku yákladní desky, nebo aspon její název
    Gigabyte GA-MA770-UD3 (rev. 2.0) - slot správný, zas tak hloupý nejsem


    Zelená - prohne se
    Žlutá - evidentně moc dlouhé "packy"
    Červená - kvůli zelené a žluté nesedí
    Naposledy upraveno uživatelem Bacon: 14-08-2009 v 20:40
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Aug 2009
    Příspěvků
    189

    A jsi si jistý, že máš PCI-e (2.0) slot? I když do AGP bys to asi nenarval vůbec...přihoď fotku vnitřku celé skříně, pokud možno detailně
    Naposledy upraveno uživatelem Kotty: 14-08-2009 v 20:35
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10

    jrx jrx je offline
    Starousedlík SHW / Pilot TMF
    Registrace
    Feb 2009
    Příspěvků
    1,894

    Citace Původně odesláno od Bacon Zobrazit příspěvek
    To právě nedělá, asi v důsledku toho nepevného zasazení ve slotu.

    Bavíme se o stejném rozměru, ale špatně jsem to formuloval, karta není širší než case, ale je evidentně širší, než ty "díry".
    Jo ták. Tak to je hloupým casem (čerti ti radili tohle kupovat ) a jsou tři možnosti: Zázrakem to tam napasovat, koupit nějaký civilizovaný case a tenhle prodat, ořezat ten plech na kartě, nešroubovat ji a ztratit záruku Musel bych to zřejmě vidět na vlastní oči, takhle na dálku těžko uvidím kde ti to drhne
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    2,545

    další technická šroubek co drží grafiku lze normálně dotáhnout nebo musí překonávat ty opřený dlouhý packy?
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    185

    Citace Původně odesláno od matyyy Zobrazit příspěvek
    další technická šroubek co drží grafiku lze normálně dotáhnout nebo musí překonávat ty opřený dlouhý packy?
    Právě to je ten kámen úrazu, musím na tu kartu velmi zatlačit, abych tam ten šroubek mohl dostat, při tom dojde k tomu "zpružení" té karty...
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    2,545

    když odmontuješ druhou (neprůhlednou) bočnici tak pc funguje?

    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Občasný diskutér
    Registrace
    Apr 2009
    Příspěvků
    66

    zkus ty dlouhe packy NEDAVAT dole do case -odpruzit je smerem dovnitr a pak prisroubovat upevnovaci sroubek, nebo upravit mechanicky case. a sedi ti ostatni konektory na MB? pasuji do otvoru? nemuzes mit podle toho jak moc to mas prohle moc vysoko nad plate MB??
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    185

    Citace Původně odesláno od matyyy Zobrazit příspěvek
    když odmontuješ druhou (neprůhlednou) bočnici tak pc funguje?

    Narážíš asi na to, jestli tam někde nemám "studeňák", co? Bočnice nemá vliv, pouze zasunutí GK.

    Citace Původně odesláno od opicak666 Zobrazit příspěvek
    zkus ty dlouhe packy NEDAVAT dole do case -odpruzit je smerem dovnitr a pak prisroubovat upevnovaci sroubek, nebo upravit mechanicky case. a sedi ti ostatni konektory na MB? pasuji do otvoru? nemuzes mit podle toho jak moc to mas prohle moc vysoko nad plate MB??
    Odpružit je dovnitř je problém, není tam na ně místo, tam je MB totiž. Pokud je ohnu, nezastrčím je už pod MB... Ostatní konektory jsou OK.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední