Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 24

Téma: Nový PC

  1. #1
    Občasný diskutér
    Registrace
    Aug 2008
    Příspěvků
    51

    Ahoj chtěl bych přesedlat z AMD na INTEL jakou desku a procesor byste mi doporučily, kdyžtak poměr:cena=Výkon, maximálně do toho mohu dát 15tis...se vším všudy(case,WIN,atd.)poradte mi jaké jsou nejlepší kousky a podoktnu že bych chtěl taktovatdíky moc
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2

    jrx jrx je offline
    Starousedlík SHW / Pilot TMF
    Registrace
    Feb 2009
    Příspěvků
    1,894

    Citace Původně odesláno od Roman008 Zobrazit příspěvek
    Ahoj chtěl bych přesedlat z AMD na INTEL
    Počítače nejsou koně, tak z jakého důvodu?

    S tímhle rozpočtem koupíš maximálně Core 2 Duo řady 7xxx + nějakou tu p43 desku třeba. Jinak nejlevnější systém který se vyplatí je Microsoft Windows Vista Home Premium CZ 64bit OEM SP1 s kupónem na upgrade na Windows 7 za 2 745,-


    edit:

    Intel Core 2 Duo E7400 BOX
    Cooler Master Hyper 212 Plus - nebo levnější, když budou tlačit peníze
    Gigabyte GA-EP43-DS3 (rev.1.0)
    Kingston HyperX 4GB BlackEd. (kit 2x 2GB) 1066MHz
    Sapphire ATI Radeon HD 4850 512MB DDR3 Battle. 11132-35-22R + je k tomu hra
    Seasonic Energy Knight SS-500ET 500W OEM
    WD Caviar Blue 3.5" 640GB WD6400AAKS
    LG GH22NS SecurDisc černá OEM
    Cooler Master Centurion 534 Light
    Microsoft Windows Vista Home Premium CZ 64bit OEM SP1 + kupón

    za 15 915,- Kč nebo míň (při objednávce poštou)

    nebo to samé s

    AMD Phenom II X2 545
    Gigabyte GA-MA770-UD3 (rev. 2.0)

    za 15 245,- Kč nebo míň (při objednávce poštou).

    Pokud je 15 tisíc absolutní maximum, doporučuji druhou variantu a 250kč ušetříme na chlazení
    Naposledy upraveno uživatelem jrx: 14-08-2009 v 18:43
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Liqid
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    419

    Cenu bys moch srazit na HDD. Ten muzes kdykoliv pridat a na zaklad se mi zda 640 zbytecne moc, jde li nam o usetreni dal bych tam dal radsi linux zdarma a strcil tam quad aspon Core 2 Quad Q8200 ten je asi za 3,5 K. Do dual core nema cenu investovat.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4

    jrx jrx je offline
    Starousedlík SHW / Pilot TMF
    Registrace
    Feb 2009
    Příspěvků
    1,894

    Citace Původně odesláno od Liqid Zobrazit příspěvek
    Cenu bys moch srazit na HDD. Ten muzes kdykoliv pridat a na zaklad se mi zda 640 zbytecne moc, jde li nam o usetreni dal bych tam dal radsi linux zdarma a strcil tam quad aspon Core 2 Quad Q8200 ten je asi za 3,5 K. Do dual core nema cenu investovat.
    Linux? A na co by měl dokupovat další disk, tenhle je 2x větší za 1,5x větší cenu (prostě o 5 stovek místo tisícovky kdyby koupil další a stejný). Navíc taky jsem si myslel že 640 je moc že 320 stačí a už uvažuju o koupi dalšího nebo že si na vánoce nadělím externí To místo se neztratí A c2q do 15k PC vč. OS je dosti neekonomické IMHO.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    2,545

    do 15ti se dá vejít i s x3

    ale stále tu nevidím zásadní info od autora k čemu ten pc chce používat?
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6

    jrx jrx je offline
    Starousedlík SHW / Pilot TMF
    Registrace
    Feb 2009
    Příspěvků
    1,894

    Citace Původně odesláno od matyyy Zobrazit příspěvek
    do 15ti se dá vejít i s x3

    ale stále tu nevidím zásadní info od autora k čemu ten pc chce používat?
    Tu desku bych tam nechal tak jak je raději. S tím chladičem na kartě od asusu nemám zkušenosti, s tím od sapphire ano a je v pohodě (a má k tomu i hru i když to není podstatné). Ušetřit na zdroji se dá, 400w stačí.
    Užití PC předpokládám takové to běžné jako internet, filmy, office, hry + ostatní věci na které to pc stačí bohatě
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Občasný diskutér
    Registrace
    Aug 2008
    Příspěvků
    51

    Mno budu hrát nějaké hry jako GTA IV,NFS všechny serie, a pracovat s videem(formátovaní, stříhání atd.. jinak běžně kancl.programy grafika, muzika,internetjinak disk mám 500GB ten si asi nechám a DVD-RW jinak mi stačí XPzatím díky za tipy jinak těch 15tis není max.hranice ale rád bych se do toho vešel
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Občasný diskutér
    Registrace
    Aug 2008
    Příspěvků
    51

    Počítače nejsou koně, tak z jakého důvodu?

    Z důodu taktu,stability atd
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9

    jrx jrx je offline
    Starousedlík SHW / Pilot TMF
    Registrace
    Feb 2009
    Příspěvků
    1,894

    Fajn takže to mění situaci. Koupil bych ten X3 (ale né s tím biolitem od matyho ) a pokud máš svůj 500gb disk tak se koupí pouze 320gb verze teď.

    A myslíš že intel je stabilní a lze ho taktovat a amd ne? Omyl, Phenomy II jsou kvalitní procesory které toho vydrží hodně a navíc se stává že tě limituje spíš deska než procesor (zvláště u levnějších kusů, na lepší desku by si musel zřejmě zvýšit rozpočet ale to vykoumáme)
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    2,545

    Citace Původně odesláno od Roman008 Zobrazit příspěvek
    Počítače nejsou koně, tak z jakého důvodu?

    Z důodu taktu,stability atd
    ta doba skončila tak před 10lety
    kdy bylo amd pomalé a nestabilní

    zajímavá sestava na intelu je od 16ti a výš
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Občasný diskutér
    Registrace
    Aug 2008
    Příspěvků
    51

    Citace Původně odesláno od matyyy Zobrazit příspěvek
    ta doba skončila tak před 10lety
    kdy bylo amd pomalé a nestabilní

    zajímavá sestava na intelu je od 16ti a výš
    Já vím ale stejnak o něco málo je intel rychlejší...
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    2,545

    Citace Původně odesláno od Jiri@tncm Zobrazit příspěvek
    Fajn takže to mění situaci. Koupil bych ten X3 (ale né s tím biolitem od matyho )
    dej pokoj, biolit umí třeba odemykat jádra což deska s pár g mědi navíc neumí (byla tu zmíňka o taktování)
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13

    jrx jrx je offline
    Starousedlík SHW / Pilot TMF
    Registrace
    Feb 2009
    Příspěvků
    1,894

    Citace Původně odesláno od Roman008 Zobrazit příspěvek
    Já vím ale stejnak o něco málo je intel rychlejší...
    Intel není rychlejší než amd, rychlejší může být pouze jeden procesor vůči druhému. Jedině kdyby Intel vyráběl procesor rychleji než AMD, pak lze tvrdit že je rychlejší. Doporučuji shlédnout tento test: http://www.svethardware.cz/recenze-l...-v-testu/27006

    edit. Fakt? Tak to jo, ale když vidím ty elyty na biolitu tak se hrozím a vracejí se mi noční můry o nafukovacích elytech A navíc na té desce ani na tom procesoru není napsané "odemkněte si další jádro", pouze je tu možnost. Když chytne zmetka (poškozené jádro) tak smůla Ale na biolitu se mu bude možná lépe taktovat, to co mám já stojí za prd, 3,2ghz na default voltáži, ale co by člověk chtěl za ty prachy
    Naposledy upraveno uživatelem jrx: 14-08-2009 v 19:51
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Občasný diskutér
    Registrace
    Aug 2008
    Příspěvků
    51

    No já bych chtěl hlavně i kvalitní a jako myslel jsem že Intel má rychlejší procesory než AMD ne že firma je rychlejší Jinak nechci ho skládat hnedka nemám tedka finance počítám cca 2-3 měsíce zatí si to chci pořádně probrat +/-. a co myslíte Nový Intel core i5? až výjde...myslím že ej to scket1156..nebylo by lepší si na to počkat?
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15

    jrx jrx je offline
    Starousedlík SHW / Pilot TMF
    Registrace
    Feb 2009
    Příspěvků
    1,894

    2-3 měsíce je dlouhá doba, to už budou na trhu jiné komponenty zase a ceny úplně někde jinde. Sestava se musí stavět TEĎ, né 3 měsíce dopředu Takže buď postavíme PC teď a nebo se sejdem za 2-3 měsíce znova. Na i5 čekat můžeš, ale to by si mohl čekat taky roky, protože bych řekl že nebudou nejlevnější a než počkáš až spadne cena zase se oznámí nějaký nový HW a ty zase budeš čekat a zase a pak už budeš stár
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Novy HDD
    Od Queedo v sekci Storage (úložná zařízení)
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 10-09-2012, 19:07
  2. Nový Hdd
    Od hydrovany v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 02-06-2009, 21:46
  3. Nový PC
    Od Chromečka v sekci PC - archiv
    Reakcí: 24
    Poslední příspěvek: 02-09-2008, 14:17
  4. Nový PC
    Od robotic v sekci PC - archiv
    Reakcí: 23
    Poslední příspěvek: 24-08-2008, 12:11