Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 17

Téma: Vypnutí napájení USB když je vyplé PC

  1. #1
    Občasný diskutér
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    56

    Zdravím,
    koupil jsem si novou myšku - krásně svítí, ale bohužel i když vypnu PC. Připojuje se klasicky přes USB, a tak jsem hledal možnosti napájení USB ve Vistě i BIOSu, bohužel ale neúspěšně.
    Základní desku mám Asus P5KC. Předem děkuji za jakoukoliv radu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Obyvatel SHW / Pilot TMF Avatar uživatele grapherX
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    891

    To znám. Přesně tohle jsem také řešil. Bohužel jediné řešení je vypnout zdroj PC a nebo jej úplně odpojit od sítě. Nejlepší asi bude mít zásuvky s vypínačem a vždy při skončení pre ji vypnout.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Dojigiri
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    1,636

    USB legacy support je zapnutej nebo vypnutej? Pokud zapnutej, tak zkus vypnout (ale pokud máš i USB klávesnici tak to nelze, protože by ti už nešla v biosu ale až ve Windows, jedině že bys použil redukci USB/PS2). Případně jestli nemáš povolenej nějakej Wake up from USB nebo něco takovýho.

    Navíc, na některých deskách jsou některý USB konektory "speciální" (aby z nich právě např. fungoval wake up z klávesnice i po vypnutí), takže jsou napájený i po vypnutí a ostatní napájený nejsou. Většinou to bejvají USB konektory nejblíž PS/2 vstupům. Takže můžeš zkusit přepojit myš do jiných USB konektorů někde dole, jestli to nepomůže.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4

    StD StD je offline
    Starousedlík SHW Avatar uživatele StD
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    1,969

    Citace Původně odesláno od Hofik Zobrazit příspěvek
    Zdravím,
    koupil jsem si novou myšku - krásně svítí, ale bohužel i když vypnu PC. Připojuje se klasicky přes USB, a tak jsem hledal možnosti napájení USB ve Vistě i BIOSu, bohužel ale neúspěšně.
    Základní desku mám Asus P5KC. Předem děkuji za jakoukoliv radu.
    No a u mne je to přesně opačně - u mne byla myš "pod proudem" jen když byla přes Hub, teď jsem ji přesadil do portu USB blíže k PS/2 (viz Dojigiri...) a vypíná. Zato prázdný Hub pro změnu svítí do světa (diodou) i po vypnutí (na vzdálenějším portu...). Vtipné jsou také "zkratové situace", kdy se při současném zapnutí Flashky a Mp3Playeru pro nabíjení tento naopak dokáže pěkně vybít do 0.00 mAh...

    Edit: pro upřesnění - deska DFI LanParty cosi..., Soc. 939.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Moderátor / Poděs SHW Avatar uživatele ICEBOSS
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    3,652

    neni tam na to nekde nekde jumper na desce - nejaky standby USB 5V? v biosu vypni wake on USB.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Občasný diskutér
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    56

    Citace Původně odesláno od Dojigiri Zobrazit příspěvek
    USB legacy support je zapnutej nebo vypnutej? Pokud zapnutej, tak zkus vypnout (ale pokud máš i USB klávesnici tak to nelze, protože by ti už nešla v biosu ale až ve Windows, jedině že bys použil redukci USB/PS2). Případně jestli nemáš povolenej nějakej Wake up from USB nebo něco takovýho...
    USB legacy Support jsem nikde nenašel (předpokládám, že by se měl nacházet v BIOSu). Klávesnici přes USB mám a řešit to redukcí se mi zdá... no... je to herní klávesnice s pozlaceným konektorem, tak se mi to zdá škoda

    Citace Původně odesláno od Dojigiri Zobrazit příspěvek
    ...Navíc, na některých deskách jsou některý USB konektory "speciální" (aby z nich právě např. fungoval wake up z klávesnice i po vypnutí), takže jsou napájený i po vypnutí a ostatní napájený nejsou. Většinou to bejvají USB konektory nejblíž PS/2 vstupům. Takže můžeš zkusit přepojit myš do jiných USB konektorů někde dole, jestli to nepomůže.
    Klávesnice i myš jsou zapojeny docela nízko (ob dva USB konektory). Navíc se o nich v manuálu k MB nic nepíše

    Citace Původně odesláno od ICEBOSS Zobrazit příspěvek
    neni tam na to nekde nekde jumper na desce - nejaky standby USB 5V? v biosu vypni wake on USB.
    O jumperu nic nevím, bojím se jakkoliv zasahovat do vnitřností Na ten Wake on USB ještě kouknu a dám vědět. Zatím děkuji.

    Jinak, problém s myškou jsem provizorně vyřešil přepínáním na jiný profil (který nesvítí) před vypnutím PC.

    Mimochodem, všiml jsem si, že když je vypnutý PC a na klávesnici zmáčknu jakékoliv tlačítko, tak se na ní rozsvítí NumLock (klávesnice je celá podsvícená, ale podsvícení kláves se nezapne... naštěstí).
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele Marenek
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    242

    ještě zkus změnit nastavení úspornýho režimu z S3 na S1 (odhaduju). pokud nepoužíváš úspornej režim, mohlo by to zafungovat.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Dojigiri
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    1,636

    Citace Původně odesláno od Hofik Zobrazit příspěvek
    Klávesnice i myš jsou zapojeny docela nízko (ob dva USB konektory). Navíc se o nich v manuálu k MB nic nepíše

    ...

    Mimochodem, všiml jsem si, že když je vypnutý PC a na klávesnici zmáčknu jakékoliv tlačítko, tak se na ní rozsvítí NumLock (klávesnice je celá podsvícená, ale podsvícení kláves se nezapne... naštěstí).
    Tak ještě můžeš zkusit je dát naopak blíž nahoru, jestli to nemáš stejně jako StD (ono u různých desek to bejvá různě a některý takovou funkci nemají vůbec, takže to byl jen takovej nápad).

    Očividně zůstávají USB pod proudem, mohlo by to být určitě i kvůli nějakýmu povolenýmu Wake on v Biosu, jak zmiňoval Iceboss.

    Citace Původně odesláno od Hofik Zobrazit příspěvek
    Klávesnici přes USB mám a řešit to redukcí se mi zdá... no... je to herní klávesnice s pozlaceným konektorem, tak se mi to zdá škoda
    LOL, oni už se dělaj pozlacený konektory i u klávesnice jo? ... no já mám taky usb klávesnici, ale používám redukci na PS/2, ono zrovna u klávesnice imho člověk nepotřebuje takovou odezvu, na kterou by PS/2 nestačil (ani ve hrách). Já teda redukci používám hlavně z toho důvodu, že přes USB mi nefunguje probouzení z klávesnice (abych se nemusel shejbat pro zapnutí PC k tlačítku ).

    Citace Původně odesláno od Marenek Zobrazit příspěvek
    ještě zkus změnit nastavení úspornýho režimu z S3 na S1 (odhaduju). pokud nepoužíváš úspornej režim, mohlo by to zafungovat.
    Pokud máš XP (jak je na tom Vista nevím) tak bych tohle tak úplně nedoporučoval, ono totiž po téhle změně je potřeba přeinstalovat systém (lze to teda obejít použitím určitýho speciálního postupu pro nastavení správnýho ovladače, nevím už zcela přesně, ale myslím že je potřeba změnit HAL).
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele Marenek
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    242

    Citace Původně odesláno od Dojigiri Zobrazit příspěvek
    Pokud máš XP (jak je na tom Vista nevím) tak bych tohle tak úplně nedoporučoval, ono totiž po téhle změně je potřeba přeinstalovat systém (lze to teda obejít použitím určitýho speciálního postupu pro nastavení správnýho ovladače, nevím už zcela přesně, ale myslím že je potřeba změnit HAL).
    počkej, počkej! ty chceš tvrdit, že změna povolené hloubky usnutí vyžaduje změnu ovladače? ovladače na ACPI? standardní a všudefungující věc? nejsi trochu paranoidní?
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Dojigiri
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    1,636

    Ano, změna S1 na S3 (nebo naopak) v Biosu způsobí nefunkčnost ACPI (úsporných režimů), někdy způsobuje zamrzání systému.

    Např. zde: http://forums.overclockers.com.au/sh...d.php?t=552956
    Spot on - if you change from S1 to S3 in the BIOS, you need to do the following to make sure it all works properly:

    1. Make sure that all of your USB jumpers are set to the 5V standby setting (so they still provide some juice when the PC is sleeping - otherwise you cannot wake the PC with the keyboard or mouse, etc).
    2. Reinstall Windows from scratch. The HAL has changed, and you absolutely, positively, need to do this. Found out the hard way when using MCE 2005.

    Existuje postup, jak to obejít (nějaká utilita, kterou je možný změnit HAL bez reinstalace Windows, a zásahy do registru), ale jsem teď nějak línej to hledat, mám dojem, že už někdy dřív jsem už sem na fórum i ten postup dával. Platí pro XP, jak je to ve Vistě nevím, ta už to má možná řešený nějak líp.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Občasný diskutér
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    56

    Tak Wake on USB v BIOSu neni

    Zkoušel jsem ještě pátrat přímo na oficiálnim webu výrobce myšky (roccat.org) a našel jsem tam tohle (Kone = jméno myšky):
    Question: The lights on the Kone are still shining after I shut my PC down / turn it into energy save modus.
    Answer: It's normal that on some mainboards the light is still shining after the PC is turned off or in "energy save" modus. Other mice do that as well, this is due to the fact that after the shutdown of the system, there is still power being pumped thru the USB Ports. You can however, turn this off on almost every Mainboard. In the BIOS you often find it under the point "USB Legacy Support".
    V BIOSu jsem našel položku Legacy USB Support, která byla na Auto, tak jsem to přehodil na Disabled a.... pořád stejný
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele Marenek
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    242

    Citace Původně odesláno od Dojigiri Zobrazit příspěvek
    Ano, změna S1 na S3 (nebo naopak) v Biosu způsobí nefunkčnost ACPI (úsporných režimů), někdy způsobuje zamrzání systému.
    řek bych, že jde o jednu z urban legend
    (případně věc dávno překonanou, nebo třeba závislou na chipsetu)

    jednak jsem za svůj počítačový život neslyšel, jednak to popírá má vlastní zkušebnost.
    před týdnem jsem přeinstaloval xp, úplně načisto. když došlo na ladění uspávání koukám, že to spát úplně nechce a hučí větráky. kouknu do biosu a vidím S1. přenastavím na S3, rebootnu a vesele už týden uspávám bez jakéhokoliv přeinstalovávání čehokoliv.

    a určitě jsem s tím bez jakýchkoliv katastrofických následků laboroval i dřív.

    tak nestraš lidi
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele Marenek
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    242

    Citace Původně odesláno od Hofik Zobrazit příspěvek
    V BIOSu jsem našel položku Legacy USB Support, která byla na Auto, tak jsem to přehodil na Disabled a.... pořád stejný
    člověče, takhle před spaním, koukaje na stále svítící myšku u jednoho k "expedici" připravenýho oprášenýho počítače (mb Asus A7V600), mě došlo, že když jsem zkoušel na něm linux (slax, ubuntu), tak po vypnutí byla myš zhasnutá. že svítí jen po vypnutí windowsama. pokud se mi to už všechno nemate. to by pak ukazovalo spíš na nějaký drivery/nastavení ve woknech...
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Apr 2009
    Příspěvků
    159

    Použil jsem zásuvku na 220V Slave/Master, kam mám připojený PC + všechny periferie a mám po problému, že se občas něco softwarově nevypne. Není to zrovna profi řešení chyby softwaru, ale mě vyhovuje.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Občasný diskutér
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    56

    Citace Původně odesláno od Marenek Zobrazit příspěvek
    člověče, takhle před spaním, koukaje na stále svítící myšku u jednoho k "expedici" připravenýho oprášenýho počítače (mb Asus A7V600), mě došlo, že když jsem zkoušel na něm linux (slax, ubuntu), tak po vypnutí byla myš zhasnutá. že svítí jen po vypnutí windowsama. pokud se mi to už všechno nemate. to by pak ukazovalo spíš na nějaký drivery/nastavení ve woknech...
    Já mám pocit, že to dokonce nedělaly ani XP, jen ty zatracený Visty (s Vistama se mi občas stane, že po vypnutí PC zůstane svítit Num Lock, s XP se mi to nestalo ani jednou, ale mohlo to být tim, že se mi ty XPčka v počítači moc dlouho neohřály
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Neotevření HDD v XP i když ho PC vidí
    Od Dr.Street v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 21-11-2010, 13:26
  2. Když Vás práce baví :(
    Od xmarek v sekci Volná témata
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 21-03-2010, 21:18
  3. PC nenaběhne, a když ano tak zamrzá..
    Od Martina84 v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 14
    Poslední příspěvek: 19-01-2009, 23:20
  4. CO znamená když je grafika OEM?
    Od grapherX v sekci Grafické karty
    Reakcí: 12
    Poslední příspěvek: 09-10-2008, 15:03
  5. Spam - když už, tak už
    Od Smeli v sekci Volná témata
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 11-12-2006, 22:16