Nové Pc a nefunguje obraz
Zdravim,
mam takový problém, postavil jsem nové PC, Intel Core i7 920, deska ASUS P6T SE 90-MIB870, GK SAPPHIRE HD 4850X2, paměti 4GB (KIT 2x2GB) DDR3 1600MHz CL9-9-9-24 CORSAIR TWIN3X XMS3 DHX po zapnutí mi nenaběhne obraz i přes to, že vše běží. Mam podezření na procesor, ale nemam s tím žádnou zkušenost a opravdu nevím, jak svojí domněnku potvrdit. Máte někdo nějakou radu co s tím? Jak zjistit, zda je to opravdu procesorem, ten jediný totiž nebyl nový.
mam takový problém, postavil jsem nové PC, Intel Core i7 920, deska ASUS P6T SE 90-MIB870, GK SAPPHIRE HD 4850X2, paměti 4GB (KIT 2x2GB) DDR3 1600MHz CL9-9-9-24 CORSAIR TWIN3X XMS3 DHX po zapnutí mi nenaběhne obraz i přes to, že vše běží. Mam podezření na procesor, ale nemam s tím žádnou zkušenost a opravdu nevím, jak svojí domněnku potvrdit. Máte někdo nějakou radu co s tím? Jak zjistit, zda je to opravdu procesorem, ten jediný totiž nebyl nový.
Vadný procesor dokáže deska většinou detekovat. Projeví se to např. tak, že deska (pokud je zapojený PC speaker) 5 krátce pípne. S fotografií desky co je na netu nedokážu zjistil jestli má deska integrovaný PC speaker.
Díky za velice rychlou reakci. Bohužel ani já nevím o přítomnosti integrovaného speakeru, každopádně teď jsem zkusil odpojit všechny " System panel connector " a nic nepípalo, a jediné u čeho si nejsem jistý v zapojení u " System panel connector " je právě ten speaker, jelikož od casu manual nemam a popis na konektorech kde neni jasně napsaný speaker je pro mě k ničemu, tak nevím jestli +D -D ground a +5V který na jeho místě mam zapojený je opravdu speaker na casu.
Zde je zapojení PC speakeru. Doufám, že je to shodné s Vaší deskou.
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
Ano shodné to je, jen mi jde o označení konektorů pro speaker, které jdou z casu, jediné které přebývají mají označení +5V ten je jasný, pak ground ten jsem dal hned vedle a pak +D, -D a dva bez označení (červený a černý drát), takže jsem dal -D na pozici druhý ground a +D na pozici SPEAKER a nevím jestli je to zapojené správně.
Ze speakeru na casu by měly vést pouze dva dráty. Většinou bývají červený a černý. V podstatě není tak důležité jestli se tyto dva dráty prohodí. Těm drátům co popisujete nerozumím. Otázka je co všechno je na casu integrované. :notsure
[quote=zabho;282287]Ano shodné to je, jen mi jde o označení konektorů pro speaker, které jdou z casu, jediné které přebývají mají označení +5V ten je jasný, pak ground ten jsem dal hned vedle a pak +D, -D a dva bez označení (červený a černý drát), takže jsem dal -D na pozici druhý ground a +D na pozici SPEAKER a nevím jestli je to zapojené správně.[/quote]
Speaker sa zapája na vývody označené na doske ako +5V a SPEAKER. Vidno to na priloženom obrázku, kde je speaker pripojený na krajné dva piny 4-pinového konektora ...
Speaker sa zapája na vývody označené na doske ako +5V a SPEAKER. Vidno to na priloženom obrázku, kde je speaker pripojený na krajné dva piny 4-pinového konektora ...
cervena je plus... je zapojeny napajeni grafiky? sedi ta grafika dobre ve slotu? jaky je zdroj? a nekdo ti miril na hlavu pistoli, ze sis koupit takovy monstrum? :-D
Teď by měl být speaker zapojený správně, ale nic nepíská. Grafika napájená je a ve slotu by měla sedět dobře i když přes ty chladiče, tam uplně dobře nevidim. Zdroj je LC POWER LC6600GP, 600W ATX 2.2, aktivní PFC, 4x SATA, 120mm ventilátor.
[code]a nekdo ti miril na hlavu pistoli, ze sis koupit takovy monstrum? :-D
[/code]Chtěl jsem to hlavně na facebook :-D
EDIT: Pánové děkuji za pomoc ale už to frčí. Problém byl v zapojení RAM, nevšiml jsem si totiž, že uspořádání dvou RAM je trochu jinak než jsem si myslel.
[code]a nekdo ti miril na hlavu pistoli, ze sis koupit takovy monstrum? :-D
[/code]Chtěl jsem to hlavně na facebook :-D
EDIT: Pánové děkuji za pomoc ale už to frčí. Problém byl v zapojení RAM, nevšiml jsem si totiž, že uspořádání dvou RAM je trochu jinak než jsem si myslel.
OT: Ten zdroj bych raději vyměnil, v budoucnu (i nedaleké budoucnosti) by mohly s ním být dost problémy. Podle všeho patří mezi to nejhorší na trhu (to LC)
Teď mam ale trochu jiný problém, chci nainstalovat visty ale po nabootování kdy se mi zobrazilo " Windows is loading " se mi ukáže jen černá obrazovka a nechce to jít dál. Xpčka naběhnou dobře až do instalace, dáljsem to nezkoušel, nevíte někdo co s tím?
Jinak kdyby jsi chtěl měnit zdroj, tak abys zas nešlápl vedle :D Tak se poohlížej po značkách Seasonic, Enermax a Corsair, momentálně asi to nejlepší na trhu....Co se týče toho nového problému, jestli myslíš bootování z DVD Vist, tak tam mi taky trvalo vcelku dlouho než se načetl instalátor, ale místo černé obrazovky jsem viděl "Vistovský" pozadí....zkus počkat pár minut a pokud se to nerozjede, tak bude někde problém....Jinak ty Visty jsou originál?
Určitě juknu po těch zdrojích asi hned zítra. Každopádně problém byl v biosu, někde jsem změnil IDE za něco jinýho už nevim co to bylo. Každopádně už to běží bez problémů. Děkuji všem za pomoc!