Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 6 z 6

Téma: Rychle casovane DDR II 800 na zakladnim napeti ?

  1. #1
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    1,334

    Poradte cim nahradit moje Transcend aXeRam DDR II 800MHz 4-4-4-12 na 1.8V ?

    Mam 2x1GB, chtel jsem dokopit jeste jednou 2x1GB ale nejak se nedaji sehnat, kde je maji v seznamu tak dostupnost 2 tdny a kdyz jim mailnu tak nevi jestli je vubec sezenou.

    Problem je ze vsechny ostatni snadno dostupne pameti a to i podtaktovane DDR II 1200, neustoji na 1.8V casovani 4-4-4-12 abych je mohl jednosuse pridat ke stávajícím dvema.

    Ty transcendy jsou skoro dokonaly, malo se hrejou, jsou spolehlive, nepretezuji napajeni z desky a jsou vlastne i energeticky usporny.

    Takze shanim nejake ktere zvladnou na 800 MHz, 1,8V casovani 4-4-4-12, bud 2x1GB na pridani, i kdyz to asi dual nevezme co, nebo rovnou 2x2GB
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    1,334

    Tak jsem nakonec sehnal ty samy akorat 2x2GB, vysledek je perfektni maka to 3GB+3GB v dualu 800MHz 4-4-4-12.

    Tyhle pameti opravdu stoji za to.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele fanynek
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    2,057

    Jen pro zvědavost..... Musel jsi zvedat napětí, aby ti to chodilo s těma čtyřma modulama stabilně? Předpokládám, že máš tedy 64bit OS......
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    1,334

    Nikoliv, bezi to na zakladnim napeti 1,8V coz je presne to ceho jsem chtel dosahnout.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele fanynek
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    2,057

    Citace Původně odesláno od |Mio| Zobrazit příspěvek
    Nikoliv, bezi to na zakladnim napeti 1,8V coz je presne to ceho jsem chtel dosahnout.
    Takže 2x1GB + 2x2GB moduly Transcend aXeRam na frekvenci 800MHz s časováním 4-4-4-12 a napětím 1,8V běží stable v dualu.
    To je dobrý vědět. Často bývá se čtyřma modulama malinko potíž a chtějí trochu víc krmit. Ď.
    P.S. OCCT, Orthos a podobný blbiny jsi asi zkoušel. Viď?
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    1,334

    Nebyl duvod delat stress testy, jedou mi na tom Windows 7 x64 bez swapu, takze jakykoli problem uz by se projevil formou BSOD.

    Jediny co jsem zkousel pustit byl memtest, ale nevydrzel jsem to ani do poloviny.

    Hlavne sem se bal te kombinace 2+1 na kanal, tedy nova+starsi, ze se mi nerozjedou v dualu, ale jsou v pohode.

    Dle jedec maji byt na 4-4-4-12-23, jedou na 4-4-4-12-22-2T, mam to na desce Gigabyte GA-MA790FX-DS5 s velice slusnym Cooler Master iGreen 600W zdrojem.

    Ani jsem je nezkousel poladit, nemam to za potrebi, spis mi slo o spotrebu a aby se neprehrivaly.

    Jinak kdo by mel zajem do druheho dne mi je poslali z www.dxt.cz
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Reakcí: 10
    Poslední příspěvek: 18-09-2011, 15:09
  2. Windows 7: Jak udržet windows 7 rychlé
    Od matata v sekci OS Windows
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 09-05-2010, 19:49
  3. OCZ Colossus je 3,5''SSD, 1TB, rychlé, drahé
    Od Polesovak v sekci Aktuality
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 10-12-2009, 06:46
  4. Rychlé probuzení
    Od Suprak v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 29-04-2009, 15:15
  5. Rýchle kontakty
    Od wili14 v sekci Internet
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 16-12-2007, 19:22