Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

porblém s PC

ageer (13)|18.8.2009 12:59
Dobrý den.
Měl bych jeden problém. Mám počítač MB: DFI Infinity nF4, procesor: Opteron, Graf: GeForce x800 GT2 atd... Už dříve jse mi začali objevovat problémy, jake že počítač jse nestupstil, když při startu bylo zapojené USB. Tento problém jsem neřešil, všechny nepotřebné USB při jsem vypojil. Těď mi ovšem nastal problém. Ze začatku při startu počítače jse na obrazovce nezobrazilo nic, počítač pravidelně pípal. Proto jsem ho rozebral, znova složil a vše v pohodě... Při prvním spuštění po rozebrání se objevila hláška cmos checksum error. Nejspíše to bylo tím, že jsem vyndal baterku... Baterku jsem vyměnil, ale teď počítač spustím a nic se obrazovce nezobrazuje, MB nepíská, prostě nic... V grafice podle mě problém nebude, i když do obrazovky nejde signál, je to nejspíše v MB, ale kde a jak si s tím mám poradit? Díky moc za odpověď
r34ktor (7477)|18.8.2009 13:21
Zapojil jsi správně všechny kabely?
Větráky se točí?
Zkoušel jsi vyresetovat CMOS pomocí jumperu?
Co máš za zdroj? Jak je starý?
petr.svec (320)|18.8.2009 13:32
zkusil jsi odpojit všechny kabely venku jako ty zmiňované usb

takle mi to připadá jako by jsi zpaomněl na nějakou část napájení např přídavné na grafiku či tak podobně

... jinak by jsi se měl dostat do stavu kdy počítač sice nenajede, ale pípá... a následně podle typu pípání počtu krátkých dlouhých... lze přes google dohledat "error beep codes" pro výrobce tvého desky... kde se např. dočteč že 3x kráce 1x dlouze je grafika
nebo něco zcela jiného ... to by ti mělo pomoci
ageer (13)|18.8.2009 14:11
větráky se točí, Cmos vyresetován. stále žádná změna. Zdroj je Eurocase 350x. Jdu ho zkusit vymenit...
pas!k (3765)|18.8.2009 14:19
Ten zdroj je dost pravdepodobna pricina..
ageer (13)|18.8.2009 14:30
taky jsem si to myslel, ale nic. zdroj je v poradku. dal jsem tam jiny ale stejny problem, ale!! po tom co jsem vymenil zdroje a dal tam zpet puvodni, pocitac nabehnul. jen jednou ale, po resetu opet zadny signal do monitoru.
pas!k (3765)|18.8.2009 14:35
Nejaky spatny spoj nekde? Si si jisty ze mas vse spravne zapojene ? Ja bych to v tomto pripade rozebral a poskladal na stole bez zapojeni na case .. zapnout a vypnout to muzes propojenim pinu sroubovakem .. nezapojuj disky mechaniky nic .. nech tam jednu pamet proc grafiku a zkus co to udela.. Co kondiky na desce? Nikde zadnej nafoukanec?
ageer (13)|18.8.2009 14:41
Ja si taky myslel spoj, ale proste je to o tom, ze to jednou nabehne a pak ne a to s tim vubec nehejbu, nic. zkousel jsem to rozebrat dvakrat, znova posladat. Vzdycky po slozeni to jednou nabehne. pak zase cerna obrazovka. kondiky sem kontroloval... vypadaji v poradku. este posledni moznost. zkusim dat grafarnu do jineho pocitace...
ageer (13)|18.8.2009 14:57
tak grafická karta je v pořádku. zůstává už tedy jenom MB...
ageer (13)|18.8.2009 17:46
nemáte jeste nekdo nejaky napad co tim, nez koupim novou MB?
Kaizer Soze (58)|18.8.2009 21:46
[quote=ageer;283058]tak grafická karta je v pořádku. zůstává už tedy jenom MB...[/quote]

ja by som sa na 1010% presvedcil ci su dobre dotlacene moduly ram, mal som podobny problem...