Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 10 z 10

Téma: Dlouhodobý problém s plynulostí Opery

  1. #1
    Občasný diskutér Avatar uživatele Magnatt
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    146

    Jak název vypovídá, mám problém s plynulým chodem Opery, již dlouhou dobu se mi prostě trhá, respektive mi po chvilkách vytěžuje procesor, samozřejmě nejčastěji je to při loudingu stránek, ale není to pravidlem ( stačí jít třeba i do menu, mnohdy to jede v pohodě, někdy bych PC rozflákal). Dělalo mi to jak na Vistách, tak i ted na 7. Nemáte s tím někdo zkušenost?
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,784

    na jak dlouho se to tak trha? je to akorat tak malo, aby to bylo otravny, nebo vteriny?

    v zadnem jinem programu potize nemas?
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW Avatar uživatele mstejska
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    2,919

    A co máš za PC sestavu a RAM? Nemáš puštěno i něco dalšího náročného?
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,219

    Jakou verzi prohlížeče používáš ? Nemáš náhodou verzi Opera 10 build 1708 ?
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Občasný diskutér Avatar uživatele Magnatt
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    146

    Ano je to otravné, někdy se to umí trhnout i na pár vteřin, ve správci se pak Opera jeví, jako že nic nedělá ( žádné vytížení CPU, ale modrá led svítí ostošest). Taky mě překvapuje, že občas umí Opera vytížit CPU až na 40% (aniž by se ale cokoliv trhlo). V žádném jiném programu problém nemám. Přijde mi, že když povypínám Foilding GPU a Boinc a Operu nastavím s prioritou High, tak to zmírním, ale neodstraním, už jsem i Operu nainstaloval úplně novou bez mých nastaveních, teda dočasně, naštěstí používám synchronizaci.

    Sestavu mám dostatečnou (2 jádro E5200, ramek 8G apod), jedu na 64 bitovém OS a SSD disku (je možné že z toho Opeře něco vadí?).

    Ano mám poslední zkušební build, ale tím to není, dělalo mi to i na předchozí plné verzi.
    Naposledy upraveno uživatelem Magnatt: 19-08-2009 v 11:00
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW Avatar uživatele pas!k
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    3,894

    Zkusil si odinstalaci pomoci treba revounninstaleru a opetovne novou instalaci te opery ?
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW Avatar uživatele r34ktor
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    7,554

    Citace Původně odesláno od Magnatt Zobrazit příspěvek
    Sestavu mám dostatečnou (2 jádro E5200, ramek 8G apod), jedu na 64 bitovém OS a SSD disku (je možné že z toho Opeře něco vadí?).
    Máš v sestavě i jiný disk než SSD? Pokud ano, zkus na něm vytvořit nový profil a otestuj jeho chování.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Občasný diskutér Avatar uživatele Magnatt
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    146

    No zkoušel jsem ji instalovat na jiný disk, ale profil si stejně Opera ukládá do appdata, které jsou na SSD.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SHW Avatar uživatele r34ktor
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    7,554

    Proto jsem ti dal výše odkaz na utilitu, která vytvoří profil na libovolném disku (respektive v libovolném adresáři).
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Občasný diskutér Avatar uživatele Magnatt
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    146

    Díky, jak se mi ta Opera trhala, tak mi ten odkaz ušel, výborný program. Profil jsem přenesl na HDD a vypnul jsem i cache a vše zatím běží jak má, takhle pohodově plynulou Operu jsme už dlouho nezažil, je ale škoda, že má problémy s SSD.
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Problém s plynulostí hry.
    Od Diabolo v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 21-06-2011, 08:07
  2. Webové prohlížeče: Oblibene z IE do Opery?
    Od Apophis66 v sekci Internet
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 28-09-2008, 23:06
  3. Listy Opery na více řádcích
    Od a8nr v sekci Internet
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 18-09-2007, 22:15