Dobrý den,
mám tabulku vybraných hokejových brankařů a k nim si píšu vždy jejich úspěšnost. Pod touto tabulkou je vyhodnocení nejlepšího a nejhoršího brankaře.
A teď otázka - jak k titulu "Nejlepší/Nejhorší brankář" přiřadit i jméno brankaře - s tím, že se samozřejmě budou neustále měnit? (viz červené otazníky v obrázku)
Existuje na to nějaká funkce? Dá se to vůbec nějak vyřešit?
Děkuji za odpověď
Řešení jsem bohužel nenalezl, ale mohu Vás odkázat na Excel fórum zde: http://excelplus.net/forum/index.php (nutná registrace)
Pokud né tady, tak tam Vám s tímto problémem jistě poradí
Tak když to bývá zvykem, rád ho sem přidám Je to vzorec s popisem na tento konkrétní případ:
=INDEX(oblast brankařů;POZVYHLEDAT(max, nebo min výsledek ;oblast úspěšnosti;0))
Ten, kdo mi na tento problém odpovídal, na konci funkce pozvyhledat nepřidal nulu. Bez nuly mi to stále házelo posledního brankaře (Pöpperleho). S nulou je to zatím bez problémů, takže toto asi bude správné řešení.
Ironií je, že velice podobné řešení jsem zkoušel, ale kýženého výsledku jsem se nedočkal. Myslím, že jsem to měl úplně stejně až na ten konec, nulu jsem tam neměl a mám dojem že jedničku za závorkou nebo nějak tak... prostě chyba na konci vzorce Ale jsem rád, že vidím jak to má být Díky