Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Neustala ztrata signalu

Amaunetka (60)|20.8.2009 08:58
pred mesicem, po hodne velke bource, zacalo moje PC..v podpisu.. vykazovat problem, ze po nahodne dobe dochazelo ke zaseknuti PC a LCD hlasilo ztratu signalu. Jednou uz nenabehl PC vubec a speaker vydal jeden dlouhy a tri kratke tony. Cimz deska hlasila, ze nema GPU.Jelikoz zaroven sly nestabilne i vetracky, tak jsem predpokladala ze to odnesl zdroj.
Z reklamace se vratil jako v poradku. 14 dni to slo a problem se vyskytl znovu. Jelikoz PC se slabsi grafikou fungoval, poslala jsem nareklamaci tentokrat GPU. I ta se vratila s tim, ze je v poradku.
Bylo mi doporuceno koupit novy zdroj. 450W Fortron saga+ asi tedy nestacil a koupila jsem 500W Seasonic. GPU se vratila v patek a 500W prisel az v pondeli. Mezitim jsem tedy provozovala PC s 450W zdrojem..opet bez problemu. V pondeli jsem zdroje vymenila a ve stredu doslo opet k problemu se zaseknutim PC a ztratou signalu. Jednou dokonce opet k onem tonum ze speakeru.
Rikala jsem si, ze je mozna spatna prepetova ochrana, ale i v jine zasuvce jsou take problemy. Odpojila jsem tedy jedno LCD, ale i s jednim se zase problem projevil. Preinstalovala jsem tedy kompletne cely OS na WIN7 64bit (origo ang. verze), ktere take spadly asi po 10 minutach behu.
Cim dele je PC odpojen od proudu, tim dele se mi zda, ze funguje. Ale po urcitem casu uzivani zacne vykazovat tyto chyby.
Mate nekdo nejakou radu? PC jsem zkontorolovala a projela snad vsim co se da na to pouzit a je to dokonale PURE.
PC ted ceka kompletni odeslani k premereni(reklamaci), ale rikam si, ze se zase vrati s tim, ze je v poradku:( Jsem opravdu nestastna

PS: Teploty jsou zcela v poradku. Problem nastane nekdy behem 5 minut nebo i po 2 hodinach, zcela nezavisle na cinnosti. (Pres zmineny vikend, jsem jej vytezovala 3Dmarkem a zcela v poradku)
swaper (28)|20.8.2009 12:51
A nemůže to být třeba kolísáním el. proudu ? Pokud jsou všechny komponenty v pořádku tak mě nic jinačího mě nenapdá... Každopádně bych pro příště koupil přepětovou ochranu :)
Amaunetka (60)|20.8.2009 13:01
[quote=swaper;283871]A nemůže to být třeba kolísáním el. proudu ? Pokud jsou všechny komponenty v pořádku tak mě nic jinačího mě nenapdá... Každopádně bych pro příště koupil přepětovou ochranu :)[/quote]

Ja mam prepetovou ochranu, pokud myslis UPS, tak tu zatim nemam. Kdyz uz, tka kvalitnejsi a 4000,- ted nemam:)
swaper (28)|20.8.2009 13:06
Nene myslel jsem klasickou přepětovku. Tak až se ti pc vrátí ze servisu tak mi dej vědět jak jsi dopadla :-)
Draken (1578)|27.8.2009 11:37
tohle tipuju na moduly RAM nebo základní desku .... zkus pustit přes moc goldmemory nebo memtest
na přehřívání to nevypadá to by se vypínalo vesměs po stejné době...
moduly ram jsou velice náchylné na statickou elektřinu... otestuj a dej vědět, držím :thumb
Amaunetka (60)|13.9.2009 09:47
Takze PC mam opet doma, dostala jsem novou grafiku a zatim to funguje.
Co se tyka teplot, je PC paradne studene diky velkemu bocnimu vetraku (e skrini se teply vzduch neudrzi)
Memtesty a podobne vselijake testy vseho jsem provadela jiz po slozeni PC a vse se tvarilo zcela v poradku.
Zatim tedy vse slape jiz sesty den. v pripade padu se urcite zminim:D

Dekuji vsem za jejich rady, prispevky a komentare...diky diky