Problém se startem počítače
Zdravím,
už od začátku července mám problém s neúspěšnými starty počítače. Po zapnutí se roztočí větrák procesoru i ostatní větráky, zapne se disk (kontrolka nepřetržitě svítí), blikne dvd romka, někdy se také roztočí na plný výkon větrák grafické karty, ale základní deska nepípne, počítač vůbec nezačne bootovat, monitor nedostává z grafické karty žádný signál. Po zapnutí setrvává počítač v tomto stavu, pomáhá pouze vypnutí (držení tlačitka start po 5 sekund), nebo přímo vypnutí zdroje.
Problém se projevuje naprosto nahodile, někdy se podaří spustit počítač na první pokus, někdy třeba na víc pokusů (2-5), někdy to nejde vůbec a jde to až třeba po několika hodinách nebo až druhý den. Po úspěšném startu se již problém nijak neprojevuje, počítač běží standartně. Nahodilost projevu problému zatím brání jakékoliv diagnostice, počítač jsem již dal do servisu, tam se ale problém neprojevil a rovnou mi ho vrátili (udělali testy pamětí, ty byly podle protokolu ok).
V projevu problému se mi zatím nepodařilo najít žádný systém. Zkoušel jsem postupně odpojovat disk, paměti karty a tak dále, ale nepodařilo se tímhle způsobem zjistit původce problému. Osobně mám podezření na zdroj. Problém se stejně nahodile projevuje, i když jsou zapojeny všechny periferie a stejně tak i když je do počítače zapojen pouze přívodní kabel. Flashnul jsem nejnovější BIOS, to taky nepomohlo.
Problém se poprvé začal projevovat na začátku července tohoto roku a vždy se stejně nahodile projevoval ve dvou různých lokalitách na opačné straně Prahy, kde byl počítač provozován.
Počítač jsem koupil v červenci roku 2008 jako jednotlivé komponenty, které jsem si sám složil. Poté počítač fungoval bez jakýchkoliv problému po téměř rok. Konfigurace PC je následující (nikdy jsem nic netaktoval):
Intel Core 2 Duo E8400, 3.0 GHz, s.775, BOX
Sapphire HD 4870 512MB DDR5 PCIE dual DVI-I Lite
Asus P5Q PRO - Intel P45, DDR2, s. 775 ATX
RAM Corsair 2x2GB DDR2 800 MHz XMS2 CL5 (TWIN2X4096-6400C5)
Microsoft Windows Vista Home Premium 64bit CZ OEM
HDD Samsung SpinPoint F1, HD753LJ, SATA II, 32MB - 750MB
Zdroj Fortron Blue Storm II 500W
LEADTEK DTV1800H, ana./digi. TV tuner, PCI, HDTV+FM
DVD-R/+R Asus DRW-2014L1T SATA Black&Silver/LIGHTSCRIBE Reta
Arctic Cooling Freezer 7 Pro
Nexus 120x120x25mm, 500-2000RPM, PWM
CASE COOLERMASTER Centurion 532 Black RC-532-SKN1-GP
Setkal jste se již někdo s podobným problémem? Myslíte, že to může být zdroj, nebo rovnou je v háji deska?
už od začátku července mám problém s neúspěšnými starty počítače. Po zapnutí se roztočí větrák procesoru i ostatní větráky, zapne se disk (kontrolka nepřetržitě svítí), blikne dvd romka, někdy se také roztočí na plný výkon větrák grafické karty, ale základní deska nepípne, počítač vůbec nezačne bootovat, monitor nedostává z grafické karty žádný signál. Po zapnutí setrvává počítač v tomto stavu, pomáhá pouze vypnutí (držení tlačitka start po 5 sekund), nebo přímo vypnutí zdroje.
Problém se projevuje naprosto nahodile, někdy se podaří spustit počítač na první pokus, někdy třeba na víc pokusů (2-5), někdy to nejde vůbec a jde to až třeba po několika hodinách nebo až druhý den. Po úspěšném startu se již problém nijak neprojevuje, počítač běží standartně. Nahodilost projevu problému zatím brání jakékoliv diagnostice, počítač jsem již dal do servisu, tam se ale problém neprojevil a rovnou mi ho vrátili (udělali testy pamětí, ty byly podle protokolu ok).
V projevu problému se mi zatím nepodařilo najít žádný systém. Zkoušel jsem postupně odpojovat disk, paměti karty a tak dále, ale nepodařilo se tímhle způsobem zjistit původce problému. Osobně mám podezření na zdroj. Problém se stejně nahodile projevuje, i když jsou zapojeny všechny periferie a stejně tak i když je do počítače zapojen pouze přívodní kabel. Flashnul jsem nejnovější BIOS, to taky nepomohlo.
Problém se poprvé začal projevovat na začátku července tohoto roku a vždy se stejně nahodile projevoval ve dvou různých lokalitách na opačné straně Prahy, kde byl počítač provozován.
Počítač jsem koupil v červenci roku 2008 jako jednotlivé komponenty, které jsem si sám složil. Poté počítač fungoval bez jakýchkoliv problému po téměř rok. Konfigurace PC je následující (nikdy jsem nic netaktoval):
Intel Core 2 Duo E8400, 3.0 GHz, s.775, BOX
Sapphire HD 4870 512MB DDR5 PCIE dual DVI-I Lite
Asus P5Q PRO - Intel P45, DDR2, s. 775 ATX
RAM Corsair 2x2GB DDR2 800 MHz XMS2 CL5 (TWIN2X4096-6400C5)
Microsoft Windows Vista Home Premium 64bit CZ OEM
HDD Samsung SpinPoint F1, HD753LJ, SATA II, 32MB - 750MB
Zdroj Fortron Blue Storm II 500W
LEADTEK DTV1800H, ana./digi. TV tuner, PCI, HDTV+FM
DVD-R/+R Asus DRW-2014L1T SATA Black&Silver/LIGHTSCRIBE Reta
Arctic Cooling Freezer 7 Pro
Nexus 120x120x25mm, 500-2000RPM, PWM
CASE COOLERMASTER Centurion 532 Black RC-532-SKN1-GP
Setkal jste se již někdo s podobným problémem? Myslíte, že to může být zdroj, nebo rovnou je v háji deska?
No, zdroj je celkem kvalitní...asi to bude deskou, ale možna i zdrojem...nato co popisuješ...ale je to divny, že je mas problem jen pri startu...takze pri hrani her atd. ne?
Skus vyčistit zdroj od prachu...nebo když si veríš, tak ho rozeber a odfot co se dá...taky skontroluj kondíky na desce(zvlásť napájeci kaskádu kolem procesoru) nebo všechny kably, ci sou správne zapojeni a sedí. Ríkal, si že počítač byl na dvou roznych mistech...to znamena, že si ho ty premistoval, mozna(nevedomky-se nejak, nebo neco poskodilo pri prenosu pc--dost nepravdepodobny ale radsi uvadim i tuto moznost)
Skus vyčistit zdroj od prachu...nebo když si veríš, tak ho rozeber a odfot co se dá...taky skontroluj kondíky na desce(zvlásť napájeci kaskádu kolem procesoru) nebo všechny kably, ci sou správne zapojeni a sedí. Ríkal, si že počítač byl na dvou roznych mistech...to znamena, že si ho ty premistoval, mozna(nevedomky-se nejak, nebo neco poskodilo pri prenosu pc--dost nepravdepodobny ale radsi uvadim i tuto moznost)
Když už se mi start podaří, tak je pak počítač naprosto stabilní, nikde není žádnej problém. Zdroj rozebírat radši nebudu, všechny komponenty jsou v záruce, až zjistím co problém způsobuje tak to budu řešit reklamací. Můj hlavní problém je, že teď nevím co reklamovat. Kondenzátory na desce zkontroluju, třeba bude někde něco očouzenýho, to jsem zatím podrobně nekontroloval.
S tím přemístěním - problém se projevoval už před stěhováním, samozřejmě během převozu se něco stát mohlo, to nelze nikdy vyloučit, ale to asi nebude příčina problému.
Každopádně díky moc za odpověď, uvítám další názory a tipy, jsem už z toho dost zoufalej, nejvíc mě mate ta nahodilost, jednou to jde a jednou ne...
S tím přemístěním - problém se projevoval už před stěhováním, samozřejmě během převozu se něco stát mohlo, to nelze nikdy vyloučit, ale to asi nebude příčina problému.
Každopádně díky moc za odpověď, uvítám další názory a tipy, jsem už z toho dost zoufalej, nejvíc mě mate ta nahodilost, jednou to jde a jednou ne...
Najprv vsetko rozber, vycisti,zloz a dobre popritlacaj vsetko aby bol dobry kontakt.
Ak nepomoze, tak iny zdroj skus. Ak nepomoze to tak to vidim na dosku.
Ak nepomoze, tak iny zdroj skus. Ak nepomoze to tak to vidim na dosku.
Všechno vyjmout a znovu vložit už jsem zkoušel (kromě procesoru, nechtělo se mi zatím sundavat z něj chladič). Vyměnit zdroj budu moc v týdnu, tak snad to pomůže. Kdyby ne,tak mám obavy z toho, že vezmu desku na reklamaci a oni mi ji po měsíci vrátí s tím, že chyba není na ní a já ani nebudu vědět,jestli to je pravda nebo ne...
Podle Support Listu potřebuješ ke korektnímu provozování svého procesoru min. BIOS verze 1004 (pokud je revize E0) nebo BIOS ver. 0205 (pokud je procesor verze C0), máš jej ?
Máš možnost vyzkoušet jiný zdroj ? Fortron Blue Storm II není zase takový zázrak.
Zkontroluj řádné zapojení a "docvaknutí" všech konektorů a "zásuvných modulů" (graf. karta, moduly RAM, apod).
Pokud počítač nejde zapnout vydává speaker nějaké pípání ? Pokud ano, kolikrát pípne a jak (dlouze/krátce).
Odpoj vše nepotřebné ke startu počítače, nech zapojen pouze jeden modul RAM ve slotu DIMM1, GPU a CPU, resetuj CMOS a pokus se počítač zapnout.
Máš možnost vyzkoušet jiný zdroj ? Fortron Blue Storm II není zase takový zázrak.
Zkontroluj řádné zapojení a "docvaknutí" všech konektorů a "zásuvných modulů" (graf. karta, moduly RAM, apod).
Pokud počítač nejde zapnout vydává speaker nějaké pípání ? Pokud ano, kolikrát pípne a jak (dlouze/krátce).
Odpoj vše nepotřebné ke startu počítače, nech zapojen pouze jeden modul RAM ve slotu DIMM1, GPU a CPU, resetuj CMOS a pokus se počítač zapnout.
Nebude to deskou, ale zdrojem. Pri startu, kdyz je vse studene, nezvlada dodat dost proudu a proto masina nenastartuje. Reklamuj radeji zdroj, nebo to alespon zkus...
Pokud mas moznost si pujcit spolehlivy silny zdroj, udelej to, a uvidis, ze bude po problemech.
Muzes se take podivat na kondiky uvnitr zdroje, pokud neni zaplombovany ci uz je po zaruce. Myslim, ze nebudou zrovna dobry...
Pokud mas moznost si pujcit spolehlivy silny zdroj, udelej to, a uvidis, ze bude po problemech.
Muzes se take podivat na kondiky uvnitr zdroje, pokud neni zaplombovany ci uz je po zaruce. Myslim, ze nebudou zrovna dobry...
Po tom co se problémy se startem začaly objevovat,tak jsem flashnul nejnovější verzi Biosu (teď mám 2102). Konektory i moduly jsou zapojeny správně, pokaždý když jsem zoufalej (což je často:-) to kontroluju. Když se chyba projeví (počítač nenastartuje), tak deska vůbec nepípne. Když se počítač spustí tak deska standartně jednou krátce pípne.
Jinak vyzkouším v týdnu jiný zdroj, třeba to pomůže, je to rada, kterou mi dává nejvíc lidí. Stávající zdroj je zatím v záruce, takže ho otvírat nebudu, ale pohledem skrz větrák se nezdá, že by něco bylo spálený.
Jinak vyzkouším v týdnu jiný zdroj, třeba to pomůže, je to rada, kterou mi dává nejvíc lidí. Stávající zdroj je zatím v záruce, takže ho otvírat nebudu, ale pohledem skrz větrák se nezdá, že by něco bylo spálený.
Se mnou se podobným způsobem v minulosti loučila deska. Nakonec se dostalo do stavu, že už počítač nešel vůbec nastartovat. Počítač se choval podle stejného scénaře. Prostě občas nešel nastartovat a když už jsem ho nastartoval, tak funguval bez problémů. Každopádně bych na vašem místě vyzkoušel jiný zdroj ať můžete vyloučit závadu zdroje.
Jo, se mnou se take takhle loucila deska - ale prava pricina byly Fuhjyyu kondiky v PSU... Ty znicily Vcore vstup kondiky na desce a dalsi a nasledne to hralo, a piskalo a pak zapinaji... a konec, exploze kondiku a smitec. Zdroj prezil a po vymene kondiku generoval (a generuje) bozsky stabilni napeti.
ahoj, mám přesně stejný problém při startu počítače.
MB mám taky od Asusu a zdroj od Fortronu, koupeno rovněž na podzim 2008, závada se začala projevovat na jare 2009. :runaway
zabírá na to odpojit PC na 5 minut ze síťě,pak znovu zapnout.
vnitřní kabeláž PC rovněž často kontroluji.
chtěl jsem se zeptat: máš dobře uzmemněný MB a graf. kartu_? (to znamená do PC case_?)
pozn: teploty i napětí PC se zdají být naprosto v pořádku.
neměl by ještě někdo nějaký nápad_?:notsure
MB mám taky od Asusu a zdroj od Fortronu, koupeno rovněž na podzim 2008, závada se začala projevovat na jare 2009. :runaway
zabírá na to odpojit PC na 5 minut ze síťě,pak znovu zapnout.
vnitřní kabeláž PC rovněž často kontroluji.
chtěl jsem se zeptat: máš dobře uzmemněný MB a graf. kartu_? (to znamená do PC case_?)
pozn: teploty i napětí PC se zdají být naprosto v pořádku.
neměl by ještě někdo nějaký nápad_?:notsure
Zítra budu mít možnost vyzkoušet jinej zdroj, tak dám vědět.
Jinak opravdu občas pomáhá vytáhnout počítač na chvíli ze zdroje, ale rozhodně to nepomůže vždycky...Co myslíš tím uzemněním desky a grafické karty? Já měl za to, deska a grafarna jsou uzemněny přes zdroj (myslel jsem, že některé ty žíly ze zdroje jsou země), není to tak? Nebo je to nedostatečný uzemnění? Rád se nechám poučit...
Jinak opravdu občas pomáhá vytáhnout počítač na chvíli ze zdroje, ale rozhodně to nepomůže vždycky...Co myslíš tím uzemněním desky a grafické karty? Já měl za to, deska a grafarna jsou uzemněny přes zdroj (myslel jsem, že některé ty žíly ze zdroje jsou země), není to tak? Nebo je to nedostatečný uzemnění? Rád se nechám poučit...
[quote=Vondra99;285360]Co myslíš tím uzemněním desky a grafické karty? Já měl za to, deska a grafarna jsou uzemněny přes zdroj (myslel jsem, že některé ty žíly ze zdroje jsou země), není to tak?[/quote]
Tím se netrap. Samozřejmě máš pravdu. Chvostoskok trochu divočí. ;)
Jinak pochybuju, že by to ten zdroj (kdyby byl v pořádku) nestíhal.
Tím se netrap. Samozřejmě máš pravdu. Chvostoskok trochu divočí. ;)
Jinak pochybuju, že by to ten zdroj (kdyby byl v pořádku) nestíhal.
S tím uzemněním mám trochu problém, opravdu, ve standardním case je MB i grafárna zemněna, já však mám case u plexiskla a ani graf. karta tak není vodivě spojena se zdrojem. ale zdá se že uzemnění asi tedy nebude problém ani u mě. jinak v PC nemám ani jeden ventilátor, dokonce ani ve zdroji (fortron ZEN 300w) a o tomto zdroji jsem četl že má občas trochu problémy při startu.
Jenomže, jak už se psalo dříve: Po zapnutí tlačítka start se ozve DVD rom, roztočí se HDD, ozve se pípnutí a pak už nic.
Jenomže, jak už se psalo dříve: Po zapnutí tlačítka start se ozve DVD rom, roztočí se HDD, ozve se pípnutí a pak už nic.
Stejný problém s PC mám i já. Nepomohla ani výměna baterie na základní desce, ani kontrola a proházení pamětí.
[quote=trodas;284992]Nebude to deskou, ale zdrojem. Pri startu, kdyz je vse studene, nezvlada dodat dost proudu a proto masina nenastartuje. Reklamuj radeji zdroj, nebo to alespon zkus...
Muzes se take podivat na kondiky uvnitr zdroje, pokud neni zaplombovany ci uz je po zaruce. Myslim, ze nebudou zrovna dobry...[/quote]
Tak toto mi prosim ta vysvetly ze ked je PSU studene nevlada dodat dost prudu...
P.S. inac ty prispievas aj na badcaps.net?
Muzes se take podivat na kondiky uvnitr zdroje, pokud neni zaplombovany ci uz je po zaruce. Myslim, ze nebudou zrovna dobry...[/quote]
Tak toto mi prosim ta vysvetly ze ked je PSU studene nevlada dodat dost prudu...
P.S. inac ty prispievas aj na badcaps.net?
Win XP SP3;CPU CPU Intel Pentium4 530J 3,00GHz; MB ASUS P5K-V, paměti 2GB (KIT 2x1GB) DDR2 800MHz PC6400 A-DATA, Zdroj XILENCE power 600W, ATX2.2, aktivní PFC, 2x PCIe, 4x SATA, 135mm ventilátor, HDD 160 WD1600JS-22NCB1 (system),500 Seagate Baracuda ST3500630AS,120 FUJITSU MHY2120BH, 2 DVD Lite-On DH-20A4P
A ještě tohle (to ale snad není podstatné): SCYTHE SCKMPN-1000-BK Kama Panel - multifunkční panel do 5.25" pozice, 2x USB 2.0, 1x FW, čtečka karet
A to byl počítač na sledování 2x pár dní v servisu a při každém zapnutí jim to prý korektně naběhlo.
Podobný problém jsem měl kdysi s monitorem. vypínal nečekaně, několikrát denně a našel pak chvíli pustit. Daroval jsem ho baratrovi a ten se už s podobnou chybou nesetkal ::--)). Zkusím počítač živit přes UPS, uvidím zda to bude mít nějaký vliv.
[quote=chvostoskok;287905]Podobný problém jsem měl kdysi s monitorem. vypínal nečekaně, několikrát denně a našel pak chvíli pustit. Daroval jsem ho baratrovi a ten se už s podobnou chybou nesetkal ::--)). Zkusím počítač živit přes UPS, uvidím zda to bude mít nějaký vliv.[/quote]
Tak jak to vypadá s Tvým PC když je zapojené přes UPS?
Tak jak to vypadá s Tvým PC když je zapojené přes UPS?
Už jsem to řešil na pár ASUS i Gigabyte desách, pomohla výměna za jiný kus, samozřejmě v záruce... Jak vyladit mimozáruční kus ovšem nevím
Ahoj,
tak nakonec to u mě bylo zdrojem. Po výměně zdroje se počítač začal chovat korektně, ani jedna chyba při startu.Teď jsem dal ten zdroj reklamovat,tak se ozvu až budu vědět co s ním bylo.
tak nakonec to u mě bylo zdrojem. Po výměně zdroje se počítač začal chovat korektně, ani jedna chyba při startu.Teď jsem dal ten zdroj reklamovat,tak se ozvu až budu vědět co s ním bylo.
zkusím ještě prohodit větve zdroje a uvidím. jinak bych to viděl taky na reklamaci. zajímavé že první 3 měsíce vše šlapalo dobře.
Tenhle týden jsem PC zapínala cca 1 - 3x denně, pokaždé okamžitě naběhl. Je tedy fakt že jsem z něj minulý víkend vytáhla přebytečnou PCI síťovku a vyměnila malý HDD za větší (zálohovací 120 Gb za 1,5TB).
tak tenhle problem budu resit na brachove pc v tydnu, nelze zapnout na 1 pokus,kdyz uz bezi tak vse funguje, orientacne deska asus M2N deluxe,8800 GTS,athlon 5600, zdroj (tady bych videl problem)XILENCE 500W,(PC jsem neskladal ja) me rozhodne nesmi xilence do baraku,tak dam vedet jak to dopadlo jestli na to prijdu
Měl jsem podobný problém s deskou Asus. Už je do docela dlouho, byla ještě se socket A. Po zakoupení běhala asi měsíc bez problémů a pak občas po spuštění rozjely ventilátory mechaniky a nic víc... Problém jsem řešil přes net technikem od Asusu. Ten mi doporučil konkrétní nový bios, akorát jsem v nabídce nenašel konkrétní písemné označení té desky (cosi F) a domníval jsem se že X (v nabídce) na konci značí všechny písmenné označení a tak po nainstalování biosu (X) už deska nenastartovala vůbec. Tak šla do servisu pro novej bios a od té doby (do doby než jsem upgradoval) už se ten problém neobjevil.
Řešení problému_?
na svůj zdroj jsem připojil komponenty tak, aby na každé větvi byla zapojena alespoň jedna. zdá se že zdroj správně nenabíhal, protože měl při startu "prázdné" větve.
od té doby se výše popsaný problém neobjevil. (zkouším to tak zatím 1 týden, doufám že vám to pomůže, pokud ano, napište to sem)
na svůj zdroj jsem připojil komponenty tak, aby na každé větvi byla zapojena alespoň jedna. zdá se že zdroj správně nenabíhal, protože měl při startu "prázdné" větve.
od té doby se výše popsaný problém neobjevil. (zkouším to tak zatím 1 týden, doufám že vám to pomůže, pokud ano, napište to sem)
Zdravím
Mám podobný problém, pc běžel bez problémů až do pondělka, to už nenastartoval, můžu s klidem vyloučit disk, monitor, paměti a grafárnu. Zdroj, procesor a desku sem neměl za co vyměnit :-) Po startu se roztočí všechny větráky, párx problikne disk a na monitoru je "no signal". Divný je že je to rána z čista jasna.
Asus A8N-E, s.939
AMD (1,8Ghz) 3000+
GF 8800GT
3GB paměť
zdroj 400w
co sem pročítal, tak radíte výměnu zdroje, je to tak?
Mám podobný problém, pc běžel bez problémů až do pondělka, to už nenastartoval, můžu s klidem vyloučit disk, monitor, paměti a grafárnu. Zdroj, procesor a desku sem neměl za co vyměnit :-) Po startu se roztočí všechny větráky, párx problikne disk a na monitoru je "no signal". Divný je že je to rána z čista jasna.
Asus A8N-E, s.939
AMD (1,8Ghz) 3000+
GF 8800GT
3GB paměť
zdroj 400w
co sem pročítal, tak radíte výměnu zdroje, je to tak?
zajímavé že je to zase MB asus.
co máš za zdroj_? zkus zatížit i ostatní větve zdroje- alespoň něčím, třeba ti to taky pomůže.
co máš za zdroj_? zkus zatížit i ostatní větve zdroje- alespoň něčím, třeba ti to taky pomůže.
Už sem ho odnesl do servisu,takže co je to za zdroj nezjistím, uvidíme na co přijde "expert"...
Divný je, že to je 4 měsíce po konci záruky, takhle podobně mě odešel první procesor, co si vzpomínám (taky asi 1/2 roku po záruce ), ale tam měli MSI sadu LED takže sem hravě zjistil co se děje...
Divný je, že to je 4 měsíce po konci záruky, takhle podobně mě odešel první procesor, co si vzpomínám (taky asi 1/2 roku po záruce ), ale tam měli MSI sadu LED takže sem hravě zjistil co se děje...
zdravim, vim ze se zapojuji asi pozde ale mam ten samy problem ale tentokrat s deskou od gigabytu ga eg45m-ds2h, procesor E8400, graf ati radeon 4830, zdroj fortron 400W...
jen jako doplneni jednou se mi talo ze jsem taky slysel tocit se vetracky a nesla mi otevrit dvd mechanika... v servisu mi za 380 korun rekli ze to bylo spatne docvaknutym chladicem cpu, ale po kratke dobe (cca par hodin) opet prisly problemy s nabihanim. jelikoz se mi obcas jeste objevuje po zapnuti pc BSOD, myslel jsem ze to muze byt HDD ale chkdsk nic nenasel...
edit: jeste pro doplneni info - pc jel asi pul roku bez problemu (az na bsod po zapnuti z rezimu spanku, ktery jsem zakazal - pripisoval jsme to 64bit vistam - vse jelo do letosniho leta bez problemu)
jen jako doplneni jednou se mi talo ze jsem taky slysel tocit se vetracky a nesla mi otevrit dvd mechanika... v servisu mi za 380 korun rekli ze to bylo spatne docvaknutym chladicem cpu, ale po kratke dobe (cca par hodin) opet prisly problemy s nabihanim. jelikoz se mi obcas jeste objevuje po zapnuti pc BSOD, myslel jsem ze to muze byt HDD ale chkdsk nic nenasel...
edit: jeste pro doplneni info - pc jel asi pul roku bez problemu (az na bsod po zapnuti z rezimu spanku, ktery jsem zakazal - pripisoval jsme to 64bit vistam - vse jelo do letosniho leta bez problemu)
porad stejne mrtvej... do monitoru nejde zadnej signal. jinak v biosu jsem mel nastaveny ze pokud neni zapojena jina grafika, ma brat tu integrovanou ale skutek utek...
Já jedu celou dobu na integrovanou grafiku a nenabíhá napoprvé. Jak jsem se radovala, že byl týden pokoj a naběhl každý den, tak dneska zase ne.
tak u me nejspis problem z casti vyresen - uz startuju. musim vzdycky visty vypnout v nabidce start pres (nevim jak to tlacitko mile pojmenovat - rozsireny vyber?- proste ta sipka doprava uplne v pravym rohu te nabidky;) ) a pres volbu vypnout. ne jenom pres tlacitko vypinani hned vedle, pac to pc uvede do stavu nizke spotreby a visty64 si s tim prej nejak nerozumi, dokonce se nekde prej nasel nekdo, kdo to takto vypinal a pak to nestartovalo(nekdo jinej krom me)...
Tak sem (doufám) problém vyřešil,ač nechápu jeho příčinu: grafiky od GF mě prostě na pc nejedou, dal sem tam novou ATI a komp šlape, i típek v servisu otestoval dvě ATIny a ty šly.Divný je to, že moje původní grafika (GF 8800gt) na jiných pc funguje... nerozumím tomu ale je to tak. (Vyměnil sem i zdroj a cpu,tipuji že se děje něco nekalého s deskou,ale nechám to ještě "projevit")
zda se ze se jedna pouze o problem zdroje, zvlaste ve spojeni se zakladnimi deskami, ktere maji osazenou diodu (ASUS). řešení problému jsem popsal výše, tak už mi to 3-4 týdny funguje bez problému.
[quote=trodas;284992]Nebude to deskou, ale zdrojem. Pri startu, kdyz je vse studene, nezvlada dodat dost proudu a proto masina nenastartuje. Reklamuj radeji zdroj, nebo to alespon zkus...
Studený zdroj by měl teoreticky "startovat lépe" než teplý, protože má menší odpor.
Problém určitě není v tom na jaké teplotě startuješ. Viděl bych to spíš na tu základnu.
Studený zdroj by měl teoreticky "startovat lépe" než teplý, protože má menší odpor.
Problém určitě není v tom na jaké teplotě startuješ. Viděl bych to spíš na tu základnu.
Mám podobný problém, ale děje se to právě jen když je počítač zahřátej. Po zapnutí se všechno rozběhne, ale deska nepípne a nespustí se monitor a za chvíli se zase vypne. Pak se za chvíli sám zapne a vše se opakuje stále dokola. Pro zapnutí většinou pomáhá po samovolném vypnutí odpojit počítač od sítě vypínačem na zdroji, počkat než se zase pokusí ze zbytkového napětí sám zapnout (blikne sys.LED a protočí se větráky, na víc napětí nestačí) a pak ho na zdroji zase zapnout (pokud je to provedeno bezprostředně po probliknutí sys.LED, zapne se sám bez zmáčknutí pwr.btm.)
Konfig.: E6550@3GHz, SEASONIC SS-500ET F3, Asus EAH 3870, dva disky, mechanika, 4 větráky (napájené ze zdroje), deska GA-P35-DS4 má odpálený LPT a snad všechny napájení na větráky (LPT mojí chybou, větráky nevim, prostě jendou přestaly jít, tak kouknu na desku a vodivé cesty ke konektorům byly spálený. je ještě v záruce, ale nezkoušel jsem to reklamovat, protože dost pochybuju že to vezmou)
Jinak po spuštění je PC stabilní, žádná teplota nejde při load přes 40°C, zatíženy všechny větve zdroje, ale ani odpojení všeho nepotřebného nepomáhá. Všechny kopmonenty sedí jak mají. Vyčkání na vybití zbytkového napětí nepomáhá, vyčkání na vychladnutí PC ano.
Vzhledem ke stavu desky se asi budete přiklánět k tomu, že v ní je chyba, ale celé to takhle dlouhou dobu bez problému fungovalo.
Konfig.: E6550@3GHz, SEASONIC SS-500ET F3, Asus EAH 3870, dva disky, mechanika, 4 větráky (napájené ze zdroje), deska GA-P35-DS4 má odpálený LPT a snad všechny napájení na větráky (LPT mojí chybou, větráky nevim, prostě jendou přestaly jít, tak kouknu na desku a vodivé cesty ke konektorům byly spálený. je ještě v záruce, ale nezkoušel jsem to reklamovat, protože dost pochybuju že to vezmou)
Jinak po spuštění je PC stabilní, žádná teplota nejde při load přes 40°C, zatíženy všechny větve zdroje, ale ani odpojení všeho nepotřebného nepomáhá. Všechny kopmonenty sedí jak mají. Vyčkání na vybití zbytkového napětí nepomáhá, vyčkání na vychladnutí PC ano.
Vzhledem ke stavu desky se asi budete přiklánět k tomu, že v ní je chyba, ale celé to takhle dlouhou dobu bez problému fungovalo.
Ja mam tiez tento problem zo startovanim ide to zapnut len ked na 5s. vypnem zdroj zo siete a znovu ho zapnem tak nabehne uplne bez problemov a nevie niekto poradit kde sa daju tie kondiky zohnat
AMD Optreon 144 1800MHz, 2GB (4x512)DDRAM, MB DFI NF4 ultra infinity, RADEON X800 256MB, HDD 2x WD 250GB, DVDRW Pioneer, zdroj corsair cmpsu-400cxeu
AMD Optreon 144 1800MHz, 2GB (4x512)DDRAM, MB DFI NF4 ultra infinity, RADEON X800 256MB, HDD 2x WD 250GB, DVDRW Pioneer, zdroj corsair cmpsu-400cxeu