Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

NTB do 20 000

bedulo (4)|23.8.2009 17:32
Zdravim !
Chcel by som sa poinformovat,ohladom nejakeho kvalitneho notebooku zhruba do 20 000 Kc (pripadne 750 eur).
Budem ho pouzivat hlavne v skole a mimo domu. Proste by som chcel nieco kvalitne na bezne uzivatelske operacie.
Nakolko nemam prehlad a ani velke skusenosti s notebookmi, kazda rada bude dobra.
Napriek tomu mam asi takuto predstavu:

1) Znacka - po precitani si par prispevkov som usudil ze asi naj znacky pre notebooky su - Lenovo,Asus a Toshiba takze by som sa uberal asi tymto smerom, ale urcite sa nebranim ani inym znackam.

2) Dalsim problemom je procesor: Intel alebo AMD
Nemam ani sajnu, ktory vyrobca je pre notebooky lepsi.

3) Displej - opat velka dilema - matny alebo leskly
Cital som nejake ohlasy ale fakt sa neviem rozhodnut.
Velkost - nieco mensie 15 - 16 - kedze ho budem casto prenasat, nechcem zbytocne velku kravu

4) RAM - 4 GB
Pevny disk - aspon 320 GB
Grafika - nemam ani paru, urcite by som si na nom chcel aj niekedy zahrat nejaku tu hru, ale nechcem notebook na hranie - ten ma predsa ine vyuzitie. Kazdopadne nieco solidne

Tak asi tolko, hadam je realne za tu cenu nieco take zohnat, ale v kazdom pripade uz by som chcel fakt nieco kvalitne co by mi par rokov vydrzalo....
Vdaka ...
Hoz (0)|26.8.2009 21:50
Zdravím, no jestli to budeš hodně přenášet, tak to bude chtít určitě něco pevného. [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] No tento notebook má trochu přes cenu, menší RAM a disk, ale je hodně pevný a je to prý kvalitní kousek. Má slušnou výdrž baterky. Má matný display. Každopádně vzal bych si Intel(protože někteří nadávají u AMD, že se hodně přehřívá a vydrží málo na baterku) a matný display(aspoň podle mě, protože ti asi nebude moc příjemné dívat se do vlastního obličeje při čtení dokumentu proti slunci).
pas!k (3765)|27.8.2009 06:57
Osobne se mi celkem libi tento 14" ASUS
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
dzandra (1368)|27.8.2009 09:19
K tomu lenovu, co se tu objevilo mám jen jednu radu. Pokud si pořídíš něco od lenova, rozhodně vykopej 90% jejich softwaru, nepříjemně to brzdí systém. Navíc jejich poslední verze access connectionu je neskutečně nestabilní. Jinka mám T60 a jsem s ním víceméně spokojen, šasi je supr. Ale jinak lenovo mám oblíbené a jejich display mi připadá lepší matný na s10e mám lesklý a při větším světle je celkem nepříjemný, ale stejně ho používám jen do kaváren,

[quote=pas!k;286412]Osobne se mi celkem libi tento 14" ASUS
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste][/quote]

No ten asus vypadá taky dobře, 4usb na nt moc často není a on jich má dokonce 5!. Max rozlišení má stejné jako Lenovo, i když raději mám 1680x1050. Ale ten leský display je podle mě asi treochu nevýhoda, i když pokud jsou dobré podmínky barvy vypadají krásně

NO a teď moje rada, nedávno se mi dostalo do ruky tohle
a celkem si mi tento nb líbil. Rychlost systému byla slušná, navíc velikost RAM i HDD dle požadavků
doba na baterce dle výrobce kolem 9ti hodin, mi vydržel při slušné zátěži asi 5. Sice má lesklý display ale v officu to moc nevadí, stejně je podklad bílý :-). 4 usb se taky vždy hodí. Na přenos je supr, protože je celkem tenký(oproti mackům od lenova :D)

Jinak jsem na to hodil xp profíky a výrobce má na vebu pro tuto řadu ovladače pod všechny systémy, zatím krom 7miček
bedulo (4)|27.8.2009 10:37
Vdaka pani, za vase nazory, ale teraz som v stadiu ked zvazujem tychto dvoch kandidatov:

dzandra (1368)|27.8.2009 12:15
[quote=bedulo;286484]Vdaka pani, za vase nazory, ale teraz som v stadiu ked zvazujem tychto dvoch kandidatov:

[odkaz, pro zobrazení se přihlaste][/quote]

Ač hp nefandím,asi bych bral ten pavilon.