NTB do 20 000
Zdravim !
Chcel by som sa poinformovat,ohladom nejakeho kvalitneho notebooku zhruba do 20 000 Kc (pripadne 750 eur).
Budem ho pouzivat hlavne v skole a mimo domu. Proste by som chcel nieco kvalitne na bezne uzivatelske operacie.
Nakolko nemam prehlad a ani velke skusenosti s notebookmi, kazda rada bude dobra.
Napriek tomu mam asi takuto predstavu:
1) Znacka - po precitani si par prispevkov som usudil ze asi naj znacky pre notebooky su - Lenovo,Asus a Toshiba takze by som sa uberal asi tymto smerom, ale urcite sa nebranim ani inym znackam.
2) Dalsim problemom je procesor: Intel alebo AMD
Nemam ani sajnu, ktory vyrobca je pre notebooky lepsi.
3) Displej - opat velka dilema - matny alebo leskly
Cital som nejake ohlasy ale fakt sa neviem rozhodnut.
Velkost - nieco mensie 15 - 16 - kedze ho budem casto prenasat, nechcem zbytocne velku kravu
4) RAM - 4 GB
Pevny disk - aspon 320 GB
Grafika - nemam ani paru, urcite by som si na nom chcel aj niekedy zahrat nejaku tu hru, ale nechcem notebook na hranie - ten ma predsa ine vyuzitie. Kazdopadne nieco solidne
Tak asi tolko, hadam je realne za tu cenu nieco take zohnat, ale v kazdom pripade uz by som chcel fakt nieco kvalitne co by mi par rokov vydrzalo....
Vdaka ...
Chcel by som sa poinformovat,ohladom nejakeho kvalitneho notebooku zhruba do 20 000 Kc (pripadne 750 eur).
Budem ho pouzivat hlavne v skole a mimo domu. Proste by som chcel nieco kvalitne na bezne uzivatelske operacie.
Nakolko nemam prehlad a ani velke skusenosti s notebookmi, kazda rada bude dobra.
Napriek tomu mam asi takuto predstavu:
1) Znacka - po precitani si par prispevkov som usudil ze asi naj znacky pre notebooky su - Lenovo,Asus a Toshiba takze by som sa uberal asi tymto smerom, ale urcite sa nebranim ani inym znackam.
2) Dalsim problemom je procesor: Intel alebo AMD
Nemam ani sajnu, ktory vyrobca je pre notebooky lepsi.
3) Displej - opat velka dilema - matny alebo leskly
Cital som nejake ohlasy ale fakt sa neviem rozhodnut.
Velkost - nieco mensie 15 - 16 - kedze ho budem casto prenasat, nechcem zbytocne velku kravu
4) RAM - 4 GB
Pevny disk - aspon 320 GB
Grafika - nemam ani paru, urcite by som si na nom chcel aj niekedy zahrat nejaku tu hru, ale nechcem notebook na hranie - ten ma predsa ine vyuzitie. Kazdopadne nieco solidne
Tak asi tolko, hadam je realne za tu cenu nieco take zohnat, ale v kazdom pripade uz by som chcel fakt nieco kvalitne co by mi par rokov vydrzalo....
Vdaka ...
Zdravím, no jestli to budeš hodně přenášet, tak to bude chtít určitě něco pevného. [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] No tento notebook má trochu přes cenu, menší RAM a disk, ale je hodně pevný a je to prý kvalitní kousek. Má slušnou výdrž baterky. Má matný display. Každopádně vzal bych si Intel(protože někteří nadávají u AMD, že se hodně přehřívá a vydrží málo na baterku) a matný display(aspoň podle mě, protože ti asi nebude moc příjemné dívat se do vlastního obličeje při čtení dokumentu proti slunci).
K tomu lenovu, co se tu objevilo mám jen jednu radu. Pokud si pořídíš něco od lenova, rozhodně vykopej 90% jejich softwaru, nepříjemně to brzdí systém. Navíc jejich poslední verze access connectionu je neskutečně nestabilní. Jinka mám T60 a jsem s ním víceméně spokojen, šasi je supr. Ale jinak lenovo mám oblíbené a jejich display mi připadá lepší matný na s10e mám lesklý a při větším světle je celkem nepříjemný, ale stejně ho používám jen do kaváren,
[quote=pas!k;286412]Osobne se mi celkem libi tento 14" ASUS
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste][/quote]
No ten asus vypadá taky dobře, 4usb na nt moc často není a on jich má dokonce 5!. Max rozlišení má stejné jako Lenovo, i když raději mám 1680x1050. Ale ten leský display je podle mě asi treochu nevýhoda, i když pokud jsou dobré podmínky barvy vypadají krásně
NO a teď moje rada, nedávno se mi dostalo do ruky tohle
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
a celkem si mi tento nb líbil. Rychlost systému byla slušná, navíc velikost RAM i HDD dle požadavků
doba na baterce dle výrobce kolem 9ti hodin, mi vydržel při slušné zátěži asi 5. Sice má lesklý display ale v officu to moc nevadí, stejně je podklad bílý :-). 4 usb se taky vždy hodí. Na přenos je supr, protože je celkem tenký(oproti mackům od lenova :D)
Jinak jsem na to hodil xp profíky a výrobce má na vebu pro tuto řadu ovladače pod všechny systémy, zatím krom 7miček
[quote=pas!k;286412]Osobne se mi celkem libi tento 14" ASUS
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste][/quote]
No ten asus vypadá taky dobře, 4usb na nt moc často není a on jich má dokonce 5!. Max rozlišení má stejné jako Lenovo, i když raději mám 1680x1050. Ale ten leský display je podle mě asi treochu nevýhoda, i když pokud jsou dobré podmínky barvy vypadají krásně
NO a teď moje rada, nedávno se mi dostalo do ruky tohle
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
a celkem si mi tento nb líbil. Rychlost systému byla slušná, navíc velikost RAM i HDD dle požadavků
doba na baterce dle výrobce kolem 9ti hodin, mi vydržel při slušné zátěži asi 5. Sice má lesklý display ale v officu to moc nevadí, stejně je podklad bílý :-). 4 usb se taky vždy hodí. Na přenos je supr, protože je celkem tenký(oproti mackům od lenova :D)
Jinak jsem na to hodil xp profíky a výrobce má na vebu pro tuto řadu ovladače pod všechny systémy, zatím krom 7miček