Téma: Sestava AMD
Dobrý den, poskládal jsem si sestavu:http://www.alfacomp.cz/php/basket.php?items=LWC01IIS01PGC01JSY01QGZ01D2401CSP01PG801QQI01QRM01
a mám ještě tisíc korun, peníze nechci vrážet do periferií, tak mi nekomentujte myš a klávesnici...Tak jakou část sestavy mám vylepšit, klidně můžu i dvě části tý sestavy..ale ať celková cena nepřesáhne 9500Kč bez DPH...
a mám ještě tisíc korun, peníze nechci vrážet do periferií, tak mi nekomentujte myš a klávesnici...Tak jakou část sestavy mám vylepšit, klidně můžu i dvě části tý sestavy..ale ať celková cena nepřesáhne 9500Kč bez DPH...
Baf. Teď mi došlo že sme to mohli vyřešit i tam :D :notsure Ale to je fuk. Skříň vem Cooler Master Centurion 534 Light, za tu cenu je to asi to nejlepší co můžeš vzít. Všechno podobně drahé je nechutně plastové a papírové a nepoužitelné (proto je ten centurion tady tak populární :)) A procesor Phenom II X3 710 (bez chladiče - pouze BOX) a pořád si pod 9,5 bez daně pokud počítám dobře :thumb Ale to počítám bez té klávesnice, myší a toho freezeru i když ten by se ještě mohl vlézt.
Takhle: http://www.alfacomp.cz/php/basket.php?items=QGZ01PGC01D2401CSP01QQI01BME01N5S01
Nejlepší by bylo kdybychom se bavili o cenách S DPH, já to nebudu furt přepočítávat :stupid A ta klávesnice a myš tam teda MUSÍ být v té ceně, nebo né? A co mechanika?
Takhle: http://www.alfacomp.cz/php/basket.php?items=QGZ01PGC01D2401CSP01QQI01BME01N5S01
Nejlepší by bylo kdybychom se bavili o cenách S DPH, já to nebudu furt přepočítávat :stupid A ta klávesnice a myš tam teda MUSÍ být v té ceně, nebo né? A co mechanika?
no mechaniku přendam z starého Pcčka..a jinak musí tam bejt i myš a klávesnice a i alpine pro, no on to bude firemní PC a já mám vlastní peníze, ale budou se stráhavat daně a to mi zaplatí majitel firmy a já mam 9500kč, a nevím jestli je takovej nárůst výkonu 550BE abych ho kupoval když je o 1000kč dražší...
a jinak mě plastová skříň nevadí a tu 331W mi doporučili, sice mi víc doporučili centuriona,ale tahle byla hned na druhém místě a btw chci tam mít průhlednou bočnici
Jinak..pokud bude ta sestava OK, tak klidně tu tisícovku ušetřím
a jinak mě plastová skříň nevadí a tu 331W mi doporučili, sice mi víc doporučili centuriona,ale tahle byla hned na druhém místě a btw chci tam mít průhlednou bočnici
Jinak..pokud bude ta sestava OK, tak klidně tu tisícovku ušetřím
No tak jestli to bude firemní PC, tak bych vzal ten CM Elite s průhledným bokem. Jestli to bude trčet někde kanclu, tak to neva, ale domů bych to nikomu nedoporučoval. A co se s tím PC bude vlastně dělat? Co na tom pojedou za programy? Nemám kouli teď u sebe :)
Bude to můj PC, ale s tím rozdílem, že se započítá do daní jako firemní PC..Bude se tam hrát hry,programovat, občas nějaký film....
A hry..no nevím..mám 7let starý PC, takže jsem zvyklej na low detaily atd a myslím že s low detailama na tom rozjedu vše ne ? :)
Jinak..máš pěknej avatar :D
A hry..no nevím..mám 7let starý PC, takže jsem zvyklej na low detaily atd a myslím že s low detailama na tom rozjedu vše ne ? :)
Jinak..máš pěknej avatar :D
Ten Alpine pro tam musí také být? Žádný jiný, to je nějaké firemní podmínka? :notsure
ne může být i jiný..ale musí tam být i chladič na proc, jelikož je boxovaný je na pytel ne ? :P
Chtěl bych to aspoň trochu natakovat......ale nemusí to být zas extra drahý chladič..cenovou relací jako ten alpine...
Chtěl bych to aspoň trochu natakovat......ale nemusí to být zas extra drahý chladič..cenovou relací jako ten alpine...
[quote=Darkhunter;285129]ne může být i jiný..ale musí tam být i chladič na proc, jelikož je boxovaný je na pytel ne ? :P[/quote]
Není na pytel, je na procesor a chladit to uchladí samozřejmě, od toho se k procesorům dává. :thumb Ale alternativní řešení je samozřejmě lepší, z hlediska hluku i teplot
Není na pytel, je na procesor a chladit to uchladí samozřejmě, od toho se k procesorům dává. :thumb Ale alternativní řešení je samozřejmě lepší, z hlediska hluku i teplot
oka chtělo by to probrat celou tu sestavu no...nevím co je na ní teď asi nejslabší článek, jinak ta case je vyrobena z plechu a mně se líbí, takže fakt se spíš zaměřit na HW, nebo protiklady tý case taky napsat můžeš :)
Takhle: http://www.alfacomp.cz/php/basket.php?items=QGZ01PGC01D2401CSP01QQI01N5S01IIS01LWC01JSY018MV01
Pokud to objednáš z eshopu a poštovné si zacvakáš sám, máš to zhruba 9400 bez daně pokud jsem dobře počítal. :D Jinak ten case klidně vem, zas taková hrůza to nebude a při takovém rozpočtu co by člověk chtěl... Tu daň raději přepočítej, jestli jsem se třeba nepřepočítal
Jinak co se týká her, koukni mi do podpisu, mám podobnou sestavu a zahrál jsem si všechno novější i starší včetně Crysis, ArmA II, Mirror's Edge, Grid a spousty dalších... takže problém mít nebudeš a případně prostě snížíš detaily, pokud hraješ na vysokém rozlišení.
Pokud to objednáš z eshopu a poštovné si zacvakáš sám, máš to zhruba 9400 bez daně pokud jsem dobře počítal. :D Jinak ten case klidně vem, zas taková hrůza to nebude a při takovém rozpočtu co by člověk chtěl... Tu daň raději přepočítej, jestli jsem se třeba nepřepočítal
Jinak co se týká her, koukni mi do podpisu, mám podobnou sestavu a zahrál jsem si všechno novější i starší včetně Crysis, ArmA II, Mirror's Edge, Grid a spousty dalších... takže problém mít nebudeš a případně prostě snížíš detaily, pokud hraješ na vysokém rozlišení.
to je 9700 s poštou no..a hele myslíš že to bude mít to tříjádro velkej vliv na výkon ?
a hlavně výkon v hrách?
a jinak ten PWN má daleko větší hlučnost.....http://www.alfacomp.cz/php/index.php?eid=10D145
alpine pro má 0,4 sone a ten druehj 0,8 sone.. a já jdu spát..rigáda..ale ráno tu budu, tak to kdyžtak dořešíme :)
a hlavně výkon v hrách?
a jinak ten PWN má daleko větší hlučnost.....http://www.alfacomp.cz/php/index.php?eid=10D145
alpine pro má 0,4 sone a ten druehj 0,8 sone.. a já jdu spát..rigáda..ale ráno tu budu, tak to kdyžtak dořešíme :)
[quote=Darkhunter;285141]to je 9700 s poštou no..a hele myslíš že to bude mít to tříjádro velkej vliv na výkon ?
a hlavně výkon v hrách?
alpine pro má 0,4 sone a ten druehj 0,8 sone.. a já jdu spát..rigáda..ale ráno tu budu, tak to kdyžtak dořešíme :)[/quote]
Mě to vychází pod 9500, když počítám že poštovné bude 100 korun (možná víc, možná míň) a bude započteno do odpočtu daně. Musíš počítat s tou menší cenou, protože když si to objednáš, máš slevu + levnější komponenty. A ty Sone neřeš. Ono to není ani pevně daná jednotka mám dojem a nelze to přepočítat na dB(A), ale moc velký hluk to nebude a rozhodně to bude chladit líp. Ten Alpine je spíš takový dražší box, nic jiného
a hlavně výkon v hrách?
alpine pro má 0,4 sone a ten druehj 0,8 sone.. a já jdu spát..rigáda..ale ráno tu budu, tak to kdyžtak dořešíme :)[/quote]
Mě to vychází pod 9500, když počítám že poštovné bude 100 korun (možná víc, možná míň) a bude započteno do odpočtu daně. Musíš počítat s tou menší cenou, protože když si to objednáš, máš slevu + levnější komponenty. A ty Sone neřeš. Ono to není ani pevně daná jednotka mám dojem a nelze to přepočítat na dB(A), ale moc velký hluk to nebude a rozhodně to bude chladit líp. Ten Alpine je spíš takový dražší box, nic jiného
Alfacomp posílá zásilky i přes PPL. Máš to až do domu za 120 babek.
[quote=Kotty;285150]Alfacomp posílá zásilky i přes PPL. Máš to až do domu za 120 babek.[/quote]
Spíš korun ne? :notsure:thumb
Spíš korun ne? :notsure:thumb
alpine pro sux, to je skoro jak box. 2 kila doplatku na smysluplnejsi freezer te nezabijou :-).
tak jsem se nakonec rozhodl pro tuto sestavu, ještě ušetřím kilčo....
http://www.alfacomp.cz/php/basket.php?items=LWC01IIS01PGC01JSY01QGZ01D2401CSP01QQI018MV01RHO01
http://www.alfacomp.cz/php/basket.php?items=LWC01IIS01PGC01JSY01QGZ01D2401CSP01QQI018MV01RHO01
Pokud chceš ušetřit, tak bych vzal raději tento procesor: http://www.alfacomp.cz/php/product.php?eid=1051400830972PAQI4 případně ten: http://www.alfacomp.cz/php/product.php?eid=1051400830972PAPNG , ale je už o dost dražší než ten předchozí a zas takovej rozdíl to není (rozdíl se dá v poho nataktovat). Ten Phenom mi připadá nevýhodný.
no já právě nevim, on má větší L3 kešku...
no ale zas ten Athlon má větší L2 cache, která je rychlejší...IMHO Phenom se oplatí kupovat od 3 jader a víc....ten Athlon je dobrá koupě, navíc do takového počítače s takovým rozpočtem...ať se vyjádří i ostatní, třeba i proti mě :D
[quote=Jandaskunk;285260]no ale zas ten Athlon má větší L2 cache, která je rychlejší...IMHO Phenom se oplatí kupovat od 3 jader a víc....ten Athlon je dobrá koupě, navíc do takového počítače s takovým rozpočtem...ať se vyjádří i ostatní, třeba i proti mě :D[/quote]
Phenom II X2 není vůbeč špatný procesor, rozhodně je to výhodnější koupě než předražená C2D, postarší pentia nebo Athlon II ;) Když dvoujádro tak imho právě phenom II.
Phenom II X2 není vůbeč špatný procesor, rozhodně je to výhodnější koupě než předražená C2D, postarší pentia nebo Athlon II ;) Když dvoujádro tak imho právě phenom II.
[quote=Jiri@tncm;285277]Phenom II X2 není vůbeč špatný procesor, rozhodně je to výhodnější koupě než předražená C2D, postarší pentia nebo Athlon II ;) Když dvoujádro tak imho právě phenom II.[/quote]
Samotnej p2 x2 podle me zajimavej procesor rozhodne neni. priplacet si 500kc za radove 0-15% vykonu navic mi neprijde nijak efektivni. Na druhou stranu, darkhunter bude brat desku s SB710, tedy s ACC a realnou moznosti unlocku na 4jadro a v tuto chvili se mi uz risk v podobe 545 zda vyrazne snesitelnejsi.
Samotnej p2 x2 podle me zajimavej procesor rozhodne neni. priplacet si 500kc za radove 0-15% vykonu navic mi neprijde nijak efektivni. Na druhou stranu, darkhunter bude brat desku s SB710, tedy s ACC a realnou moznosti unlocku na 4jadro a v tuto chvili se mi uz risk v podobe 545 zda vyrazne snesitelnejsi.
tak odemykat to možná až tak po roce, ale taktovat ..to budu určitě :P
[quote=Darkhunter;285286]tak odemykat to možná až tak po roce, ale taktovat ..to budu určitě :P[/quote]
Unika mi smysl tohoto pocinani :notsure
Unika mi smysl tohoto pocinani :notsure
nebo nebylo by lepší místo toho phenomu kopit nějakou lepší základní desku ? třebas Ga Ma790FX-UD3P ?
[quote=Darkhunter;285457]nebo nebylo by lepší místo toho phenomu kopit nějakou lepší základní desku ? třebas Ga Ma790FX-UD3P ?[/quote]
A na co?
A na co?
na taktování, mohlo by to přinést větší výkon s athlonem než s phenomem ne tak nataktovaným....
[quote=Darkhunter;285593]na taktování, mohlo by to přinést větší výkon s athlonem než s phenomem ne tak nataktovaným....[/quote]
Limitem pro OC bude spise cpu nez deska
Varianta A) pokud nechces taktovat a zaroven chces usetrit tak vem tu ma770-ud3 a athlona 250 a zbude ti petistovka na pivo.
Varianta B) pokud chces taktovat a zkusit otevrit cpu na ctyrjadro tak vem ma770-ud3 phenoma x2 550
Odemceni dalsich jader neni nic sloziteho, jen se jedna polozka v biosu nastavit na urcitou hodnotu.
Limitem pro OC bude spise cpu nez deska
Varianta A) pokud nechces taktovat a zaroven chces usetrit tak vem tu ma770-ud3 a athlona 250 a zbude ti petistovka na pivo.
Varianta B) pokud chces taktovat a zkusit otevrit cpu na ctyrjadro tak vem ma770-ud3 phenoma x2 550
Odemceni dalsich jader neni nic sloziteho, jen se jedna polozka v biosu nastavit na urcitou hodnotu.
já vím, ale to cpu takhle může vydržet jen rok a taktovat budu a budu brát 545ku, protože stejně budu taktovat přes FSB.....
[quote=Darkhunter;285617]já vím, ale to cpu takhle může vydržet jen rok [/quote]
Nechapu :notsure
Nechapu :notsure
že si místo 550BE koupím 545
[quote=Darkhunter;285630]že si místo 550BE koupím 545[/quote]
No ale nechapu to s tim rokem.
Pak dal nechapu proc kupovat phenoma kdyz se teda nechces pokouset odemykat dalsi jadra. V tom pripade mi vyhodnejsi prijde athlon 245
edit: jinak sorry, v predchozim postu jsem si spletl 250 s 245 a 550 s 545, ale to je jedno, slo o radu jako takovou.
No ale nechapu to s tim rokem.
Pak dal nechapu proc kupovat phenoma kdyz se teda nechces pokouset odemykat dalsi jadra. V tom pripade mi vyhodnejsi prijde athlon 245
edit: jinak sorry, v predchozim postu jsem si spletl 250 s 245 a 550 s 545, ale to je jedno, slo o radu jako takovou.
no a jako odemykat..vždyť když ho odemknu, tak mi brzy odejde ne ?
[quote=Darkhunter;285637]no a jako odemykat..vždyť když ho odemknu, tak mi brzy odejde ne ?[/quote]
Záleží na tom jestli se ti podaří ty jádra odemknout a jestli budou funkční. Pokud ano tak to nemá žádnou souvislost s životností.
Záleží na tom jestli se ti podaří ty jádra odemknout a jestli budou funkční. Pokud ano tak to nemá žádnou souvislost s životností.
takže jde jen o štěstí na kus jo ?
Na té desce to stejně odemknout nejde :notsure
[quote=Darkhunter;285645]takže jde jen o štěstí na kus jo ?[/quote]
Ano
Jde o to jestli byla jádra v cpu vypnuta proto aby se CPU prodalo jako dvoujádro nebo jestli byla dvě vypnutá jádra nekvalitní tak raději prodali 2 jádro (se 2 dobrými jádry)
Ano
Jde o to jestli byla jádra v cpu vypnuta proto aby se CPU prodalo jako dvoujádro nebo jestli byla dvě vypnutá jádra nekvalitní tak raději prodali 2 jádro (se 2 dobrými jádry)
proč by nešlo..vždyť má ACC
Aha, už je nová revize :notsure Ale i tak to samozřejmě není zaručeno, že to půjde odemknout :)
EC AOD-ACC Support
EC AOD-ACC is described as Embedded Controller for AMD OverDrive- Advanced Clock Calibration, which is the newest feature comes from AMD SB750/ SB710 SouthBridge chip, destined for the AMD Black Edition CPU to be overclocked through AMD OverDrive™ utility further than was previously possible.
* Please apply sufficient cooling to CPU VRM zone when ACC function is enabled.
* Please be noticed that GIGABYTE’s product warranty does not cover damages caused by overclocking.
EC AOD-ACC is described as Embedded Controller for AMD OverDrive- Advanced Clock Calibration, which is the newest feature comes from AMD SB750/ SB710 SouthBridge chip, destined for the AMD Black Edition CPU to be overclocked through AMD OverDrive™ utility further than was previously possible.
* Please apply sufficient cooling to CPU VRM zone when ACC function is enabled.
* Please be noticed that GIGABYTE’s product warranty does not cover damages caused by overclocking.
[quote=Darkhunter;285637]no a jako odemykat..vždyť když ho odemknu, tak mi brzy odejde ne ?[/quote]
Teorie pravi ze ti opotrebeni "kremiku" by melo byt vetsi a tudiz by mel drive odejit. Praxe je takova ze cpu maji bezne zivotnost v radech desitek let, tudiz je mnohem vetsi sance ze ho driv hodis do kose nez ze ti odejde.
Teorie pravi ze ti opotrebeni "kremiku" by melo byt vetsi a tudiz by mel drive odejit. Praxe je takova ze cpu maji bezne zivotnost v radech desitek let, tudiz je mnohem vetsi sance ze ho driv hodis do kose nez ze ti odejde.
tak 3 roky určitě novej procák kupovat nebudu, takže to stojí za pokus o otevření dalších dvou jader ?
[quote=Darkhunter;285728]tak 3 roky určitě novej procák kupovat nebudu, takže to stojí za pokus o otevření dalších dvou jader ?[/quote]
Pokud budes kupovat P2X2 tak ano. A znova opakuju, zivotnost cpu je v radech desitek let. Malokomu tady vubec nekdy CPU chcipl.
Pokud budes kupovat P2X2 tak ano. A znova opakuju, zivotnost cpu je v radech desitek let. Malokomu tady vubec nekdy CPU chcipl.
[quote=Darkhunter;285728]tak 3 roky určitě novej procák kupovat nebudu, takže to stojí za pokus o otevření dalších dvou jader ?[/quote]
Za pokus určitě.
Za pokus určitě.
A nebo co tuhle základní desku ? http://www.alfacomp.cz/php/index.php?eid=106145&Search=M4A785D-M+PRO+&SearchType=1&SearchSubmit=1
Ale kámoš mi říkal, že mATX nejsou vhodné pro taktování...
Ale kámoš mi říkal, že mATX nejsou vhodné pro taktování...
[quote=Darkhunter;285915]A nebo co tuhle základní desku ? http://www.alfacomp.cz/php/index.php?eid=106145&Search=M4A785D-M+PRO+&SearchType=1&SearchSubmit=1
Ale kámoš mi říkal, že mATX nejsou vhodné pro taktování...[/quote]
Proboha, vyber si co chces. Nam je to jedno, jsou to tve penize a myslim ze vetsina lidi nema neustale nervy ti tady uz po stopadesate vysvetlovat ze to co jsme ti doporucili je vzhledem k tvym moznostem ideal.
Ale kámoš mi říkal, že mATX nejsou vhodné pro taktování...[/quote]
Proboha, vyber si co chces. Nam je to jedno, jsou to tve penize a myslim ze vetsina lidi nema neustale nervy ti tady uz po stopadesate vysvetlovat ze to co jsme ti doporucili je vzhledem k tvym moznostem ideal.
tak oka..vezmu to, co ste mi doporučili :)
a co když je to OEM balení? například zdroj....nemam k tomu koupit kablík do sítě ?
[quote=Darkhunter;286260]a co když je to OEM balení? například zdroj....nemam k tomu koupit kablík do sítě ?[/quote]
Pokud nemáš, kup
Pokud nemáš, kup