Tak poté co jsem vyměnil svůj PC projevili zájem o výměnu PC i rodiče. PC mají hlavně na internet, Icq, Skype, sem tam Word a nyní i pro ukládání fotek.Stávající historický PC jim výkonově stačí ale už párkrát něco zlobilo. Orientačně stávající PC: Celeron 900MHz. Paměť 512 Mb, Grafika nějaká Geforce 32 Mb AGP4x, HDD 40GB. - Stávající disk mají po cca 8 letech zaplněný napůl z čehož nejvíc zabírají Win XP. Mají ale necelý rok digifoťák tak možná se disk pomalu začně plnit ale nijak extrémně. Grafika bude naprosto stačit integrovaná protože cokoliv co bude lepší než stávající bude jejich potřebu přesahovat. Hry tam hrají tak max. vnuci -3 a 5 let tak asi máte představu jaké hry hrají. A když povyrostou tak když jim u babičky nějaká hra nepůjde tak se nic neděje. Když jsem se jich ptal na cenu kolik můžou dát tak se zeptali kolik myslím že by to stálo tak jsem od oka hodil 8tis a to řekli že být může. Takže jsem zkusil složit něco do té ceny. Disk jsem dal 320Gb byť ho oni nejspíš nikdy nevyužijí, ale cenový rozdíl proti 80Gb který jsem chtěl dát původně je tak malý že jsem si řekl že víc místa za pár korun jim neuškodí. Akorát nevím jestli je lepší paměť 1x2Gb nebo 2x1Gb. Co teda říkáte na tohle: http://www.alfacomp.cz/php/basket.ph...5T02H3S01CSP01 Nebo myslíte že koupit některé komponenty ještě slabší a pár korunek jim ušetřit?