Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Problémy se základní deskou Acer TravelMate 2300

mart_b (4)|29.8.2009 12:23
Hezký den,
mám notebook Acer TravelMate 2300, jednoho krásného dne jsem ho chtěl zapnout a po stisknutí tlačítka jen problikly LED kontrolky, v notebooku cvaklo a nic, notebook nenaskočil, později jsem přišel na to, že když se nad klávesnicí vpravo nahoře promačká, tak na několikátý pokus nakonec naskočí, ale po naběhnutí windows se sekne, po dalším experimentování jsem přišel na to, že když se z počítače vyhodí baterka, tak se nesekne, ale musí být připojena i externí USB myš, jinak se zase sekne.....notebook se seká i při vypínání, normálně se odhlásí,vypne napájení do USB, vypne síťovku a sekne se.....už se nevypne, musí se natvrdo vytáhnout ze zásuvky......
zkusil jsem odpojit touchpad, klávesnici, disk, CD mechaniku, paměti, monitor... prostě všechno a zapnout samotnou desku a je to úplně stejný, prostě nenaběhne, pokud se nepromačká........vzal jsem lupu a zkoušel na desce hledat studené spoje, našel jsem jednu utrženou SMD diodu, připájel jsem jí, ale nebylo to tím, je to stále stejné.........jiné studené spoje jsem nenašel............
notebook normálně používám jen se při zapínání musí promačkat a třeba i na desátý pokus nakonec naskočí, musí k němu být připojena externí myš a při vypínání se musí vypínat natvrdo.....
chtěl jsem se zeptat, nesetkal jste se někdo s podobnou závadou?? nebo nevíte kde mám studeňáky na desce hledat??? deska je asi několika-vrstvá že?? tedy má spoje i uprostřed:-(
nebo nemáte někdo vrak toho ntb a nebyli by jste někdo ochoten mi desku prodat??
Moc děkuji všem...
xmarek (1676)|29.8.2009 12:31
Podobné závady s vadnou deskou denně řeší spousty lidí. Bohužel oprava takové desky mnohdy vyžaduje disponovat diagnostickými prostředky, které normální smrtelník nemá. Můžete zkusit např. tento servis: http://www.abax.cz/ (ovšem pokud pro Vás má oprava cenu)