Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 10 z 11 PrvníPrvní ... 891011 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 136 až 150 z 165

Téma: Phenom II X2 a X3 OC a core unlock?

  1. #136
    Obyvatel SHW Avatar uživatele souteh
    Registrace
    Jun 2010
    Příspěvků
    370

    To jsem udělal, ale na notebooku ani na druhým PC tahle možnost není..

    EDIT: Takže si to uložím na flashku, pak zkusím odemknout jádro.. když to nepůjde (resetuji manuálně BIOS), pak dám Load Optimized Defaults a při dalším spuštění BIOSu pomocí F12 nahraju ten uložený profil.. takhle je to celé?
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #137
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,240

    Ano ...
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #138
    Obyvatel SHW Avatar uživatele souteh
    Registrace
    Jun 2010
    Příspěvků
    370

    Ahoj, tak už píšu z nového PC a chystám se na odemčení jádra (pokus). Ještě se chci zeptat, jestli (pokud se dostanu až k linxu) je nutné hlídat nějakým programem teplotu CPU, jelikož je tam jen boxovaný chladič a kolik by měla teplota maximálně být? Díky.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #139
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,240

    Teplotu procesoru můžeš hlídat pomocí utility Real Temp a její hodnota by neměla přesáhnout 75 °C.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #140
    Obyvatel SHW Avatar uživatele souteh
    Registrace
    Jun 2010
    Příspěvků
    370

    Píše mi to, že můj procesor to nepodporuje.

    EDIT: Po spuštění PC se mi nedaří dostat se do BIOSu, když jsem dal vyhledat "BIOS", našlo mi to program. Spustil jsem jej, byl tam nápis gigabyte a možnost uložit BIOS do souboru. Tak jsem to udělal a mám soubor na flashce. Takže je to asi totéž jako již zmiňované F11 v BIOSu, ne?
    Teď ještě abych se tam dostal kvůli odemčení toho CPU...

    Tady je to okno: http://imageshack.us/photo/my-images/846/beznzvuml.png/
    Naposledy upraveno uživatelem souteh: 03-08-2011 v 14:55
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #141
    Obyvatel SHW Avatar uživatele souteh
    Registrace
    Jun 2010
    Příspěvků
    370

    Věděl by někdo, jestli to tedy už je uložené nebo je to něco jiného? Už bych to rád zkusil odemknout :P

    Nicméně se mi opakovaně nedaří dostat do BIOSu, mačkám DEL jako idiot a pořád se načítá OS. Zatím se mi to povedlo jen 1x..
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #142
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,240

    Do BIOSu se dostaneš tak, že při POSTu stiskneš klávesu Del.
    Restartuj počítač a při prvním objevení "jakéhokoliv písma" na obrazovce mačkej Del
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #143
    Obyvatel SHW Avatar uživatele souteh
    Registrace
    Jun 2010
    Příspěvků
    370

    To dělám, jenže tenhle text je tam snad ani ne 0,5s, takže je dost těžký se trefit Budu to dál zkoušet a trénovat.. xD
    A s tím uložením - stačí to uložené přes ten program @bios nebo se to musí opravdu přes F11 v biosu?

    EDIT: Tak už se to povedlo, asi už vím jak na to Udělal jsem to přes F11 a povedlo se. Teď jdu zkusit to slavné odemčení, držte palce
    Naposledy upraveno uživatelem souteh: 03-08-2011 v 16:12
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #144
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,240

    Je možné, že tvůj USB flash disk není podporován. Občas se stane, že tvůj USB flash disk není kompatibilní a BIOS jej nedetekuje. Měla by být ale funkční možnost uložit BIOS na pevný disk.
    Způsob uložení windowsovské utility a utility v BIOSu nebude IMHO kompatibilní.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #145
    Obyvatel SHW Avatar uživatele souteh
    Registrace
    Jun 2010
    Příspěvků
    370

    Tak jsem v BIOSu dal Core unlock na ENABLED, pc běžel dál, ale vypl se monitor, po stisknutí rest. tlačítka na casu normálně naběhl až do OS. CPU se pořád jevilo jako tříjádro (CPU-Z i správce úloh). Dal jsem tedy restartovat PC (přes start), abych přenastavil ještě cpu core control, pc se jakoby normálně vyplo, ale pořád běželo (snad rozumíte) a vypnul se monitor. Opět normálně naběhnul až po stisknutí rest. tlačítka na casu. Radši jsem zatím nastavil CPU unlock na disabled. Myslíte, že má cenu zkoušet to i s tím core control nebo už je to známka toho, že je 4. jádro defektní?
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #146
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,240

    Hele koukám z okna do nebes a normálně nic. Chtěl jsem zavolat své oblíbené cikánce, ať se koukne do věštecké koule, ale má dovolenou ... co takhle to vyzkoušet a projevit trochu vlastní iniciativy
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #147
    Obyvatel SHW Avatar uživatele souteh
    Registrace
    Jun 2010
    Příspěvků
    370

    No tak jsem to změnil obojí, to s restartem se opakovalo. Potom jsem šel znovu do BIOSu, ale i přesto, že core control je "Manual", tak je tam pořád možnost ovládat pouze tři jádra (0,1,2). Pro CPU-Z i správce úloh pořád tříjádro.. Je možné, že by tam žádné 4. jádro vůbec nebylo? :/ Co s tím..?
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #148
    Starousedlík SHW Avatar uživatele robky
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    3,218

    Po prepnutí Unlock CPU core na Enabled je ešte potrebné prepnúť Advanced Clock Calibration na AUTO ....
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #149
    Obyvatel SHW Avatar uživatele souteh
    Registrace
    Jun 2010
    Příspěvků
    370

    ACC tam nikde nemám.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #150
    Starousedlík SHW Avatar uživatele robky
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    3,218

    Citace Původně odesláno od souteh Zobrazit příspěvek
    ACC tam nikde nemám.
    Mea culpa pozeral som do manuálu inej dosky ....

    Takže ešte raz. Zmenil si CPU Unlock na Enabled a Save&Exit?
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 10 z 11 PrvníPrvní ... 891011 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. AMD PHENOM X2 545 Unlock
    Od Call993 v sekci AMD - procesory a základní desky
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 08-11-2012, 17:02
  2. Core i7 950 vs Phenom II X6 1090T
    Od Kazi4949 v sekci Chci doporučit sestavu/notebook
    Reakcí: 22
    Poslední příspěvek: 18-01-2011, 10:02
  3. Socket 1156/1366: INTEL Core i5-750 Quad-Core vs. AMD Phenom II X4 955 Black Edition Quad-Core
    Od Svadlik v sekci Intel - procesory a základní desky
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 15-09-2009, 17:24
  4. AMD Phenom 9850 BE vs. Intel Core 2 Q9400
    Od freegate v sekci Chci doporučit sestavu/notebook
    Reakcí: 14
    Poslední příspěvek: 02-01-2009, 07:55
  5. AMD Phenom vs. Intel Core 2 Quad
    Od Razi3L v sekci Chci doporučit sestavu/notebook
    Reakcí: 46
    Poslední příspěvek: 16-03-2008, 14:36