Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 11 z 11 PrvníPrvní ... 91011
Zobrazené výsledky: 151 až 165 z 165

Téma: Phenom II X2 a X3 OC a core unlock?

  1. #151
    Obyvatel SHW Avatar uživatele souteh
    Registrace
    Jun 2010
    Příspěvků
    359

    Ano.. potom i core control na manual.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #152
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,209

    Zatím bych řešil pouze detekci procesoru BIOSem. Nejdříve by jej měl BIOS detekovat jako 4jádrový procesor, aby mohl být stejně tak detekován i ve Windows. Ve Windows se bude možná muset procesor ještě nastavit v msconfigu

    Jak je nyní "po odemčení" procesor detekován BIOSem ? Změnil se jeho název či je detekován stále naprosto stejně ?
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #153
    Obyvatel SHW Avatar uživatele souteh
    Registrace
    Jun 2010
    Příspěvků
    359

    Pořád stejně. Zatím jsem dal vše na původní hodnoty, náhoda je blbec.. Ale zase jsem musel po F10 (cpu unlock enabled) "natvrdo" 2x stisknout tlačítko pro restart, aby šel signál do monitoru a předtím deska pípla. Při CPU unlock disabled se to restartuje napoprvé bez problémů samo.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #154
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,209

    Ještě bych zkusil procesoru malinko přidat na voltáži
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #155
    Obyvatel SHW Avatar uživatele souteh
    Registrace
    Jun 2010
    Příspěvků
    359

    S voltáží je tam toho víc? Která volba konkrétně to má být?
    Kdyžtak tady je celý manuál: http://download.gigabyte.eu/FileList...0a-usb3l_e.pdf

    A co znamená malinko?
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #156
    Starousedlík SHW Avatar uživatele robky
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    3,217

    Toto bude na dlho ..

    Citace Původně odesláno od kevin00 Zobrazit příspěvek
    Ještě bych zkusil procesoru malinko přidat na voltáži
    Citace Původně odesláno od souteh Zobrazit příspěvek
    S voltáží je tam toho víc? Která volba konkrétně to má být?
    Kdyžtak tady je celý manuál: http://download.gigabyte.eu/FileList...0a-usb3l_e.pdf

    A co znamená malinko?
    Prekvapivo, žeby to bolo CPU Voltage control?

    Malinko znamená, že tam nevrazíš najvyššiu hodnotu, ktorá ťa napadne, ale najbližšiu vyššiu hodnotu, ktorá bude dostupná. Samozrejme predtým sa pozrieš na položku Normal CPU Vcore ...
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #157
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,209

    Jen doplním, že určitě nepřekračuj hodnotu napájecího napětí procesoru 1.4 V a řádně sleduj teplotu procesoru.
    Jak psal robky, nastav nejbližší vyšší hodnotu napájecího napětí, případně další, tj, max. 2 nejbližší hodnoty do + od Normal CPU Vcore. Víš je zbytečné jít, jádro bude pravděpodobně nefunkční.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #158
    Obyvatel SHW Avatar uživatele souteh
    Registrace
    Jun 2010
    Příspěvků
    359

    Tak Normal Vcore bylo 1.4250V, zvýšil jsem o nejmenší možnou hodnotu (0.025V) a beze změny. Takže se asi smířím s tím, že mám špatný kousek
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #159
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,209

    Jestli Normal VCore bylo 1.4 V, tak základní deska dává procesoru docela zbytečně velkou voltáž (specifikace procesoru mluví o nap. napětí 0.8 - 1.4 V).
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #160
    Obyvatel SHW Avatar uživatele souteh
    Registrace
    Jun 2010
    Příspěvků
    359

    A může být v tomhle ten problém se 4. jádrem?
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #161
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,209

    Neměl by být. Vyšší nap. napětí v tomto případě podporuje lepší stabilitu procesoru. Samozřejmě jen do určitého bodu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #162
    Obyvatel SHW Avatar uživatele souteh
    Registrace
    Jun 2010
    Příspěvků
    359

    No jo, tak to už necham jak to je.. každopádně díky všem za rady
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #163
    Nováček
    Registrace
    Oct 2009
    Příspěvků
    3

    Zdravim, chtěl bych si u sveho procesoru AMD Phenom II X3 720 Black Edition odemknout 4 jádro. Odemčení 4 jádra udělám jediným zmáčknutím v biosu v tom defakto problém neni. Ale nedavno jsem koupil novej větrák CM Hyper 212+ a tak jsem procesor přetaktoval na 3,4 GHz, takže teď sleduju teplotu jestli se procesor nepřehřívá. Ovšem když odemknu 4 jádro tak se ztratí veškeré informace o teplotě. Programy jako Everest, HardwareMonitor či CPU-Z mi ukazujou teplotu 0. Jde to nějak vyřešit? Díky za jakoukoli radu

    PS: Po unlocku jádra mi to hlásí, že mám AMD Phenom II X4 20.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #164
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,209

    Pri odemceni 4 jadra jsou procesory detekovany s "nesmyslnym" nazvem. Je to jev normalni.
    S merenim teploty IMHO taktez nic neudelas, s nejvetsi pravdepodobnosti dojde k nekorektni funkci cidla.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #165
    Nováček
    Registrace
    Oct 2009
    Příspěvků
    3

    Citace Původně odesláno od kevin00 Zobrazit příspěvek
    Pri odemceni 4 jadra jsou procesory detekovany s "nesmyslnym" nazvem. Je to jev normalni.
    S merenim teploty IMHO taktez nic neudelas, s nejvetsi pravdepodobnosti dojde k nekorektni funkci cidla.
    Díky za odpověd, ale to radsi zůstanu u plně funkčního 3 jádra než abych něco ryskoval se 4 jádrem :-D
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 11 z 11 PrvníPrvní ... 91011

Podobná témata

  1. AMD PHENOM X2 545 Unlock
    Od Call993 v sekci AMD - procesory a základní desky
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 08-11-2012, 17:02
  2. Core i7 950 vs Phenom II X6 1090T
    Od Kazi4949 v sekci Chci doporučit sestavu/notebook
    Reakcí: 22
    Poslední příspěvek: 18-01-2011, 10:02
  3. Socket 1156/1366: INTEL Core i5-750 Quad-Core vs. AMD Phenom II X4 955 Black Edition Quad-Core
    Od Svadlik v sekci Intel - procesory a základní desky
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 15-09-2009, 17:24
  4. AMD Phenom 9850 BE vs. Intel Core 2 Q9400
    Od freegate v sekci Chci doporučit sestavu/notebook
    Reakcí: 14
    Poslední příspěvek: 02-01-2009, 07:55
  5. AMD Phenom vs. Intel Core 2 Quad
    Od Razi3L v sekci Chci doporučit sestavu/notebook
    Reakcí: 46
    Poslední příspěvek: 16-03-2008, 14:36