Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 17

Téma: problem pri bootovani xp home sp2

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Aug 2009
    Příspěvků
    20

    ahojte,
    prosim vas o pomoc s tymto problemom.vcera mi pri hre zamrzlo pc a po tvrdom restarte som sa uz do systemu nedostal.pri nacitani loga windows zamrzne a dalej sa nedostanem.skusal som uz aj opravu z instalacneho cd ,ale nepomohlo to.tak som vyskusal preinstalaciu aj formatom ,ale po ciastocnej instalacii a restarte mi vyhodilo chybu, ze nemoze najst Ntoskrnl.exe subor .dnes rano po zapnuti mi vyhodilo dalsiu chybu 0x0000007f,a dalej sa uz k instalacii nedostanem,
    moze sa jednat o chybnu pamet,alebo HDD?

    za pomoc vam dakujem
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele r34ktor
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    7,547

    Příčin může být celá řada. Pár řešení najdeš zde.

    Může jít o problém s HW. Při zaseknutí mohlo dojít k resetu CMOS. Zkontroluj, zda je v BIOSu vše řádně nastaveno. Otestuj osazené moduly pomocí GoldMemory a HDD utilitou výrobce.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Moderátor / Poděs SHW Avatar uživatele ICEBOSS
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    3,652

    zacni klasicky mechanickou kontrolou spravneho zapojeni, nalomenych konektoru apod.

    pak pust memtest

    pak zkontroluj na nejakym jinym PC disk, jestli je OK (HD Tune - SMART - sata dej v biosu jako IDE a cely povrch), imho totiz neni...
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    Aug 2009
    Příspěvků
    20

    vdaka za rady
    skusal som aj tie konektory aj som zrobil memtest a pamet je ok.bol som aj u predajcu a ten mi poradil resetovat CMOS co som aj urobil podla manualu k zakladnej doske ASUS M2N (jumper a battery)uz mi ostava,len vyskusat ten hdd ,bohuzial druhe pcko je starsie a tam asi HDD500GB WD5000AKS 16mb SATA nezapojim,budem musiet u kamosa.inac k instalacii sa nedostanem .lebo mi stale hodi chybu 0x 0000007F.este sa mi stava,ze bios nenajde HDD ,ale niekedy po zatlaceni konektora na hdd a restarte ho najde.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Aug 2009
    Příspěvků
    20

    no asi odisla doska .po zapnuti 4x zapípa a cierna obrazovka namonitore ? neviete co s tym ?
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW Avatar uživatele dzandra
    Registrace
    Dec 2006
    Příspěvků
    1,398

    Citace Původně odesláno od igorovic Zobrazit příspěvek
    no asi odisla doska .po zapnuti 4x zapípa a cierna obrazovka namonitore ? neviete co s tym ?
    Zkus to porovnat podle http://programujte.com/?akce=clanek&...522-pipa%2522-
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Aug 2009
    Příspěvků
    20

    Citace Původně odesláno od dzandra Zobrazit příspěvek
    diky za tip ale ten clanok uz tam nie je ,aspon mi to tak vyhodi
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW Avatar uživatele r34ktor
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    7,547

    Citace Původně odesláno od igorovic Zobrazit příspěvek
    no asi odisla doska .po zapnuti 4x zapípa a cierna obrazovka namonitore ? neviete co s tym ?
    Jsou pípnutí různě dlouhá?

    Zkus vyjmout grafikou kartu, resetovat CMOS jumperem, zapnout PC (bez GK), vypnout, vložit GK a opět zapnout. Nějaká změna?

    Citace Původně odesláno od igorovic Zobrazit příspěvek
    diky za tip ale ten clanok uz tam nie je ,aspon mi to tak vyhodi
    Fórum mr*i některé odkazy. Pomoc najdeš zde.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    Aug 2009
    Příspěvků
    20

    Citace Původně odesláno od r34ktor Zobrazit příspěvek
    Jsou pípnutí různě dlouhá?

    Zkus vyjmout grafikou kartu, resetovat CMOS jumperem, zapnout PC (bez GK), vypnout, vložit GK a opět zapnout. Nějaká změna?


    Fórum mr*i některé odkazy. Pomoc najdeš zde.
    1dlhe pipnutie a 3 kratke
    diky idem vyskusat
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Nováček
    Registrace
    Aug 2009
    Příspěvků
    20

    no nic sa nezmenilo po resetovani bez GK 1dlhe pipnutie +3kratke a to iste aj po zapojeni GK
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Starousedlík SHW Avatar uživatele r34ktor
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    7,547

    Nemáš možnost vyzkoušet to s jinou GK?
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Nováček
    Registrace
    Aug 2009
    Příspěvků
    20

    no mam z gk iba z toho pcka je trosku starsi ati radeon 9550 128mb
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Starousedlík SHW Avatar uživatele r34ktor
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    7,547

    To je AGP, ne? Tu tam nedostaneš.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Nováček
    Registrace
    Aug 2009
    Příspěvků
    20

    hej tu nie
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Starousedlík SHW Avatar uživatele r34ktor
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    7,547

    Od nějakého kámoše si půjčit nemůžeš?
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Problém při bootování
    Od BlackP v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 23-11-2017, 20:48
  2. Windows XP Home problém s připojením Int.
    Od iLianik v sekci OS Windows
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 16-10-2010, 18:00
  3. Problem se zvukem pod W7 home premium
    Od ripi v sekci Zvukové karty a kodeky
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 30-01-2010, 17:57
  4. Problém s bootování a instalací OS - seká se PC
    Od Reeaper v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 13
    Poslední příspěvek: 17-01-2010, 18:51
  5. ASUS A8X-VE problém při bootování
    Od Maraa-chan v sekci AMD - procesory a základní desky
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 28-11-2006, 19:51