Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Nejde proud do NB

nick.sagen (2)|30.8.2009 22:40
Prima den, zlobi mi NB a nez pujdu do servisu, chci se nejdrive zeptat tady, treba mi nekdo poradi nejake jednoduche a rychlejsi reseni.

Omylem jsem zapojil do zdirky misto napajeci snury kabel od repraku/subwooferu. Ma stejny konektor, takze jsem to prehledl a na problem me upozornilo az dvoji nebo troji zapipani compu.

Kdyz jsem pak zapojil spravny kabel, dioda na zdroji misto sviceni jen blikala a NB sice bez problemu a ve vsech smerech funguje, ale jen na baterku a nedobiji se.

Vyzkousel jsem u druheho totozneho stroje, ze privodni kabel se zdrojem je OK, stejne tak baterka, kterou jsem si dobil.

Tudiz se ptam - je nekde pod krytem NB jen odpalena nejaka pojistka, kterou si muzu sam vymenit? Nebo je to odpaleny konektor a budu muset do servisu nechat ho vymenit - nebo nedejboze celou desku, ktera jinak evidentne funguje..?

Stroj je Acer TravelMate 5720, trafo na kabelu od repraku do nej poslalo mensi volty i ampery, nez si bere z vlastniho zdroje...

Diky za kazdou informaci.
NS
Jiziii (796)|30.8.2009 22:54
konektor na napájení není jack ne?
skusil bych se dostat do konektoru a poohnout ty perka co v něm jsou jestli se neohly
popřípadě pokud je po záruce tak konektor by nemělo bejt problem vyměnit
xmarek (1676)|31.8.2009 07:22
Jeden můj kolega říkal, že zdrojové části (myšleno v notebooku) v Aceru rády odcházely.
nick.sagen (2)|31.8.2009 10:25
[quote=Jiziii;287665]konektor na napájení není jack ne?
skusil bych se dostat do konektoru a poohnout ty perka co v něm jsou jestli se neohly
popřípadě pokud je po záruce tak konektor by nemělo bejt problem vyměnit[/quote]

Vsak taky nepisu, ze to byl jack, ale konektor NAPAJENI od trafa subwooferu, ktery je stejny, a tudiz do dirky zaplul jak do maminy a nikde nic neohnul...
Jiziii (796)|31.8.2009 13:10
[quote=nick.sagen;287762]Vsak taky nepisu, ze to byl jack, ale konektor NAPAJENI od trafa subwooferu, ktery je stejny, a tudiz do dirky zaplul jak do maminy a nikde nic neohnul...[/quote]

Aha tak to s největší pravděpodobností s to odpálil pokud to trafo dává víc než adapter pro naťas
Draken (1578)|31.8.2009 14:32
hmm v záruce to zřejmě už není, co ?
asi bych to jinak nechal poslat na diagnostiku... těžko říct co všechno oprava obnáší..
od výměny konektoru až po výměnu základní desky...

viz třeba
http://www.nemecek.cz/opravy-notebooku/vymena-napajeciho-konektoru-u-notebooku
http://www.ntbservis.cz/clanky/reference.html