Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 8 z 8

Téma: Spatné startovani pc.

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Aug 2008
    Příspěvků
    9

    Zdravim,

    Mám cpu athlon 5400+ BE ,vcera jsem se rozhodl ze se nataktuje,tak jsem mu zvednul nasobic na 16 a napeti na 1.35v ,tedy je taktovan z 2.8 na 3.2 ghz ,vse je stabilni,svizny,otestovano v occtpt,ale kdyz vypnu pc,tak nechce zas po zapnuti nechce naskocit zkl. deska, vetraky se rztoci,deska nepipne,pomuze vypnuti vzadu zdroje,zapnuti a vse zas naskoci norm. v pohode,pri zmene napeti cpu na default (1.3v) pc se zapne na po 1.

    400w zdroj
    hd4830 sapphire 512
    4 gb ram a-data
    gigabyte GA-MA770-DS3 rev.2
    2 hdd ,1 500 gb sata
    2 160 gb ide
    1x dvdRW
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Draken
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    1,616

    nejprve bych ti doporučil, si to po sobě taky přečíst...

    mno, BIOS máš nejnovější?
    na 1,3V ti těch 3,2Ghz nedrží?


    doporučuju vytahnou baterku na 1 minutu - nastavit bios - F10 (uložit) a hned vypnout - zapnout a rovnou do Biosu a zkountrolovat nastavení biosu (pakliže naběhne)

    při tom nenaběhnutí vidíš úvodní obrazovku Biosu ? nebo se to vůbec nerozsvítí?
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW Avatar uživatele r34ktor
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    7,554

    Citace Původně odesláno od lucaso90 Zobrazit příspěvek
    ...
    400w zdroj
    ...
    O jaký zdroj přesně jde (výrobce + model)?
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    Aug 2008
    Příspěvků
    9

    tak znova: kdyz to taktnu na tech 3.2 ghz,zvednu napeti na 3.5 tak po zapnuti pc zkl. nepipne,proste cerna obrazovka,tak vypnu a zapnu na zdroji napajeni,zapnu pc na po druhe a de! kdyz se zvedne napeti u cpu tak to dela,jinak kdyz ho necham na 3.2 ghz bez pridaneho napeti,zapnese na po prve,jinak az na po druhe po pridani napeti :-)
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Aug 2008
    Příspěvků
    9

    Zdroj je Fortron ATX-400PNF 400W
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW Avatar uživatele r34ktor
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    7,554

    Zdroj dostačuje.

    Třeba je probém v tom, že deska nastavuje nižší napětí, než zadané. Po neúspěšném pokusu o zapnutí ho resetne na default, takže pak PC naběhne. Zkus zvolit vyšší hodnotu.


    Může se jednat i o bug, který opravuje novější BIOS. Pokud nemáš aktuální, updatuj.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    Citace Původně odesláno od r34ktor Zobrazit příspěvek
    Třeba je probém v tom, že deska nastavuje nižší napětí, než zadané. Po neúspěšném pokusu o zapnutí ho resetne na default, takže pak PC naběhne. Zkus zvolit vyšší hodnotu.
    To by mohlo byt
    Hranice 3.2GHz je dost "zlomova" a na 1.35v se prodavali tusim 6400+ (3.2GHz), presne na tyhle hranici mely cpu s jadrem Brisbane problemy (resp. drtiva vetsina tech co me prosla pod rukama) - vykyv vCore byl neco mezi 2.5% az 7% (!) u horsich kousku.
    Doporucuju zjistit defaultni vCore procesoru pres CoreTemp a podle toho pak adekvatne navysit + radne otestovat stabilitu (napr. z defaultnich 1.3250v zvysit v lepsim pripade na 1.35v - v realu pak muze deska davat 1.36v-1.39v) napr. pres OCCT
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Draken
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    1,616

    MAXIMUM Athonu X2 je s chlazením vzduchem 3,4Ghz ... s vodou 3,5 u extra kousků i 3,6Ghz stable...
    takže jestli zvedáš na 3,5Gz tak se vůbec nedivim že to nedrží... já s AMD Athlon X2 6400+ BE dosahl max stable 3,42 Ghz při 1,4 V ... a to jsem chladil jak blázen geminem II s 2x120 mm fan....
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Spatne zobrazeni ve hre
    Od Pec@ v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 13
    Poslední příspěvek: 30-03-2010, 20:11
  2. Spatne vyhlazovani!!!
    Od lucaso90 v sekci Grafické karty
    Reakcí: 10
    Poslední příspěvek: 28-07-2009, 21:03
  3. USB_FlashDisk se spatne prihlasuje
    Od veny v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 16
    Poslední příspěvek: 28-02-2008, 13:38
  4. Startování PC
    Od Slosi v sekci OS Windows
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 19-07-2007, 10:52