Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 4 123 ... PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 46

Téma: Kolik pobere WIN 7 32bit paměti RAM?

  1. #1
    Občasný diskutér Avatar uživatele vinnetou
    Registrace
    Mar 2009
    Příspěvků
    98

    Zajímalo by mě kolik WIN 7 32bit pobere paměti RAM. Kupuju si totiž ntb s 4GB RAM a 32bit Vistou, která pobere jen 3GB. No a k tomu ntb dostanu v říjnu i WIN 7 32bit a zajíma mě tedy jestli to bude lepší a zvládne víc paměti RAM, protože prý WIN 7 64bit zvládne cca 192GB RAM. děkuji za odpověď
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele mstejska
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    2,919

    Citace Původně odesláno od vinnetou Zobrazit příspěvek
    Zajímalo by mě kolik WIN 7 32bit pobere paměti RAM. Kupuju si totiž ntb s 4GB RAM a 32bit Vistou, která pobere jen 3GB. No a k tomu ntb dostanu v říjnu i WIN 7 32bit a zajíma mě tedy jestli to bude lepší a zvládne víc paměti RAM, protože prý WIN 7 64bit zvládne cca 192GB RAM. děkuji za odpověď
    32 bit je jedno jestli XP Vista nebo Seven (plusminus)
    XP jsou měně náročné než vista
    Seven je vyčištěnější než vista.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Čestný člen Avatar uživatele husky14
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    4,308

    Citace Původně odesláno od mstejska Zobrazit příspěvek
    32 bit je jedno jestli XP Vista nebo Seven (plusminus)
    XP jsou měně náročné než vista
    Seven je vyčištěnější než vista.
    Tohle ale není o náročnosti toho kterýho systému, to je o schopnosti 32bit OS (jakýhokoliv) adresovat paměť....

    Takže 32bit win 7 pobere (stejně jako Vista a XP) přesně 4 GB (mínus vram, různý cache atd.) viz Databáze řešení problémů
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Občasný diskutér
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    109

    Citace Původně odesláno od husky14 Zobrazit příspěvek
    Takže 32bit win 7 pobere (stejně jako Vista a XP) přesně 4 GB (mínus vram, různý cache atd.) viz Databáze řešení problémů
    Me by todle zajimalo presne. Jak se ten minus dela? dela si u VRAM?
    Pokud ne, tak mi nesedi udaje doma - XP 32bit, 8GB RAM, 1GB VRAM => 3,25GB RAM co hlasi XP, z cehoz je tedy jasne ze se odecetlo neco i od VRAM (0,25GB +-), ale to se mi nezda v GTA4 dokazu vyuzit cele 1GB VRAM. Tak kde je bota?
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW Avatar uživatele pas!k
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    3,894

    Muzu dotaz proc na necem na cem mas 8 gb ram pouzivas 32bit system?
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Občasný diskutér
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    109

    Citace Původně odesláno od pas!k Zobrazit příspěvek
    Muzu dotaz proc na necem na cem mas 8 gb ram pouzivas 32bit system?
    A muzu mit dotaz? kde si vycetl ze ho pouzivam?
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW Avatar uživatele pas!k
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    3,894

    Citace Původně odesláno od Jeff Brawo Zobrazit příspěvek
    Pokud ne, tak mi nesedi udaje doma - XP 32bit, 8GB RAM,
    Tady ? Nebo sem to jen blbe pochopil ?
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Občasný diskutér
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    109

    Citace Původně odesláno od pas!k Zobrazit příspěvek
    Tady ? Nebo sem to jen blbe pochopil ?
    Druha moznost.

    Ja sem takovej uzivatel, kterej musi vyzkouset vsechno na jednom PC. Zkousel sem XP 32,64 (ty sem pouzival takrka do ted), Visty 32/64, W7URC 64, Win7Pro64bit.
    Kdyz mam moznost vyuzit licence, tak testuju/pouzivam. A na disku neni problem udrzet nekolik systemu dohromady.
    Jenze todle nase pekny povidani, jaksi porad neresi ty ciselne udaje co sem tam vyklopil, ze.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jul 2007
    Příspěvků
    71

    Citace Původně odesláno od Jeff Brawo Zobrazit příspěvek
    Me by todle zajimalo presne. Jak se ten minus dela? dela si u VRAM?
    Pokud ne, tak mi nesedi udaje doma - XP 32bit, 8GB RAM, 1GB VRAM => 3,25GB RAM co hlasi XP, z cehoz je tedy jasne ze se odecetlo neco i od VRAM (0,25GB +-), ale to se mi nezda v GTA4 dokazu vyuzit cele 1GB VRAM. Tak kde je bota?
    Veľkosť VRAM, ktorá sa "odoberie" z RAM sa nastavuje v BIOSe - platí to pre integrované grafiky. Veľkosť tejto odobratej RAM si neurčuje program, ale BIOS.
    Bližšie informácie o usporiadaní pamäte a jej spravovaní v 32-bitových systémoch nájdeš priamo na Microsofte - tu a tu. Z toho druhého linku máš kopec ďalších odkazov.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Občasný diskutér
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    109

    Citace Původně odesláno od M@rcus Zobrazit příspěvek
    Veľkosť VRAM, ktorá sa "odoberie" z RAM sa nastavuje v BIOSe - platí to pre integrované grafiky.
    A ted spis o koze, ne?

    Promin, ale ja nemam integrovanou grafiku ke ktere bych adresoval 1GB pameti.
    Mam 8GB RAM a k tomu 1GB pameti na graficke karte. Tedy, kdyz tu nekdo rekne, ze 32bit system umi adresovat jen 4GB pameti, kdy se od fyzicke RAM odecte VRAM a nejake cache atp, a ja pak na svem PC vidim neco uplne jineho, tak se ptam.
    EDIT: a ani v tech odkazech neni popsano, jak muze 32bit system mapovat 4,25GB pameti. Podle vseho by mel mapovat min. Tedy 2,75+- RAM a k tomu 1GB VRAM, protoze si tam musi kazdy system delat nejakou rezervu. Pak by celkove namapovana pamet RAM a VRAM byla napriklad 3,75GB a ne jak v mem pripade 4,25GB
    Naposledy upraveno uživatelem Jeff Brawo: 31-08-2009 v 17:10
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Starousedlík SHW Avatar uživatele mstejska
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    2,919

    2 na 32 = 4294967296 B
    je rozdíl milion Bajtu a Megabajt
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Občasný diskutér
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    109

    Citace Původně odesláno od mstejska Zobrazit příspěvek
    2 na 32 = 4294967296 B
    je rozdíl milion Bajtu a Megabajt
    Ano kalkulacku umim taky zapnout a tukat do ni cisla:
    4294967296 B => 4194304 KB => 4096 MB => 4GB
    Coz stale nevysvetluje moje 3,25 GB RAM a 1 GB VRAM = 4,25 GB pameti, ktere musi mapovat 32bit OS Win XP na mem pocitaci

    /nehlede na to, ze 64bit XP Pro mi ukazovaly 7,75GB :-D
    Naposledy upraveno uživatelem Jeff Brawo: 31-08-2009 v 17:41
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Draken
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    1,616

    nemá ta grafika turbocache?
    některé integrované grafiky sice mají 1GB Vram ale v systému mají třeba jen 256MB a jakmile dojde tak si začnou půjčovat až do 1GB VRAM... viz moje HD2600Pro u Msi GX610 ta to taky dle výrobce umí...
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Obyvatel SHW
    Registrace
    Jan 2009
    Příspěvků
    395

    Citace Původně odesláno od Jeff Brawo Zobrazit příspěvek
    Me by todle zajimalo presne. Jak se ten minus dela? dela si u VRAM?
    Pokud ne, tak mi nesedi udaje doma - XP 32bit, 8GB RAM, 1GB VRAM => 3,25GB RAM co hlasi XP, z cehoz je tedy jasne ze se odecetlo neco i od VRAM (0,25GB +-), ale to se mi nezda v GTA4 dokazu vyuzit cele 1GB VRAM. Tak kde je bota?
    Tohle je zatim nejlepsi cesky clanek, ktery jsem o tehle problematice cetl, cituji:
    Bios rezervuje určitou část fyzického adresního prostoru pro zařízení, a kvůli tomu udělá díru ve fyzické paměti. Množství ukousnuté paměti paradoxně nezávisí ani tak na připojeném hardware ale opravdu čistě na BIOSu základní desky. Pohádky o tom, že rozhoduje velikost paměti grafické karty... jsou prostě jen pohádkami.
    U nekterych desek (na nekterych chipsetech?) se da velikost one "diry" nastavit. Treba u DFI pres polozku Memory LowGap.

    Nicmene ve vetsine pripadu BIOS rozhodne za nas, proto by bylo zajimave videt, kolik te videopameti je opravdu namapovano do te "diry" ve fyzickem adresovem prostoru. Ve Windows by se to melo dat zjistit nekde tady.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Čestný člen Avatar uživatele husky14
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    4,308

    Citace Původně odesláno od Jeff Brawo Zobrazit příspěvek
    Coz stale nevysvetluje moje 3,25 GB RAM a 1 GB VRAM = 4,25 GB pameti, ktere musi mapovat 32bit OS Win XP na mem pocitaci
    Hele 3,25 GB (cca) mám na svých 32bit XP taky a to mám 8800 GT s 512 MB.... jseš si jistej, že tvoje grafika má 1GB vram?
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 4 123 ... PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Kolik operační paměti máte ve svém hlavním PC?
    Od husky14 v sekci Ankety v magazínu
    Reakcí: 34
    Poslední příspěvek: 21-07-2011, 14:00
  2. DDR2: Kolik pameti doporucujete?
    Od xmartim1 v sekci Operační paměti
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 18-04-2010, 22:32
  3. Windows 7: kolik vam vyuzije max pameti RAMM Windows 7 32bit?
    Od chlumec83 v sekci OS Windows
    Reakcí: 13
    Poslední příspěvek: 02-10-2009, 11:53
  4. Kolik paměti a jaký druh můžu osadit?
    Od Spectra Support v sekci Spectra - FAQ (z HW i SW oblasti)
    Reakcí: 0
    Poslední příspěvek: 26-10-2006, 03:54