lenovo vs. toshiba
vybírám si notebook do školy, potřebuji na něm rozběhnout adobe photoshop ilustrator a indesign ( nebude to profi práce, jsem studentka grafiky a notebook potřebuju na 2 roky do maturity). přenášet ho budu asi 2krát nebo 3 krát týdně. nějaký nový hry na něm hrát nehodlam ( to se větřu k bráchovo pc), jde mi hlavně o adobe a o displej, ikdyž si na něj doma připojim monitor tak ve škole bych i tak potřebovala pokud možno co nejvěrnější barvy. cenovej limit je kolem 20 tisíc. mám dva adepty.
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
líbí semi rozlišení, ale na sl500 jsem slyšela pár nehezkejch názorů.
má větší disk což je u mě takový bezvýznamný plus, jelikož si vystačim i s mim starym 120GB ve stolnim pc bezproblémů, má i lepší grafiku oproti sl500
nejsem si jistá. poraďtě kterej mam koupit, popřípadě mi doporučte nějaké jiné notebooky. děkuju za všechny reakce
má větší disk což je u mě takový bezvýznamný plus, jelikož si vystačim i s mim starym 120GB ve stolnim pc bezproblémů, má i lepší grafiku oproti sl500
nejsem si jistá. poraďtě kterej mam koupit, popřípadě mi doporučte nějaké jiné notebooky. děkuju za všechny reakce
[quote=_luxury_;287889]vybírám si notebook do školy, potřebuji na něm rozběhnout adobe photoshop ilustrator a indesign ( nebude to profi práce, jsem studentka grafiky a notebook potřebuju na 2 roky do maturity). přenášet ho budu asi 2krát nebo 3 krát týdně. nějaký nový hry na něm hrát nehodlam ( to se větřu k bráchovo pc), jde mi hlavně o adobe a o displej, ikdyž si na něj doma připojim monitor tak ve škole bych i tak potřebovala pokud možno co nejvěrnější barvy. cenovej limit je kolem 20 tisíc. mám dva adepty.
nejsem si jistá. poraďtě kterej mam koupit, popřípadě mi doporučte nějaké jiné notebooky. děkuju za všechny reakce[/quote]
podle osazení Toshiba podle značky Lenovo...
nejsem si jistá. poraďtě kterej mam koupit, popřípadě mi doporučte nějaké jiné notebooky. děkuju za všechny reakce[/quote]
podle osazení Toshiba podle značky Lenovo...
No já bych šel do lenova, ale na mé t60 mi adobe házelo nějaký error s problémem grafické karty, která ale šla opravit pomoci jejich patche. Ale je možné,že to dělá i u více nb a ati grafikou. Jinak si myslím, že u lenova nešlápneš vedle, ale radím vykopat všechen jejich software, celkem brzdí system(teda kromě system update).
Jinak tady ho mají levnějc a s dárkem [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] ...obecně s alzou nejsou moc dobré zkušenosti, nějaké problémy s reklamací bývají, co jsem tak četl
Hmmm, pokud potřebuješ rozlišení, tak jdi do lenova. Pokud kvalitní displej (věrné podání barev), tak ty co se dávaj do lenova (mimo rozlišení) stojej za starou bačkoru.
Ale vlastně nevim, jestli ten v toshibě je lepší, co má sestra toshibu 14, tak tam co se týče podání barev je displej o třídu lepší, ale jak je na tom tendle nevim...
Ale vlastně nevim, jestli ten v toshibě je lepší, co má sestra toshibu 14, tak tam co se týče podání barev je displej o třídu lepší, ale jak je na tom tendle nevim...
[quote=_luxury_;288255]a myslíš jinak že to lenovo zvládne adobe bezproblémů? jelikož pokud ano, tak bych do něj i šla...[/quote]
No za pokud máš odobe lagální, myslím ,že s aktualizacema by jsi neměla mít problém. Pokud náhodou ne, napiš jakou verzi máš, vyzkoušel bych to zítra naistalovat a spustit. Ale jen ze zvědavosti ohledně kompatibility
No za pokud máš odobe lagální, myslím ,že s aktualizacema by jsi neměla mít problém. Pokud náhodou ne, napiš jakou verzi máš, vyzkoušel bych to zítra naistalovat a spustit. Ale jen ze zvědavosti ohledně kompatibility
[quote=dzandra;288096]No já bych šel do lenova, ale na mé t60 mi adobe házelo nějaký error s problémem grafické karty, která ale šla opravit pomoci jejich patche. Ale je možné,že to dělá i u více nb a ati grafikou. Jinak si myslím, že u lenova nešlápneš vedle, ale radím vykopat všechen jejich software, celkem brzdí system(teda kromě system update).[/quote]Srovnávat T60 s SL500 je stejné jak srovnávat Mercedes třídy A s E. Myslím si, že v dané cenové kategorii je jedno jestli to bude Toshiba nebo Lenovo.
[quote=xmarek;288360]Srovnávat T60 s SL500 je stejné jak srovnávat Mercedes třídy A s E. Myslím si, že v dané cenové kategorii je jedno jestli to bude Toshiba nebo Lenovo.[/quote]
Tak nějak...
Tak nějak...
Nesrovnávám ty dvě řady, ale jen že mi na nb házelo v adobe nějakou chybu,ale mohlo to být verzí sw. Jinak jsem měl to lenovo sl500 v ruce nedávno, doknce dva kusy, a šlapali slušně. Jak jsem říkal, šáhl bych po lenovu, ale je to tím, že toshiba je jediná značka se kterou nemám zkušenosti
Mě osobně se líbí tento - [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]. Cenově je do 20k a co se týče výbavy, tak je na tom výborně. Jen nevím, jak jsou na tom MSI notebooky obecně a nakolik je pevný. Snad budou vědět ostatní...
Edit: btw je bez OS
Edit: btw je bez OS
Na fóru notebook.cz rádi píšou, že pokud se chcete pobavit, tak si přečtěte názory uživatelů notebooků MSI.
to dzandraNotebooky firmy Toshiba jsou na tom podobně jako notebooky firmy Lenovo (alespoň co se levných modelů týče). Ve firmě máme těchto notebooků pár (samozřejmě jiné řady :D) a nejsou proti nim žádné větší výtky.
to dzandraNotebooky firmy Toshiba jsou na tom podobně jako notebooky firmy Lenovo (alespoň co se levných modelů týče). Ve firmě máme těchto notebooků pár (samozřejmě jiné řady :D) a nejsou proti nim žádné větší výtky.