Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 12 z 12 PrvníPrvní ... 2101112
Zobrazené výsledky: 166 až 171 z 171

Téma: Upgrade mazlíka - pls help

  1. #166
    Občasný diskutér
    Registrace
    Sep 2008
    Příspěvků
    97

    Citace Původně odesláno od TOBiAS02 Zobrazit příspěvek
    mě šlo hlavně o ty osattní hodnoty (co v SPD nejsou), tam mam dát AUTO? ano jsem si jsitý, že jsou to CL4? kupoval sjem si CL4 a je to napsaný na nic i na krabici o to mí(n se SPD stává nedůvěryhodným..
    jinak zkontroluj si gramatiku hodnot - v BIOSu jsou fakt přesně tak jak jsem ej vypsal!!!
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #167
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    206

    Citace Původně odesláno od TOBiAS02 Zobrazit příspěvek
    mě šlo hlavně o ty osattní hodnoty (co v SPD nejsou), tam mam dát AUTO? ano jsem si jsitý, že jsou to CL4? kupoval sjem si CL4 a je to napsaný na nic i na krabici o to mí(n se SPD stává nedůvěryhodným..
    SPD je duveryhodne - jsou to hodnoty primo od vyrobce a jsou na 100% spravne. Problem je,ze v SPD nejsou hodnoty ktere by odporovali JEDEC specifikacim (protoze by to pak na deskach co neumeji treba vyssi napeti nemuselo fungovat). Tve pameti proste zvladaji pri napeti 1,8V CL5 a take pri zvysenem napeti 2V CL4. Casovani pri nestandardnim napeti se nekdy uklada ve specialnim profilu EPP (Enhanced Performance Profile), ale to pak musi podporovat jak pameti tak deska aby to podle nej umela nastavit. Takze SPD je spravne, ale pokud chces vyuzit pameti naplno, tak musis hodnoty nastavit rucne.

    PS: Tady je screenshot z CPU-Z z mych pameti...
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: CPUZ_pameti.PNG 
Zobrazení: 84 
Velikost: 16.0 KB 
ID: 13031  
    Naposledy upraveno uživatelem mpitman: 27-09-2009 v 12:36
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #168
    Starousedlík SHW Avatar uživatele r34ktor
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    7,554

    Citace Původně odesláno od TOBiAS02 Zobrazit příspěvek
    no, paměti přehozeny, ale to nasatvení? frekvence je OK, ale u voltáže je nejbližší hodnota 2.01V a navíc je "žlutá"
    Změna barvy tě informuje, že nastavené hodnoty jsou nad rámec specifikace. Ovšem paměti je podporují, takže to není problém.

    Citace Původně odesláno od TOBiAS02 Zobrazit příspěvek
    a u těch CL co tam mam všude nastavit? je tam:
    TCL TRCD TRP tRTP TRAS TRC tWR TRRD tWTR tRFC0 tRFC1 tRFC2 tRFC3 TCL TRCD TRP tRTP TRAS TRC tWR tRRD tWTR tRFC0 tRFC1 tRFC2 tRFC3
    někde jsou letence, někdy rozmezí letencí, nekde milisekundy to už je na mě i manuál moc..
    Nastav to takto:
    TCL = 4
    TRCD = 4
    TRP = 4
    tRTP = Auto
    TRAS = 12
    TRC = 22
    tWR = Auto
    TRRD = Auto
    tWTR = Auto
    tRFC0 = Auto
    tRFC1 = Auto
    tRFC2 = Auto
    tRFC3 = Auto
    TCL = 4
    TRCD = 4
    TRP = 4
    tRTP = Auto
    TRAS = 12
    TRC = 22
    tWR = Auto
    TRRD = Auto
    tWTR = Auto
    tRFC0 = Auto
    tRFC1 = Auto
    tRFC2 = Auto
    tRFC3 = Auto

    Citace Původně odesláno od TOBiAS02 Zobrazit příspěvek
    jinak zkontroluj si gramatiku hodnot - v BIOSu jsou fakt přesně tak jak jsem ej vypsal!!!
    Přece tu nebudeme řešit prkotiny. Navíc různé zdroje používají různá označení (viz např. Wikipedia).

    Edit: Po provedení změn paměti otestuj pomocí GoldMemory.
    Naposledy upraveno uživatelem r34ktor: 27-09-2009 v 15:30
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #169
    Občasný diskutér
    Registrace
    Sep 2008
    Příspěvků
    97

    To r34ktor - nejde mi ani tka o prkotiny, jako o to, aby každý nemyslel něco jiného..
    jdu do BIOSu, pak zkusim ten GM..

    Tak jinak, nevíte jak hodit toho GM třeba na flešku? disketovku jsem vymontoval a na W7 mi momentálně nechodí ani nero a ani nemam volné CD

    Jen jsem chtěl ještě podotknout, že včera, když jsem psal, že si nezahraju GTA IV, jsem měl fakt snížený výkon CPU.. poté jsem jej navýšil a spustil GTA IV asi na minutu a výsledkem bylo čisťounké FPS při nejvyšším nastavení, které mi 512MB paměť grafiky dovolila.. dnes jsem ale přenastavil ty paměti a nevím čím to, ale zase si GTA nezahraju nejde mi o tu hru jako takovou, ale dá se tam perfektně vyblbnout, mám rád auta a fyzika i model poškození jsou tam fakt perfekní.. ale hra škube.. ano, sice mnohem méně než se spomaleným CPU, které je vytížené na 66%, FPS je rádoby čisté, ale tak cca do sekundy se to dycky škubne.. paradoxní je, že se to škubne také pokaždé, když se pokudím použít klávesnici tj pokud přidám plyn nebo zatočím, následuje pulvteřinový lag..
    v NFS PS mi naopak zatáčí auto neustále doleva
    Naposledy upraveno uživatelem TOBiAS02: 27-09-2009 v 18:39
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #170
    Občasný diskutér
    Registrace
    Sep 2008
    Příspěvků
    97

    nobody knows?
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #171
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,042

    Na netu se daj najít programy na vytvoření bootovatelný flashky. Zkus chvíli hledat.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 12 z 12 PrvníPrvní ... 2101112

Podobná témata

  1. Upgrade
    Od Machine7170 v sekci AMD - procesory a základní desky
    Reakcí: 32
    Poslední příspěvek: 15-02-2013, 11:13
  2. Upgrade PC
    Od HEAD v sekci PC - archiv
    Reakcí: 15
    Poslední příspěvek: 10-03-2009, 20:40
  3. Upgrade CPU
    Od Devo v sekci Intel - procesory a základní desky
    Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 26-07-2008, 15:49
  4. upgrade hw
    Od wolf007 v sekci PC - archiv
    Reakcí: 12
    Poslední příspěvek: 14-01-2008, 06:18
  5. Upgrade PC
    Od silent64 v sekci PC - archiv
    Reakcí: 27
    Poslední příspěvek: 03-01-2008, 01:07