Ahoj,
potřeboval bych poradit, vybírám si k novému PC monitor, mám následující požadavky:
- cena max okolo 4000 Kč, čím mín tím líp
- DVI
- využití na klasické činnosti filmy, net, psaní Word, hry starší,...žádná grafika či tak něco
- max 21 palců a lépe 20 (mám malý stůl)
Moje přítelkyně má asi půl roku jakýsi 19" LG, je to sirokouhlej monitor, ale moc se mi nelíbí, pac je silene sirokej a malo vysokej :). Je mi to pri praci docela neprijemne. Ale pokud to nepujde jinak, spokojim se i s timhle. Má tusim:
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
Díky za rady, koukal jsem po nejakém monitoru od iiyamy nebo LG, ale je toho prilis a nevím si rady. Koukal jsem třeba na:
potřeboval bych poradit, vybírám si k novému PC monitor, mám následující požadavky:
- cena max okolo 4000 Kč, čím mín tím líp
- DVI
- využití na klasické činnosti filmy, net, psaní Word, hry starší,...žádná grafika či tak něco
- max 21 palců a lépe 20 (mám malý stůl)
Moje přítelkyně má asi půl roku jakýsi 19" LG, je to sirokouhlej monitor, ale moc se mi nelíbí, pac je silene sirokej a malo vysokej :). Je mi to pri praci docela neprijemne. Ale pokud to nepujde jinak, spokojim se i s timhle. Má tusim:
Díky za rady, koukal jsem po nejakém monitoru od iiyamy nebo LG, ale je toho prilis a nevím si rady. Koukal jsem třeba na:
Pokud chceš širokoúhlý, sáhnul bych radši po nějaké 22", stojej stejně jak 20", které jsou už tak dost malé....19" širokoúhlý je podle mě už dost extrém, tam by se vyplatilo spíš klasický poměr 5:4 (4:3)
Jinak, potřebuješ hodně to širokoúhlý zobrazení?? (viděl bych to max kvůli filmům, nebo novějším hrám a jen v případě většího monitoru) Možná by stačil klasický poměr stran...i vzhledem k tomu stoli (i když podstavce tak velké nejsou)
Jinak například něco takového: [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] nebo nejlépe tento: [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
Jinak, potřebuješ hodně to širokoúhlý zobrazení?? (viděl bych to max kvůli filmům, nebo novějším hrám a jen v případě většího monitoru) Možná by stačil klasický poměr stran...i vzhledem k tomu stoli (i když podstavce tak velké nejsou)
Jinak například něco takového: [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] nebo nejlépe tento: [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
Posledně navržený 22" LG je i podle mě nejlepší volba do 4 tisíc.. Navíc je to ještě 16:10, takže to právě není taková nízká nudle :thumb
No ja praveze nechci takovou tu "nudli" silene sirokou, nevim ted presne co myslite pojmem sirokouhli, mam radsi pomery stran ktere se blizi klasice. Ale ten LG se mi libi, mohl by stacit klido si myslim, jeste na nej mrknu v obchode jak vypada. Diky
Bejt na tvým místě, asi sáhnu po 19" 5:4, občas se nějaká skladem ještě najde, třeba [odkaz, pro zobrazení se přihlaste].
[quote=meeee;288890]Bejt na tvým místě, asi sáhnu po 19" 5:4, občas se nějaká skladem ještě najde, třeba [odkaz, pro zobrazení se přihlaste].[/quote]
Dneska když o tísícovku víc seženeš 23" palec bych 19"ku nebral...
Dneska když o tísícovku víc seženeš 23" palec bych 19"ku nebral...
belbas: jde o to, že on širokoúhlý spíš nechce a navíc má malý stůl tak 23" je už vůbec velký....někdy se stále vyplatí sebrat klasický poměr, na práci na netu atd je to podle mě skoro lepší
[quote=Jandaskunk;289170]belbas: jde o to, že on širokoúhlý spíš nechce a navíc má malý stůl tak 23" je už vůbec velký....někdy se stále vyplatí sebrat klasický poměr, na práci na netu atd je to podle mě skoro lepší[/quote]
nezdá se mi rozumné kůli stolu kupovat malej monitor... :)
nezdá se mi rozumné kůli stolu kupovat malej monitor... :)
Jak říkám, ono nejde prostě ani tak o stůl, ale na ty požadavky by byl poměr stran 5:4 ideální, kromě teda těch filmů, ty jsou většinou v širokoúhlém rozlišení..
[quote=Jandaskunk;289173]Jak říkám, ono nejde prostě ani tak o stůl, ale na ty požadavky by byl poměr stran 5:4 ideální, kromě teda těch filmů, ty jsou většinou v širokoúhlém rozlišení..[/quote]
no právě jako pracovat na netu na širokouhlu jde...ale dívat se na film na 3:4 nebo 5:4 nevim nevim...
btw: pokud se na požadavcích trvá tak asi ten Philips ono nic moc v týdle kategorii taky na výběr není...
no právě jako pracovat na netu na širokouhlu jde...ale dívat se na film na 3:4 nebo 5:4 nevim nevim...
btw: pokud se na požadavcích trvá tak asi ten Philips ono nic moc v týdle kategorii taky na výběr není...
No dal bych tam tu 22", všechny výrobci už přecházejí na širokoúhlé rozlišení, tak proto už není tolik na výběr... jinak ten poměr stran 5:4 je na stránky dobrý, protože většinou všechny stránky jsou stavěný na výšku a tak by nemusel tolik posunovat furt nahoru a dolů, když by si chtěl přečíst například popis výrobku v e-shopu
[quote=Jandaskunk;289177]No dal bych tam tu 22", všechny výrobci už přecházejí na širokoúhlé rozlišení, tak proto už není tolik na výběr... jinak ten poměr stran 5:4 je na stránky dobrý, protože většinou všechny stránky jsou stavěný na výšku a tak by nemusel tolik posunovat furt nahoru a dolů, když by si chtěl přečíst například popis výrobku v e-shopu[/quote]
jenže když se pak bude chtít dívat na film může si ho pustit rovnou "na mobilu"...
jenže když se pak bude chtít dívat na film může si ho pustit rovnou "na mobilu"...
zas tak bych to nepřeháněl :) rozlišení 1280x1024 se vcelku blíží 1680x1050 minimálně na výšku.....a DVD filmy mají například daleko menší rozlišení (i když se samozřejmě dají koukat na tom velkým širokoúhlým)...navíc některé filmy jsou i 4:3 (většinou to jsou teda pohádky :D), ale dřív se taky dalo koukat na filmy a nebyly širokoúhlé monitory (aspoň ne tak rozšířené) a přitom ty filmy širokoúhlé byly
[quote=Jandaskunk;289179]zas tak bych to nepřeháněl :) rozlišení 1280x1024 se vcelku blíží 1680x1050 minimálně na výšku.....a DVD filmy mají například daleko menší rozlišení (i když se samozřejmě dají koukat na tom velkým širokoúhlým)...navíc některé filmy jsou i 4:3 (většinou to jsou teda pohádky :D), ale dřív se taky dalo koukat na filmy a nebyly širokoúhlé monitory (aspoň ne tak rozšířené) a přitom ty filmy širokoúhlé byly[/quote]
samozřejmě to bylo myšleno s nadsázkou :) ale i tak si myslím že filmy jsou čím dál tím víc "širokouhlé" :) Nesmíte mně brát tak vážně před měsícem jsem přešel z 17" CRT na 23" LCD širokouhlou a jsem značně nadšen... :)
samozřejmě to bylo myšleno s nadsázkou :) ale i tak si myslím že filmy jsou čím dál tím víc "širokouhlé" :) Nesmíte mně brát tak vážně před měsícem jsem přešel z 17" CRT na 23" LCD širokouhlou a jsem značně nadšen... :)
No ano, filmy jsou někdy víc širokoúhlé než 16:9 (sám mám doma jeden takový origoš film)....ale to už je trochu OT :)