Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

PC částečně bootuje, neinicializuje však VGA

cajoch (1)|3.9.2009 08:08
Měl bych dotaz kluci, mám tu PC začne bootovat, ale nenahodí VGA, LCD zůstane blikat že nemá signál. HDD DVD se roztočí disk chroustne a zaparkuje hlavičky...boot prostě zůstane někde viset, netovírá to PCI a PCI-X sběrnici dle mě....PC ani nezapípá, nic....konec....Zkušebně povyměňováno vše - zdroj, Ram, VGA..jiný LCD... tož sem si řekl, je to zákl. deska a poslal na reklamaci...vrátila se opravená, PC má stejnou chybu dále.

Takže sem jsem ve svým kancelářským PC použil jako zkušební a postupně začal přidávat komponenty z porouchanýho stroje, abych si ověřil doměnku, že je to zákl. deskou. Naposledy to chodilo s cizím procesorem , jak sem přidal i cizí paměti, začala se projevovat choroba nemocného stroje - tj. PC začne bootovat, ale nenahodí VGA, LCD zůstane blikat. Vrátil jsem tedy zpět komplet svůj HW, resetoval desku, ale ouha, má to stejnou nemoc jako první, nemocný PC.

Je možný že načatý paměti sundaj předtím zdravou zákl desku?...nikdá se mi nic podobnýho nestalo.

Děkuju za názory...
Vezir (120)|3.9.2009 08:46
Není vada v procesoru, jak píšeš, tak s cizím procem to zpočátku fungovalo, tedy je možné že tento tvůj není zcela v pořádku a může poškodit desku, která je jinak dobrá. Paměti dle mého desku nepoškodí (pokud jsou správně zastrčeny ve slotech) a to i kdyby byly špatné, maximálně to nenastartuje. Pokud máš možnost zkusil bych vyměnit proc a ramky, a potom vyzkoušel znovu celý zbytek sestavy. Předtím vyresetuj BIOS, tím nic pokazit nemůžeš a třeba to pomůže (párkrát se mi stalo že deska chybně něco identifikovala a po resetu to bylo v pohodě).
modrymysak (7)|4.9.2009 14:45
A je ten tvůj procesor kompatibilní s deskou? Už se mi i jednou stalo, že po reklamaci desky jsem dostal jinou se stejným socketem, ale ta nebyla kompatibilní s mým CPU, byť to do socketu sedělo!
Zkusil bych použít ten CPU se kterým to šlapalo a flashnout BIOS.:notsure
machja (122)|4.9.2009 16:14
Ověř si kompatibilitu všech komponentů co máš na základce a napiš to sem.