Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 6 z 6

Téma: DHCP a siťové tiskárny

  1. #1
    Obyvatel SHW
    Registrace
    Jan 2009
    Příspěvků
    322

    mám menší problém několik síťových tiskáren a zapnuté DHCP na routeru Edimax
    (tím pádem se stává, že tiskárny mění IP adresy, což je nepřípustné)

    problém je v tom, že na tiskárně bych potřeboval přiřadit vždy stejnou IP adresu
    a klientům jaksi přiřazovat IP dle potřeby dle DHCP

    nevíte jak to řešit?
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele mstejska
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    2,919

    Ve ve správě tiskáren nastav pevnou ip adresu pro každou tiskárnu a na routeru nastav dhcp a povolený rozsah adres pro počítače. tiskárny musí být mimo povolený rozsah.
    Asi by pomohlo když se napíšeš typy tiskáren a routeru.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW Avatar uživatele dzandra
    Registrace
    Dec 2006
    Příspěvků
    1,398

    A podle mac adres v tom routeru nemůžeš nastavit rezervace ip adres. Tím pádem by ti tiskárna vždy najela s tou zarezervovanou adresou.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Obyvatel SHW
    Registrace
    Jan 2009
    Příspěvků
    322

    bohužel podle mac adres mě to napadlo taky... ale na routeru edimax ani na tom co mám o2 jsem tuto volbu nenašel

    nastavit pevnou ip na tiskárně HP OfficeJet můžu... ale když jí nastavím mimo povolený rozsah routerem nestane se náhodou to, že jí odmítne připojit... bojím se totiž toho, že už se pak nedostanu do administrace tiskárny, která jede na IP adrese tiskárny
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW Avatar uživatele pas!k
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    3,894

    Resim to pres rezervace jak psal dzandra ale imho fungovat by melo i to ze proste na tech tiskarnach vypnes automaticke nacitani adres a nastavis tam natvrdo adresu mimo rozsah dhcp.

    Edit nestane .. a do konfigurace se normalne dostanes jde jen o to aby se ti to nemlatilo s jinym zarizenim v pripade ze by mu dhcpko priradilo adresu kterou jiz nejaka z tiskaren pouziva proto ty adresy mimo rozsah.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Občasný diskutér
    Registrace
    Aug 2009
    Příspěvků
    91

    pokud pouzivas dhcp tak prideluj ip adresy dle MAC adres tiskaren
    jde to sice nabusit na pevno tiskarne, ale uz to neni tak elegantni a pri vetsim poctu stanic se pak spatne orientuje (coz neni asi tento pripad, ale treba do budoucna)
    mam router od 02 (Siemens) a tam to nastavit jde
    chce to probadat poradne nastaveni

    ps: zkus napsat jaky mas router (presne oznaceni)
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Tiskárny: Přidání síťové tiskárny: Ovladač nebyl nalezen
    Od typek.cz v sekci Periferie
    Reakcí: 12
    Poslední příspěvek: 23-04-2013, 18:20
  2. Tiskárny: Tisk ze síťové tiskárny až po odhlášení
    Od cheysuli v sekci Periferie
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 06-03-2012, 16:49
  3. DIR-300: DHCP na WiFi
    Od zsdx v sekci Sítě
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 24-02-2012, 12:19
  4. Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 17-08-2011, 22:04
  5. jedna sit, dve DHCP
    Od mech13 v sekci Sítě
    Reakcí: 10
    Poslední příspěvek: 28-06-2009, 21:49