Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 18

Téma: Nadměrné využití paměti hrou.

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Jun 2009
    Příspěvků
    24

    Ahoj.

    Zjistil sem že když hraju hru tak asi po 5 minutách se mi začne sekat komp. Jakoby FPS lagy, někdy to řešim tak že ve Správci Uloh dam podsložku Procesy a v ni si najdu tu hru, zmáčknu na ni pravým tlačíkem a v Nastavení Spřažení vypnu CPU 1. Někdy to pomuže ale zvýší to FPS asi jen o 7 framu.

    Taky sem zjistil, když zapnu Americas Army 3, tak na začatku mi to "pojída" nejak 400 000 kB paměti a později třeba už 1 100 000 kB.

    Processor:Processor Information:
    Vendor: GenuineIntel
    Speed: 2823 Mhz
    2 logical processors
    2 physical processors
    HyperThreading: Unsupported
    FCMOV: Supported
    SSE2: Supported

    GK: NVIDIA GeForce 8600 GT asi 256MB

    RAM: 2047 Mb
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Liqid
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    419

    Tak resit by se to jiste dalo pridanim pameti na 4GB to je jiz dnes temer standart. A jakej mas system? Pokud Vistu tak 2GB je na hrani dost malo
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Jun 2009
    Příspěvků
    24

    Citace Původně odesláno od Liqid Zobrazit příspěvek
    Tak resit by se to jiste dalo pridanim pameti na 4GB to je jiz dnes temer standart. A jakej mas system? Pokud Vistu tak 2GB je na hrani dost malo
    Mám Win XP 2 SP (stahuju aktualizace vsecko), ale zkousel sem snad vsechny windowsy a porad se to delo. Zkousel sem Win 7, Visty a pokažde sem měl ten samý problém.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Obyvatel SHW / Pilot TMF Avatar uživatele grapherX
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    891

    Pro dnešní moderní hry, není absolutně žádný problém zabrat v paměti i více než 1Gb. Proto je dnes již standart do nových PC dávat aspoň 4Gb ram. V přípdaě že máš XP tak by se s touto velikostí Ram dalo ještě v pohodě dělat. Pokud máš ale Visty, tak 2Gb bych považoval na hraní jako naprosté minimum(i když se dá hrát i na 1Gb RAM). V případě, že se rozhodneš dokoupit ještě další modul ram, tak sem napiš svou sestavu(hlavně desku, a typ dosavadních paměti) a poté můžeme společně nalézt vhodné RAM, pro tvé PC.

    Edit: Tak zase píšu pomalu.

    Edit: V každém případě bude lepší když budeme vědět o jaké PC se jedná. Takže rozepsat sestavu by nebylo od věci.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Jun 2009
    Příspěvků
    24

    Citace Původně odesláno od grapherX Zobrazit příspěvek
    Pro dnešní moderní hry, není absolutně žádný problém zabrat v paměti i více než 1Gb. Proto je dnes již standart do nových PC dávat aspoň 4Gb ram. V přípdaě že máš XP tak by se s touto velikostí Ram dalo ještě v pohodě dělat. Pokud máš ale Visty, tak 2Gb bych považoval na hraní jako naprosté minimum(i když se dá hrát i na 1Gb RAM). V případě, že se rozhodneš dokoupit ještě další modul ram, tak sem napiš svou sestavu(hlavně desku, a typ dosavadních paměti) a poté můžeme společně nalézt vhodné RAM, pro tvé PC.

    Edit: Tak zase píšu pomalu.

    Edit: V každém případě bude lepší když budeme vědět o jaké PC se jedná. Takže rozepsat sestavu by nebylo od věci.

    V prvním příspěvku sem napsal co mám za Processor a GK.

    Processor je tedy Intel Pentium D 2.8 GHZ
    GK nVidia 8600 GT
    Zakl. Deska je Asus P5QL (jestli o ni chcete jeste neco vedet tak napiste ja se to pokusim zjistit)
    Ram jsou tedy 2 GB od A-Data. dal bohužel nevim.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    2,545

    xpčka stejně neumí efeftivně využít víc jak 3GB

    TO Cerix
    když ta hra sežere 1,1GB ram kolik ramky je volný

    případně stáhni si procexp a zkus v něm monitorovat využití cpu a paměti konkrétní aplikace (2x klikneš a pak performance graph)
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Jun 2009
    Příspěvků
    24

    Citace Původně odesláno od matyyy Zobrazit příspěvek
    xpčka stejně neumí efeftivně využít víc jak 3GB

    TO Cerix
    když ta hra sežere 1,1GB ram kolik ramky je volný

    případně stáhni si procexp a zkus v něm monitorovat využití cpu a paměti konkrétní aplikace (2x klikneš a pak performance graph)
    Co mám přesněji zjistit tim monitorováním? Ukáže se mi graph ale nevim kdy je co kriticke atd.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    2,545

    Citace Původně odesláno od Cerix Zobrazit příspěvek
    Co mám přesněji zjistit tim monitorováním? Ukáže se mi graph ale nevim kdy je co kriticke atd.
    kritické cpu na 100%
    ram na 2gb
    ještě jednou kolik volný ramky je ve chvíli když se hra začne sekat (v procexp crtl+i spustit ještě před spuštěním hry)
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SHW Avatar uživatele 16cmfan
    Registrace
    Jul 2009
    Příspěvků
    2,160

    Napadla mi jedna vec, ty výše jmenované hry jako napr. Americas Army 3, deje se to když hraješ po netu? Nebo i když offline, si napr. pustiš co ja vím Doom 3 napr. ?

    Jakej Antivirusovej program používaš? Nebo, když zistíš, že ti seka hra, skus ve správci úloh najít nejakej proces, který si na sebe nabaluje pamet. (Nebo žere vykon procesoru na 100% )
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Nováček
    Registrace
    Jun 2009
    Příspěvků
    24

    Citace Původně odesláno od 16cmfan Zobrazit příspěvek
    Napadla mi jedna vec, ty výše jmenované hry jako napr. Americas Army 3, deje se to když hraješ po netu? Nebo i když offline, si napr. pustiš co ja vím Doom 3 napr. ?

    Jakej Antivirusovej program používaš? Nebo, když zistíš, že ti seka hra, skus ve správci úloh najít nejakej proces, který si na sebe nabaluje pamet. (Nebo žere vykon procesoru na 100% )
    Děje se to pokážde, tedy i pri single playeru i lan.

    Mam "freeware" NOD32.


    Zde jsou a i obrazky z měření:

    http://s1.imgupload.cz/img/--/32770/zP73y/Bez n-zvu.JPG
    http://s1.imgupload.cz/img/--/32771/NdkPK/hra, bez lagu.JPG
    http://s1.imgupload.cz/img/--/32772/KQRgH/hra, s lagam po vypnut- CPU 1.JPG
    http://s1.imgupload.cz/img/--/32773/Rjqsr/Hra, s lagama.JPG
    http://s1.imgupload.cz/img/--/32774/msfwR/pri spusteni.JPG
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    2,545

    co máš přesně za cpu dle těch obrázků to nedává procesor nikoliv ramka

    můžeš mu zkusit pomoc přetaktováním
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Obyvatel SHW / Pilot TMF Avatar uživatele grapherX
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    891

    Citace Původně odesláno od matyyy Zobrazit příspěvek
    co máš přesně za cpu dle těch obrázků to nedává procesor nikoliv ramka

    můžeš mu zkusit pomoc přetaktováním
    Odpověd:
    Processor je tedy Intel Pentium D 2.8 GHZ
    Processor:Processor Information:
    Vendor: GenuineIntel
    Speed: 2823 Mhz
    2 logical processors
    2 physical processors
    HyperThreading: Unsupported
    FCMOV: Supported
    SSE2: Supported
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    2,545

    hmm tak to je jiná
    místo nákupu další ramky bych vyměnil cpu
    třeba za
    Intel Pentium Dual-Core E5300 (ten se dá vcelku snad přetaktovat o 1GHz jen zvednutím fsb a snížením ramky)
    pak až
    Intel Core 2 Quad Q8200
    nebo
    Intel Core 2 Quad Q9550
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Starousedlík SHW Avatar uživatele robky
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    3,218

    neprehrieva sa cpu ? ja len či nezačne vkladať prázdne cykly a výkon ide dolu ....
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Obyvatel SHW / Pilot TMF Avatar uživatele grapherX
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    891

    To s tím přehříváním je možné. Ale stejně koupě nového procesoru vidím jako nejlepší cestu. Jelikož má 8600Gt tak bych k tomu hodil Pentium DualCore E5300 protože více by už brzdila právě grafika. Zvlášť bych tuto možnost využil, když má desku na které ten procesor pojede v pohodě. Výkonu bude mít mnohem víc a spotřeba sestavy bude také mnohem nižší.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Paměti: Skutečné využití RAM u Win7
    Od Neregistrovaný v sekci Poradna
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 18-07-2014, 12:20
  2. Využití 2G paměti když je pc v klidu - kde je chyba?
    Od dracihnev v sekci Operační paměti
    Reakcí: 25
    Poslední příspěvek: 25-02-2011, 10:27
  3. Využití paměti RAM
    Od Domingster v sekci Notebooky a netbooky
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 15-01-2011, 03:04
  4. Paměti: Využití paměti ve Win7 32 bit
    Od Neregistrovaný v sekci Poradna
    Reakcí: 9
    Poslední příspěvek: 11-07-2010, 11:47
  5. Nadměrné využití RAM
    Od Kozouš v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 17
    Poslední příspěvek: 11-09-2009, 10:08