Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

toshiba Satellite A500-132 vs. HP PAVILION dv7-2190

Prometheus (2)|5.9.2009 00:35
Potřeboval bych poradit jaký notebook z těchto je lepší . Chtěl bych notebook s numerickou klávesnicí a min. 16 monitorem . Chodím na VŠ. a potřebuji ho především na AutoCad (RailCad) .... práci ve 3D ,ale také na občasné hry ( Anno 1404 ,RA3 .. nic akčního ) a do finále se mi dostali tyto 2 notebooky . každý má + i -
a já se nemůžu rozhodnout tak bych chtěl slyšet názory někoho jiného
Toshiba + lepší procesor , o 4000 levnější
- menší monitor a menší rozlišení ; horší značka (při reklamaci)
HP opak A500

http://www.ribbon.cz/satellite-a500-132
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]

Všem předem děkuji za rady a příspěvky .
Liqid (410)|5.9.2009 07:17
Tak to HP ma taky vetsi disk o 100GB a to uz muze byt znat. Kazdopadne 4k je hodne velky rozdil. Kdybych si mel vybrat tak bych asi sel do HP pac je taky hezci a te nacce verim a taky bych rekl ze ma lepsi spracovani.
matyyy (2527)|5.9.2009 09:10
faugusztin (453)|5.9.2009 11:49
Prometheus, Pavilion kupuj iba ak rad chodis do servisu a nevadi ti, ze casto budes mat notebook v reklamacii celych 30 dni (servis je v Polsku).

Vada Toshiby je jej lesklost, mozno ten disk; vyhodou lepsie CPU, 64-bit Windows, nizsia vaha, moznost dokupenia NBD zaruky (vid matyy-ov prispevok).

Samozrejme, ja nie som uplne nestranny (pred tyzdnom a nieco som kupil svoju 5. Toshibu).
hilda (1)|8.10.2009 09:00
Asi pisem uz po funuse, ale ja som si pred tyzdom kupil Toshiba A500 132, vsetko je ok, az na ventilator. Ten sa spusti aj ked pises len mail a huci tak, ze ma ide porazit. Ked pri nom sedim dlhsie, mam pocit ze mi odtrhne ucho. Mam taku utilitu od toshiby, kde mi ukazuje teplotu 27% z maxima (neviem ako tomu mam rozumiet, ale beriem to tak, ze sa NTB este nezahrial), spotreba 25%, ale otacky ventilatora 75%.
Tento NTB som si kupil po dlhom uvazovani, ale na toto som naozaj nepomyslel. V podstate som sa o tomto probleme nedocital nikde pred kupou az teraz ked som zistoval preco to je tak, tak o to pisu na strankach toshiby, ale nejake uspokojive riesenie tam nie je.