Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

reklamace hdd notebooku HP a operacni system

wenfeli (15)|5.9.2009 13:26
Dobry den,
na notebooku znacky HP mi odesel disk, ten byl v servisu vymenen (v zaruce) a byl proveden update biosu. Po zapnuti se nyni objevuje: non-system disk or disk error.Replace and strike any key when ready. Pred opravou tam byly Visty, ktere nejsou dodavany na CD/DVD.
Prosim o radu, jak dale postupovat.
Melo byt zaroven s opravou obnoveno tovarni nastaveni na disku, kdyz je notebook jeste v zaruce?
Dekuji
kevin00 (10238)|5.9.2009 14:12
CD/DVD s OS se k notebookům HP nedodává, neboť na HDD je skrytá partition, na které je uložen obraz disku v takovém stavu, jako když jsi NB zapnul poprvé. Recovery console se vyvolá stisknutím klávesy F11 při startu notebooku.
Pokud se partition s obrazem disku na HDD nenachází, kontaktoval bych servis, kde Ti HDD měnili.
wenfeli (15)|5.9.2009 20:49
Tlačítko F 11 nefunguje, ani tam neni nabidka na stisknuti. Jeste doplnim, ze pred nabehnutim vyse uvedene hlasky je zapis F10=ROM based setup. Do toho se ale nebudu poustet.
Pomohly by mi disky obnovy? Mam 2 DVD vytvorene po instalaci OS puvodniho hdd. Bojim se je ale pouzit, protoze kdyz mi zatuhnul ten disk a obnova z nej nesla spustit, spustila jsem system z nich a objevila se nejaka chyba. Vse se sice nainstalovalo a fungovalo, ale na disku uz nebyl soubor OS Tools (jen C a HP Recovery). Pak ale nesel disk zkontrolovat, protoze byl spatny. Pak tedy ta reklamace.
astec (1823)|5.9.2009 22:32
[quote=wenfeli;289851]Tlačítko F 11 nefunguje, ani tam neni nabidka na stisknuti. Jeste doplnim, ze pred nabehnutim vyse uvedene hlasky je zapis F10=ROM based setup. Do toho se ale nebudu poustet.
Pomohly by mi disky obnovy? Mam 2 DVD vytvorene po instalaci OS puvodniho hdd. Bojim se je ale pouzit, protoze kdyz mi zatuhnul ten disk a obnova z nej nesla spustit, spustila jsem system z nich a objevila se nejaka chyba. Vse se sice nainstalovalo a fungovalo, ale na disku uz nebyl soubor OS Tools (jen C a HP Recovery). Pak ale nesel disk zkontrolovat, protoze byl spatny. Pak tedy ta reklamace.[/quote]

Pokud jsi sis vytvořil tyto DVD, tak jen dobře. Normálka to z nich pusť a nainstaluj. Od toho ty disky jsou.
wenfeli (15)|7.9.2009 20:52
Tak jsem nakonec sla do obchodu a tam mi take rekli, ze si mam vse nainstalovat z tech disku obnovy. Tak jsem to udelala a vse OK. Diky!